dinsdag 25 december 2007

Savannah & Tybee Island

Nadat we in de hal van het hotel, (alleen daar hadden we internet verbinding), onze moeders (en de nog veel meer familieleden) een fijne kerstdag hadden gewenst, zijn we na het ontbijt uit Charleston richting Hilton Head vertrokken.

Photobucket

De rit er naar toe was niet zo heel erg ver, dus besloten we om vandaag dan ook naar Savannah te gaan. Dat ligt net over de staatsgrens van South Carolina naar Georgia.
Op de weg er naar toe wilden we even nog met de hondjes wandelen en bij toeval parkeerden we bij een Drive-In bioscoop vlak bij een marine basis. Grappig om te zien zo'n drive-in bioscoop. Die bij ons in Durham is inmiddels gesloten, maar hier draaide echt nog de nieuwste films.

Photobucket

Photobucket

Daarna passeerden we de Marine/airforce basis waar alle vliegtuigen netjes op rij stonden....

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Onderweg ook nog veel plantages gezien die hier echt heel veel te vinden zijn. Toen we over highway 17 zo de brug over Savannah in reden, stond er boven op de brug dit bord.

Photobucket

Net of je een ander land in rijdt. Daarna dus linksaf Savannah in.

Photobucket

Als eerste zijn we bij de factor walk aan de haven gaan kijken. Hier is de voormalige Cotton Exchange.

Photobucket

Daarom heen zijn een soort van oude pakhuizen en hier werd voor heen de katoen verhandeld. Er zijn veel ijzeren details te zien. Bruggetjes en de oude coble stones.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

En ook in de haven het beeld van de vrouw/meisje die elke langs komende of arriverende boot verwelkomde of uitzwaaide als ze weer vertrokken.

Photobucket

Aan de haven ligt ook de rader boot de Georgia Queen. En vele andere winkeltjes in de oude panden. En... er waren vandaag ook veel zwervers. Weet niet of dat altijd zo is, of dat dat nu meer opviel omdat er vandaag op 1e kerstdag minder bezoekers waren. In ieder geval was het opvallend. We hebben nog wat te drinken gegeven aan een zwerver die ons om geld vroeg. Geld geef ik nooit, wel wat te eten of te drinken. En had hem eerst een donut aangeboden, maar hij was diabetisch en vroeg om wat te drinken. Dus toen twee blikjes cola gegeven. Hij was zeer dankbaar en liet dat duidelijk blijken. Je weet nooit hoe zo iemand in deze situatie is gekomen, maar moet wel zeggen dat ik het heel triest vond er zoveel te zien vandaag.

Na de factor walk, zijn we een beetje door de stad heen gecrossed. Vond het een hele mooie stad met veel mooie gebouwen.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Maar je kan wel goed zien dat het in tegenstelling tot Charleston meer een arbeiders stad is (geweest). Charleston heeft een ietwat luxere uitstraling. Maar ik vond wel dat Savannah ontzettend veel groener was. Met heel veel kleine parkjes en mooie lanen. Aan Victory lane stonden echt ook prachtige huizen en ook hier vielen me de gaslantaarns weer op. In Charleston waren er ook zoveel van.

Photobucket

Later in de middag zijn we door gereden naar Tybee Island. Daar was de Tybee vuurtoren die we graag wilden zien. Op de weg er naar toe, kwamen we ook deze kleinere vuurtoren tegen.

Photobucket

Maar hier is dan de grote Tybee lighthouse.

Photobucket

De vuurtoren zelf was vandaag natuurlijk dicht op 1e kerstdag, maar we konden wel heel goed de vuurtoren bekijken.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Met ons heel klein ervoor...

Photobucket

en nog 1 foto met een kleur accent ;-)

Photobucket

Daarna natuurlijk met de hondjes het strand op en er stonden ook hier weer schommelbankjes. En Connor weet daar wel raad mee.....

Photobucket

Thuis komt hij ook altijd even gezellig meeschommelen op onze schommelbank. Het is zo'n lekker druifie....

Photobucket

Stace is meer van vaste grond onder zijn voeten ;-)

Photobucket

Beiden heren doen het hartstikke goed. En Stace vindt het heerlijk om met ons op pad te gaan en zijn nieuwsgierige neus overal in te steken. Tot groot genoegen van ons natuurlijk, want het is super om hem zo weer te zien. Oude Stace, duidelijk!

Photobucket

Nog een plaatje van de vuurtoren vanaf het strand. Vanaf Tybee Island zijn we door gereden naar ons hotel in Hilton Head. En Hilton Head is wel een hele luxe badplaats. Vele resorts, met mega golfbanen en de meeste winkels zijn "verstopt" achter een soort van groenstrook met wel zeeeeer bescheiden reclame aan de gevels.
Het hotel ligt ook tussen allerlei bomen en bosjes. Heel mooi allemaal. We zijn nog niet aan het strand van Hilton Head geweest, dat staat morgen op het programma. Het was een hele leuke dag en moet zeggen dat het kerst gevoel voornamelijk uit de autoradio kwam. Want daar kwam nog van allerlei kerstmuziek uit. Verder was een beetje vreemde eerste kerstdag. Anders, maar wel leuk.....

Hier onder nog wat fotootjes van vandaag.



En een filmpje van de lighthouse en het strand.



Groetjes Petra

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Eerste die het heeft gezien, jullie worden ook vuurtoren mindend.
Ik krijg er ook zin in.
Je kan zien dat jullie met zijn 4 lekker hebben genoten.
Toos en Gerard.

Anoniem zei

Wat een heerlijke vakantie, ik zou zo willen ruilen... alleen jullie niet vrees ik want wij hebben 1 grote ziekenboeg hier, maargoed geen verplichtingen en heerlijk met de beentjes omhoog!
Mooie foto's, wat hebben die staten ook weer veel te bieden, Enjoy!

Liefs Patries & Co

Anoniem zei

Ziet er weer super uit.
Lekker relaxed allemaal.
Gerard zal inderdaad wel helemaal uit zijn dak gaan van die vuurtorens. Geniet er van !!

Groeten,

Edwin, Danielle en Stijn

Anoniem zei

Leuk leuk leuk

Heerlijk om met jullie verhalen mee te genieten en al die mooie foto's te bekijken.
Super dat het met Stace ook zo goed gaat,lekker samen ravotten op het strand.

Erna

Anoniem zei

Het is hartstikke top jullie zo te zien genieten :-))
Wij willen jullie en de boys alvast een hele goede jaarwisseling toewensen en heel veel geluk, maar vooral gezondheid voor 2008!!!!!
Groetjes Ton, Yvonne en de meiden