donderdag 27 december 2007

Weer thuis...

Gisteren, tweede kerstdag zijn we weer thuis gekomen. Na een wandeling aan het strand van Hilton Head en een bezoekje aan de Tanger outlet in Hilton Head zijn we weer terug naar huis gereden. Eenmaal thuis hebben we ons tweede kerstdag maaltijd gegeten bij Chili's. Wij vinden het altijd heel erg lekker eten daar. En dit keer hebben we samen ook een White choclat molten cake gedeeld als toetje. Nou ik kan wel stellen dat dit echt 1 van de lekkerste toetjes is die ik gegeten heb! Zalig.... Het is een soort van warme cake, met vanille ijs er boven op, maar in de cake zit gesmolten witte chocolade. Er om heen dan ook nog een berrysaus. Om van te likkebaarden zo lekker. Dat maakt ons eerste kerstdag menu weer een beetje goed ;-)
Want wat aten we 1e kerstdag? Het was echt haute cuisine, want we hadden Beef sirloin puntjes in rode wijn saus met broccoli afgetopt met een romige kaassaus en daar bij een culinaire verantwoorde gestampte aardappelen. Klinkt goed he? ha ha ha, Het ziet er overigens een heel stuk minder lekker uit op deze foto ;-)

Photobucket

Want alles kwam uit de magnetron, ha ha ha. Op eerste kerstdag is hier echt alles gesloten zo ook de restaurants, dus hadden we een magnetron menuutje samen gesteld. Weer eens wat anders he? Was overigens ook wel lekker, maar niet echt van kerstelijke sfeer voorzien. Maarja, je kan niet alles tegelijk hebben ;-) Al hadden we toch ook nog een toetje uit de magnetron. Tegenwoordig kan je dus browniemix kopen die je met bakje en al in de magnetron zet en daarna een sausje er over en klaar!

Gister morgen dus eerst naar het strand geweest voor een heerlijke wandeling. En echt, Hilton Head, staat met stip op een gedeelde eerste plaats met Naples, Florida. Het is er ontzettend groen en overal het strand toch om de hoek. De winkels zijn er wel allemaal, inclusief Target en zelfs de Walmart, maar allemaal heel verdekt opgesteld. Geen knallende reclames aan de gevels, maar overal groen en bomen. Vond dat wel een heel opvallend iets. En zelfs terwijl we op de parkeerplaats van de strandopgang stonden, was het strand nog nergens te zien. Zoveel groen om ons heen. Echt een aanrader, Hilton Head, South Carolina!

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Hierboven 1 van de mooie huizen die we aan het strand zagen. Niet verkeerd he? En natuurlijk bijna niemand in 1 van die prachtige huizen aanwezig. Zo zonde toch wel, maarja dat houdt het strand lekker rustig, zullen we maar denken.

en een filmpje.



Na het wandelen zijn we richting de I-95 gereden. En nog even een laaste kiekje van de doggies, die net een lekker bakkie water op hebben geslurpt.

Photobucket

Onderweg nog even gestopt bij de Tanger Outlet daar. Zag dat Abercrombie en Hollister daar outletshops hebben. Die heb ik dus nog nooit op een outletmall gezien. Heel goedkoop was het in ieder geval wel. Ook zat er een Orvis outlet, hier hebben ze altijd grappige hondenspulletjes vindt ik. En veel was hier met 40% korting, al hebben we er niks gekocht. Knap he? ;-) Afijn toen de rit naar huis en dat was zeker nog zo'n 5 uur rijden. Eenmaal thuis zijn we alles uit gaan laden en wezen eten bij Chili's. Daarna heerlijk douchen en uitbuiken op de bank en een beetje tv zappen. Kortom rare kerstdagen, maar wel lekker en zeer relaxed eigenlijk. Vond het heel leuk om Charleston gezien te hebben en natuurlijk Boone Hall en dan ook alles nog in kerstsfeer! Savannah was ook leuk, maar op 1e kerstdag misschien toch anders dan op een normale dag. Maar zeker ook de moeite waard om gezien te hebben! En dan overal het Spaanse mos aan de bomen. Ook dat is al een aparte ervaring.De fotocamera heeft overuren gemaakt deze dagen. In Nederland heet dat Tilandsia mos. Je ziet het heel veel in bloemstukjes in NL. En daar groeide het echt overal aan de bomen. Het schijnt zich goed te kunnen voeden door de hoge luchtvochtigheid in die streek en vandaar dat het overal rijkelijk groeit. De eikenbomen krijgen er een hele mystieke sfeer van.


Vandaag even wat boodschapjes gedaan en onszelf op een ijsje getrakteerd bij Goodberry's.

Photobucket


En 's middags ben ik aan het bakken gegaan..... Oliebollen bakken wel te verstaan!

Photobucket

De eerste waren verre van rond en de laatste ook nog steeds niet, ha ha ha. Gelukkig smaakten ze wel goed en komt het AD hier niet testen. Want kwa vorm komen ze zeker niet door de keuring. Twee volle schalen hebben bij elkaar gebakken. Mijn hemel, wat een berg. Waarschijnlijk toch maar een berg in gaan vriezen. En we krijgen van de week ook nog bezoek. Eric die is op vakantie in North Carolina op het moment en komt ook bij ons langs. Dus Eric, je kan je lol op ;-)))

Photobucket

Groetjes Petra

9 opmerkingen:

Anoniem zei

mhh lekker oliebollen.Ik ga ze maandag bakken. Krijg er al helemaal zin in als ik dit zie.

Ik heb dat tilandsia mos ook nog nooit in het echt aan een boom gezien. Lijkt me heel apart.

Als ik zo'n prachtig huis had aan het strand dan wist ik het wel hoor.

gr petra

Unknown zei

Hoi Petra,
Ik zie dat jullie het naar je zin hebt gehad.
Ik ben een paar jaar geleden in de nazomer naar Hilton Head geweest, en toen was het behoorlijk druk. Maar inderdaad een aanrader.
Ik zit nu in Charleston, ik bel jullie morgenavond wel even om wat af te spreken.
Eric

Anoniem zei

Zo te lezen hebben jullie fijne dagen gehad. De plaatsen waar jullie geweest zijn stonden al op mijn lijstje, maar nu wil ik er zeker naar toe. Dat Spaanse mos vinden wij ook altijd zo mooi ( en zo fotogeniek).
Prachtige oliebollen!

gr, Ineke

Jasmino zei

Jullie hebben een leuke vakantie gehad, zo te lezen! Mooie foto's weer! Misschien is het toch de moeite waard om eens die kant op te reizen, het ziet er goed uit.

Fijne dagen nog!

Anoniem zei

Hoi
Zo weer lekker thuis. Jullie hebben wel erg veel gezien en meegemaakt.
Veel fotos. Leuk hoor. De oliebollen kun je haast ruiken en ze zien er schitterend uit hoor. Vanmiddag ga ik met jesse snowboarden in zoetermeer. Althans hij met zijn vriendje. Groetjes van ons allemaal Doei Ingrid

Anoniem zei

Wat een heerlijke dagen uit. En ja, een prachtig huis. Konden jullie het niet kraken? hahaha.
Ik hou dus helemaal niet van oliebollen en zelf bakken (net als pannenkoeken) doe ik dus al helemaal niet. Echt niet.
Veel plezier met Eric van het weekend.

Nel zei

2e kerstdag... wat on-amerikaans. Voor ons heel gewoon, voor de rest van de wereld bijna iets wat niet bestaat.

Mmmm oliebollen.... Goes staat ook als goed genoteerd bij de Soete Inval, maar ik vind die van jou er net zo lekker uitzien. Maandag snel aan de slag.

Anoniem zei

Fijn dat jullie weer thuis zijn en dat jullie genoten hebben! Die eikebomen met mos geven echt een sprookjesachtig effect hè!!

Lekker hoor die oliebollen, dat wordt smullen geblazen!!!

Alvast een hele fijne jaarwisseling gewenst!

Knuffies van ons allen!!

Annemiek zei

O wat zien die oliebollen er lekker uit!