donderdag 12 februari 2009

Ben de tel kwijt....


Zoveel bloemstukjes heb ik vandaag gemaakt. Vele dozijnen aan rozen in ieder geval. En ja, die zien er zo uit als op het plaatje. Met gipskruid en al... Ik weet het, in Nederland bijna niet meer te krijgen, maar hier aan de lopende band. En echt na een stuk of wat, begin ik ze nog mooi te vinden ook ;-) Het eerste bloemstuk wat ik moest maken vandaag was voor mensen die hun hond was overleden.... Ging al bijna huilen bij het lezen bij wat er op het kaartje moest. Toen moest ik het nog maken. Heb er extra mijn best voor gedaan. Het werd gegeven door de dierenartsen praktijk. Het schijnt dat zij vaste klant zijn. Niet zo goed natuurlijk voor een dierenarts, want het is de bedoeling dat je klanten blijven leven, lijkt mij. Maar wel heel lief dat ze dat doen. En ook best nog voor een flink bedrag ook.
Heb vandaag ook een paar boeketten gemaakt en daar toch gewoon een elastiekje voor gebruikt. Vol bewondering werd het bekeken en moest het ze zelfs leren. Het gaat een trend worden ;-) Ze vonden duidelijk dat het veel sneller ging en de bloemen beter vorm houden. En vond het eigenlijk heel knap van ze dat ze openstonden voor het nieuwe en vreemde "Europese" gedoe ;-)
De meeste boeketten worden thuis bezorgd en twee keer per dag komt er een mevrouw in de winkel die alles ophaalt en de bestelling bezorgd. Vandaag hebben we ook al veel bestellingen gemaakt voor vrijdag en dan morgen beginnen we aan de bestellingen voor zaterdag. Weet weer helemaal hoe je pofstrikken maakt en hoe doornen van rozen voelen in je handen ;-) Maar het voelt heerlijk om zo bezig te zijn en heb het reuze naar mijn zin.

Groetjes Petra

10 opmerkingen:

Anja zei

Wat een leuke baan en heerlijk dat je zelf mag bepalen hoe je het doet. Succes met de valantijnsdrukte!

Anoniem zei

Zo te lezen heb je een leuke eerste werkdag achter de rug. Fijn hoor!!

Anoniem zei

Nou gaat helemaal goed komen met die valentijns boeketjes.
Leuk dat je het zo naar je zin hebt
Veel werk plezier vandaag.

Erna

Anoniem zei

Haha, vooral dat "heart and soul" boeket is schitterend!
Maak jij ze ook zo?

Fijn dat je het zo naar je zin hebt, mag je straks tegen moederdag weer terugkomen?

gr, Ineke

Miranda zei

Hihihihihi, wat super meid, dat je ze al iets bijleert! Want komen wij niet het bloemenland bij uitstek? Vooral wat je ziet wat zij maken.....ik vind dat erg droevig. Zien jullie ook zoveel nepbloemen bij de bloemist staan? Maar eerlijk is eerlijk, ook ik ben gezwicht voor de nep....maar dan alleen omdat ik de verse bloemen zo mis! Maar eh hoe is het met het lopen nu je het zo druk heb? groetjes

Marchiena zei

Super dat je het zo naar je zin hebt. Leuk dat ze openstaan voor nieuwe dingen. Ik ben benieuwd of de klanten verschil merken.

Groetjes,
Marchiena

ann en ron zei

Hup Peetje Hup, laat de leeuw niet in zn hempie staan....
Gooi er maar een flinke scheut Europees doorheen hoor want wat ik aan bloemen heb gezien in winkels (als ik ze al tegenkwam) was zo nep. Zonde gewoon. Wel fijn dat die mensen ervoor open staan en help je ze door de kredietcrisis heen als het een beetje aanslaat. Maar misschien zijn de mensen daar wel verknocht aan de vertrouwde kleurige bosjes daar. Ik hoop dat je ze kunt laten zien wat echt mooie boeketjes zijn. En je crea thea leg je dan maar in de pofstrikken.
Wel weer een lot dat jij nou net voor baasjes van een overleden hondje je eerste boeketje samen moet stellen. Ik durf te wedden dat die nog nooit zo een mooi boeketje hebben ontvangen. Al zien ze het niet het is met ziel en zaligheid gemaakt.
Veel sterkte en vooral plezier met de bloemendrukte.
gr, Ann

Anoniem zei

Vond het eerst ook niet bijzonder die rode rozen met gipskruid maar bij gebrek aan het "hollands assortiment" ben ik die "ouderwetse combinatie" ook weer mooi gaan vinden.
Wat lief van zo'n dierenarts ! en zou ook met tranen gestaan hebben hoor.

Heel veel plezier in de bloemen nog ! en ik weet precies weer wat je bedoelt met dat elastiekje (heb ooit ook nog eens in de bloemen gewerkt)

Sandra zei

Hi Petra,

Wat een leuke nieuwe job heb je!! En ik las dat je er nog een baan bij hebt. Ik geniet van de leuke verhalen op je blog!

Groetjes,
Sandra

Petra zei

@ Ineke
Ja ik heb ook een heart and soul gemaakt ;-) Het is wat he?
En een key to your heart nog meer van die leuke namen. Alleen de namen zijn al indrukwekkend, ha ha ha.

@ Marchiena
De meeste boeketten zijn bestellingen over de telefoon en internet. Dus zie en hoor je de klanten niet veel. Door de grote afstanden hier, laat iedereen de bloemen bezorgen. Persoonlijk vindt ik het ook leuk om de reactie van mensen te zien, maar dat zijn er maar een paar. En de meeste die je ziet, zijn mannen. En die maakt het niet zo veel uit, als het maar bloemen zijn volgens mij ;-)

@ Ann
Ja precies de klanten willen ook geen NL bloemetjes natuurlijk. Die houden van hun Amerikaanse stijl, met gipskruidjes en anjertjes, hi hi hi.