dinsdag 3 februari 2009

1 klein stapje verder

Nou we zijn inmiddels 1 klein stapje verder in mijn sollicitatie pogingen. Op de vele advertenties voor diverse baantjes, heb ik inmiddels nu zelfs al twee keer een reactie gehad. Ja, ja, ik zie duidelijk een stijgende lijn!
Desondanks heb ik nog niet de illusie, dat ik nu nogmaals een reactie ga krijgen van de desbetreffende bedrijven, maar er is in ieder geval een response. En dat geeft me een beetje het idee dat mijn inspanningen en brieven in ieder geval gelezen worden. Nou moet ik wel erbij zeggen dat er 1 bedrijf bij is die in Londen gevestigd is. Dus die zijn denk ik wel van de etiquette en geven sollicitanten wel netjes (en beleefd) een antwoord op hun brief. De ander was een plaastelijk bedrijf en daarvan kreeg ik een zeer persoonlijke reactie, wat mij zeker aan stond. Dus al krijg ik die functies niet, die twee bedrijven in kwestie zijn enorm in mijn aanzien gestegen ;-)

En dan hebben we natuurlijk nog de bloemenschuur achter de hand. Wellicht wacht zij het aantal bestellingen af voor Valentijn 2009. Die misschien door alle economische malaise ook wel een stuk lager zullen uitvallen dan voorheen. Althans dat lijkt mij zo? Of ze is gewoon nog vreselijk aan het plannen en duurt het gewoon weer drie maanden eer ik iets hoor ;-) We gaan het zien!

Verder heb ik deze afgelopen dagen al voor de derde keer buiten gejogd! De laatste twee keren wel in de avond, want in het donker ben ik namelijk veel moeilijker te herkennen en dat scheelt weer aanmoedigingen van deze of gene. De tweede keer buiten ging bijna helemaal zonder aanmoedigingen. Net voor dat ik weer bij ons huis aan kwam, kwam de buurman net aangereden en natuurlijk raampje open en er kwam een klein "cheertje". Wel grappig toch weer.

Gisteren is het me wel gelukt om geheel anoniem mijn rondje te lopen. Het lopen op zich gaat eigenlijk best goed, alleen had ik maandag erwtensoep gemaakt en dat was geen goed idee. Nouja de erwtensoep wel, maar het lopen erna niet. Het voelde als een stuk beton in mijn maag. (ja in mijn zelf gemaakte erwtensoepen van tegenwoordig blijft een lepel recht op staan) Natuurlijk had ik dit met een beetje logisch denkwerk ook zelf kunnen bedenken, maar dacht dat het los zou lopen. Maar er liep letterlijk niet veel los, het tegendeel zelfs. En vandaar voortaan geen erwtensoep meer op mijn loop daagjes ;-)


Mijn erwtensoep op "archiefbeelden"

Vanavond is Raleigh en omstreken weer in een winter-weather advisory en dat betekent in dit geval dat er weer sneeuw verwacht wordt. Voor vanavond en vannacht is er sneeuw voorspelt. Dus wie weet morgen weer een witte wereld!

Groetjes Petra

8 opmerkingen:

Sandra zei

Hi Petra,

Nog bedankt voor de tip om een blog op te pimpen! Ik heb mijn blog gelijk in cake-jasje gestoken! Super!

Goed van je dat je aan het lopen bent gegaan. Ik weet hoe moeilijk het is om af te vallen + sporten, ben zelf in 3 jaar tijd 25 kg kwijt. Weet je wat een handige site is? http://valtaf.ad.nl
Ik hou hier per dag bij wat ik eet, en mij heeft het goed geholpen.

Groetjes,
Sandra

Miranda zei

Hmmm, erwtensoep, daar is het toch echt wel weer voor. Helaas ben ik hier de enige fan van dat soepie, maar wie weet zal ik binnenkort toch maar eens een vers pannetje maken. Enne die kilo's vliegen er toch hoop ik wel af nu? Hugs van mij

Annemiek zei

Fijn dat het lopen zo goed gaat. Hm, lekker, erwtensoep.

Petra zei

@ Leipoh
Nou eigenlijk moet je Miranda, van onder je berichtje bedanken. Ik heb het weer van haar ;-)
Goed van je zeg 25 kg afgevallen !!!! En dat met al die mooie taarten om je heen! De valtaf.nl site kende ik wel. Deze is van het AD he? Lijken wel heel veel op elkaar zo te zien.

@ Miranda
Er is nu 9,5 kilo in totaal af. Maar meestal lukt het afvallen wel aardig, maar het er af houden is vaak het probleem bij. Het is dan ook niet mijn eerste poging om af te vallen en te gaan hardlopen ;-)

Ineke zei

Ohhh, het bekende probleem: afvallen is niet zo heeeeel erg moeilijk, maar om het er af te blijven houden, dat lukt mij ook nooit.

Maar... ben vanmorgen sterk geweest! Zag nu pas waar Bram Ladage patat in HC zat, ben er maar voorbij gelopen!

gr, Ineke

Anoniem zei

petje af hoor! Vind het echt heel knap, ik kan me zelf er niet toe zetten, erg he?

je soep zit er heerlijk uit, lekker hoor, erwtensoep!

grtjs Mariet

Tjeerd en Kiki zei

Hi,
Ik woon in (nouja, bij...) Atlanta GA en ben bij toeval op je blog terecht gekomen.
Ik zie die heerlijke erwtensoep staan, heb je die in de crockpot gemaakt??
Zoja.....heb je misschien heel toevallig een recept? :)

Thanks!

Petra zei

@ Tjeerd & Kiki
Hier is de link naar het recept.
http://staceyconnor.blogspot.com/2008/02/erwtensoep-en-basketbal.html