maandag 16 februari 2009

Valentijnsdag

Valentijnsdag begon vroeg voor me. De eigenaresse en man van de bloemen winkel hadden ons gevraagd om vroeg te komen zaterdag. Er werkt nog een meisje en een vrouw in de bloemen winkel en allen hadden we gezegd er vroeg te zijn. Maar inmiddels weet ik wel een beetje in te schatten wat Amerikanen zeggen en wat ze daad werkelijk doen. En met het op tijd zijn is het niet altijd even precies. Dus ik besloot een half uur later naar de bloemschuur te gaan, als afgesproken. En ja hoor, de eigenaars waren er net.... en verder was er nog niemand! Om negen uur kwam eerst het meisje en om tien uur pas de andere vrouw. Van het meisje kon ik het nog begrijpen, want zij was na het werken in de bloemenschuur nog naar haar baantje bij TGI's Fridays gegaan, waar ze tot 1 gewerkt had. Dus dat was helemaal een lange dag geweest voor haar. Maar gewoon uren later aankomen, met een smoes dat je niet je bed uit kon komen? Snap daar echt niks van, beloof dan ook niks, toch?

Ondanks dat ik het heel erg naar mijn zin heb bij het bloem stukjes maken. Merkte ik zeker wel een andere benadering van "problemen". Moeilijk uit te leggen, maar bijv. als er wat fout gegaan was. Zo was er een bestelling van zaterdag op vrijdag al bezorgd. Wat inhoud dat iemand het werkbriefje op de verkeerde dag had terug gehangen. Dat er dan onderling gezocht werd naar de "dader". Wie kunnen we dat in zijn schoenen schuiven? En dan bij voorkeur bij Petra, want die zal het vast niet goed begrepen hebben. Niet door iedereen hoor en eerlijk gezegd kon het mij al helemaal niet zo deren, want het kwaad was al geschied. Lijkt mij dan belangrijker om te kijken hoe je die klant, weer een blije klant maakt. Het mooie was dat degene die het hardst op zoek was naar de "dader", uiteindelijk zelf de "dader" bleek te zijn, na het vinden van het werkbriefje en haar handschrift er op stond, ha ha ha. Geweldig om te zien, hoe het dan ineens een stuk minder interessant is, om het bij iemand in de schoenen te schuiven. En liep het uiteindelijk met een sisser af. De klant kreeg wat extra bloemen op zaterdag bezorgd en iedereen weer blij.

Ik was inmiddels al een eind op geschoten met de bestellingen (want ik was wel vroeg begonnen) en was rond 11 uur klaar met mijn portie bestellingen. Had daarna nog wat dozijnen rozen op voorhand gemaakt en er moesten nog een paar bloemstukken voor een kerk gemaakt worden. Die zouden door een ander gedaan worden en na het schoonmaken van mijn tafel, was ik om 12 uur wel klaar. Er kwamen geen andere bestellingen binnen en ben toen lekker naar huis gegaan. Tijd voor onze Valentijnsdag! Er werd me bij vertrek wel gevraagd of ze me weer mochten bellen als het nodig zou zijn en dat vindt ik prima. Zo voor af en toe is dit best leuk. Dus op naar moederdag, zou ik zeggen ;-)

Het was zaterdag best aardig weer en Ron en ik zijn wat boodschapjes gaan doen, met de hondjes gewandeld en hebben nog heerlijk in de tuin gezeten. Waar binnen een paar dagen tijd het ineens voorjaar is geworden. Zo staat de Japanse kers in eens al enorm in bloei!

Photobucket

Photobucket

Photobucket

En ook aan de pruimen boom komt nu de bloesem al uit...

Photobucket

En dat alles na een paar daagjes lekker weer. Zo leuk om weer leven in de tuin te zien!

Photobucket
Krokussen

Photobucket
Knoppen in de Caroline Jasmijn.

Photobucket
En narcissen die bijna uit komen....

Ook vond ik deze in de tuin.

Photobucket

Een stuk wespen nest. En nou had ik al het gevoel dat op die plek wel erg veel wespen gesignaleerd werden. Maar nu dus (een stuk) van hun huis op de grond. Misschien toch nog even verder kijken of er niet nog meer huis te vinden is. Anders zitten ze er van de zomer vast weer. Het was lekker om zo weer even te ontspannen, met mijn eigen blommetjes! De hondjes vonden het ook heerlijk om buiten te zijn. En Stace wil altijd overal zijn, waar wij zijn. En zo niet, dan doet hij toch zijn uiterste best om dat toch te proberen.

Photobucket
En zie dan ook een bruine neus die door kiertjes heen tuurt! Wat een trouwerd is het toch!

Photobucket
Bedankt ook voor alle felicitaties voor Connor! Dit jaar geen hondentaart. Vorig jaar vond hij het al geen succes en had Stace zowat de hele taart verorberd. Maar ook de dogbakery is verleden tijd. Die winkel is ook ten onder gegaan aan de economische crisis....

Photobucket

Dus geen hondentaart voor de jarige, maar wel een heerlijke dag in de tuin gebivakkeerd, wat zijn ziel en zaligheid is. Lekker rennen en sjesen....

Photobucket

En zo nu en dan uitrusten op je troon ;-)

Photobucket

Stace was ook druk met het verzamelen van alle frisbees...., want stel je voor dat je er 1 kwijt raakt.

Photobucket

Hier ligt hij dan met zijn buit...

's Avonds zijn we wezen eten bij PF Chang's. Mijn favoriete restaurant. Zij hebben als voorafje spare ribs. Zo heerlijk!!! Het was er druk, maar gelukkig hadden we zo een tafeltje.

Photobucket

Daarna samen de Mongolian beef gedeeld en weer zalig gegeten! Jammer dat dit restaurant alleen in Raleigh en Durham zit, want het is best een eindje rijden voor ons. Maar het maakt het ook een stukje specialer toch? 's Avonds hebben we naar de oudjaars conference van Youp van 't Hek gekeken. Erg leuk!!! En erg ontspannend. Erna had weer een leuk pakket voor ons op gestuurd met ontbijtkoek, eierkoeken en divers leesvoer! Super. Thanks weer Erna! Na Youp van 't Hek stond ook Guido Weijer op de DVD, maar daar ben ik bij in slaap gevallen. Sorry...., vind hem altijd wel grappig, maar was denk ik toch moe van zo'n valentijsdag!

Zondag morgen zijn Ron en ik weer naar de American Tobacco trail geweest en heb ik les 16 met Evy gelopn. Afgelopen donderdag les 15 was voor het eerst 7 minuten en die had ik zowaar overleefd. En ook nu ging les 16 lekker. Ware het niet dat mijn iPod, mij weer aan het schrikken maakte. Ik dacht dat ik vooraf de juiste les al had op gezocht in de auto, dus ik zet het ding aan en Evy zegt. "Zo en dan beginnen we nu met 10 minuten!". Whaaaaat???? Is ze niet lekker of zo. Normaliter beginnen de lessen met 2 minuten inlopen. En nu gelijk 10 minuten. Schrok me het ongans, ha ha ha. Ron die mee was op zijn fiets, moest zo lachen om mijn reactie. Maar het bleek dat de iPod, geheel wille keurig een andere les voor me had uitgezocht. Les 23 of zo. Was dat even schrikken. Gelukkig begon les 16 gewoon met 2 minuten lopen. Ook deze les weer gehad en morgen dan dus les 17!

Zondag middag hebben we nog wat gesnoeid in de tuin en hebben we lekker videootjes gekeken. Even lekker relaxen!

Groetjes,
Petra

10 opmerkingen:

Lidy zei

Hoi Petra,wat is het bij jullie al een schitterend lenteweer,hier is het nog hartje winter hoor,momenteel meer nat dan koud.Het is fantastisch om bij jou alles in bloei te zien,wat heb je toch fotogenieke beardies,gr Lidy

www.ine1149.web-log.nl zei

Akelig mens, wil je wel eens ophouden met van die schitterende voorjaarsfoto's te plaatsen !!

Geintje hoor, ohhh wat gaat dat snel bij jullie, ik vrees dat wij hier nog minstens 2 maanden op moeten wachten.

gr, Ineke

Petra zei

@ Lidy
De lente is hier vandaag ook ineens verdwenen hoor. Het is bere koud nu buiten. Hopen dat de bloesem er tegen kan....

@ Ine
Hi hi hi, alvast een voor proefje van al het moois wat komen gaat!

Anna zei

Je wat is het weer een leuk gezicht alles in bloei, hier is het nog niet zo ver!!
De sneeuwklokjes komen voorzichtig met hun klokjes.
de crocussen komen langzaam de grond uit.
De honden zien er goed uit lekker dollen.
Toos

Anja zei

Wat een heerlijke lentedag hadden jullie. Hier staat nog niets in bloei er ligt een dik pak sneeuw :-(( Mooie foto's!

Anoniem zei

Mooie foto`s! Ook die van die Spare ribs ;-)

Heb vandaag les 1 gelopen zowaar
;-) Was best heftig , hahaha, heb nog een lange weg te gaan!

Gr Mariet

Petra zei

@ Mariet
Goed meid!!!! Volhouden hoor. Ik ging ook bijna op apegapen bij les 1, hi hi hi.

Annemiek zei

Dat daar de lente er al echt is met de bloesems!

Marchiena zei

Altijd makkelijk om iemand anders de schuld te geven, zeker als iemand nieuw is. Maarja zulke dingen gebeuren hier ook.
Leuk dat ze vroegen of ze nog eens van je hulp gebruik mochten maken.

Je lente foto's maken me dag weer goed. Het is hier zo ontzettend triest. De lente lijkt hier nog heel ver weg. Jullie lopen zeker 1,5 maand voor op ons. Ik kan bijna niet wachten tot het zover is. Ik denk dat we dit jaar maar weer eens de Keukenhof moeten gaan bezoeken met de CC'tjes.

Groetjes,
Marchiena

Miranda zei

Wat lees ik altijd graag jou blogje. Zo heerlijk die vertrouwde humor, je liefde voor natuur, en het kunnen genieten van het leven. Met zijn hoogte punten en diepte punten. Hier loopt de natuur weer achter en ben benieuwd naar de ontwikkeling hier van de bloemen en bollen.