vrijdag 14 december 2007

Witte Olifant....

Gisteren was het bunko avond en in plaats van bunko te spelen, was er een andere planning. Bring dessert and a white elephant for the gift exchange.
Nou wist ik van de Beardieclub hier al een beetje hoe een white elephant gift exchange werkt. En ik vond dat vorig jaar erg leuk.
Maar eerst was er dessert......, veeeeel dessert.......
We waren met twaalf dames en iedereen had een dessert mee gebracht voor 12 mensen!
Natuurlijk, zoals het volgens Southern living standards behoort, bomvol aan suikers en daarmee tsjokkievol met calorietjes ;-)

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Ik had crumb cake gebakken en dat was geheel volgens de beschrijving echt een crumb cake. De cake viel letterlijk, na het aansnijden in 1001 kruimels. Niet echt een sierlijk plaatje, maar crumb=crumb, dus daar was ie in geslaagd. Lekker was ie gelukkig wel en ach heel gaat hij toch niet naar binnnen, niet waar? Het was heel gezellig om even bij te beppen en een ieders kerst plannen te horen. Daarna gingen we over naar de white elephant gift exchange.
Een ieder brengt een kadootje, die gaan onder de kerstboom. De aanwezigen trekken allemaal een nummer en nummer 1 begint met het open maken van het kado. Nummer 2 kan dan kiezen voor een nieuw uit te pakken kadootje van onder de boom vandaan of het kado wat nummer 1 net uitgepakt heeft. En dan mag nummer 1 weer een nieuw kado uitkiezen. En gaat nummer 3 weer verder. Er zit 1 regel aan het kado mag maar 3 keer van handen verwisselen. Degene die hem dan heeft is er zeker van dat het kado niet meer van eigenaar verwisseld. Het is echt ontzettend grappig om te doen. Want tijdens het uitpakken wordt er natuurlijk al geloerd wie er nog meer interesse heeft. En na pakje nummer 3 is het volgens de uitpakker echt een heel raar kado die niemand wil hebben en wordt het snel in de verpakking terug gestopt, met de hoop dat niemand het van haar af zal pakken. Zo grappig om te zien hoe een ieder zo zijn smaak heeft.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Alison pakt hier het kadootje uit wat ik had meegebracht, die ze dus ook weer is kwijt geraakt....

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Hier Evelyn aan het uitpakken en die had echt een hele leuke stenen Santa, die een hotitem werd, maar uiteindelijk toch nog met Evelyn mee naar huis ging. Ondanks pogingen om het van haar af te pakken.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Op de foto hierboven zie je Marti (met donker haar) met een fleece plaid. En die, heb ik dus weer van haar afgepakt en die pronkt dus nu hier in huis, want hij is daarna niet meer van me afgepakt. Al met al we hebben ontzettend gelachen en het was een hele leuke aanloper naar het kerst gebeuren!

Groetjes Petra

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Leuk, zo'n spel.... is weer eens wat anders dan de stoelendans :-).

12 desserts, yummie,proefde iedereen van al die desserts?

gr, Ineke

Anoniem zei

Eerst Ruby Tuesdays, daarna Cracker Barrel en nu Crumb Cake en 12 desserts.....zucht
Maar goed jullie hebben het duidelijk gezellig gehad en wij komen hier niks tekort hoor met onze kerststol, banketstaven etc etc.

Anoniem zei

MMMMMMMMMMmjammie al die desserts,zou ook wel ff willen proeven.

Wel leuk met al die kadootjes die steeds van eigenaar wisselen.

Erna

Nel zei

Zo kom je wel op heel leuke ideetjes mocht de "gewone kerst" een opfrisser nodig hebben.

Fijn weekend.........

Anja zei

Wauw, 12 desserts dat is smullen.
Leuk dat spel met die pakjes, bij Marcel op het werk hebben ze dat ook gedaan.

Anoniem zei

Wij hebben hetzelfde spel gespeeld op onze Christmas Party! Het was met kerstversieringen (ornaments)... Wij hebben ook zo gelachen!!

Die desserts zien er heerlijk uit! Dat wordt vast weer lijnen na Nieuwjaar als jullie zo doorgaan ;-)

Groetjes,