maandag 27 december 2010

Genieus

Vanmorgen deed ik de computer aan en checkte de mail. Er was een berichtje van nu.nl. Ze hadden mijn foto van de sneeuw hier in hun berichtgeving over de grote hoeveelheid sneeuw geruikt op hun website. Leuk!! Deze foto stond nu dus in hun slideshow met foto's in de sneeuw van Amerika.

Photobucket

Dat was nog eens leuk wakker worden. Erg grappig om een foto van jezelf op een nieuws site te zien. Was er gelijk wakker van en heb in de kou (het was echt erg koud zo vroeg) nog even wat fotootjes gemaakt met de zonsopkomst. Het licht en de lucht was zo mooi.

Photobucket

Photobucket

De sneeuw poppen stonden er ook nog zo mooi bij na een koud nachtje.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Later in de ochtend zouden we richting Durham gaan naar Southpoint mall. Het was een prachtig gezicht de sneeuw. Nog steeds veel sneeuw in de bomen te zien.

Photobucket

Photobucket

Onderweg was de gisteren nog iets gesmolten sneeuw opgevroren en zorgde voor best gladde wegen. Vooral op plekken waar er nog schaduw was.

Photobucket

En dat zorgde dus voor glijders. In twee wat scherpere bochten zagen we de auto's die aan de kant gegleden waren. Iets minder moet ik zeggen.
We gingen richting Durham omdat we weer naar de Apple store moesten. Ik moet zeggen dat ik eigenlijk niet zo heel gek ben op mijn iPod. Nu met Winamp krijg ik er muziekjes op, maar via het hele iTunes gebeuren wil me dat gewoon niet lukken. Nu ook weer geprobeerd om er foto's op en af te krijgen, maar het wilde gewoon niet lukken. We hadden er een soort van adaptertje bij die zo je foto's van de camera er op zou moeten zetten. Precies zou moeten zetten... Het ding werkte mooi niet he?

Al bij het aansluiten gaf hij een fout melding. En daar werden we niet blij van. Moet wel eerlijk bekennen dat al het andere wat je op de iPad kan doen, helemaal geweldig is. Echt super gemakkelijk. Facebook, de krantjes 's morgens en de foto's bekijken, super gewoon. Ik ben wat dat betreft helemaal om! Echt een super apparaat....

Behalve er foto's op krijgen.... Nou hadden we wel ontdekt dat je een app hebt dat heet Dropbox en daarmee kun je heel makkelijk zonder gesynchroniseer van iTunes muziek en fotootjes delen. Maar uiteindelijk toch wat omslachtiger dan rechtstreeks op dat apparaat. Dus vandaar de adapter. (die het niet deed)

Afijn we lopen de winkel in en we worden bij de deur, met koud net twee voeten op de deurmat al welkom geheten en of hij ons kon helpen. Ja dat kon hij hoor, zei Ron. En die vertelde het hele verhaal. Nou dat had hij nog nooit gehoord. En dus laat Ron de adapter zien en doet de iPad aan. "Oh gossie toch!", stamelde hij. "Het is echt zeg!". Afijn na wat geratel op zijn iPhone besloot hij onze iPad aan een diagnose te onderwerpen. Wat in feite een groter woord was dan het in werkelijkheid in hield. Er kwam dan ook niks nuttigs uit.

En toen kwam het. Hij vertelde ons dat we een afspraak moesten maken met de "Genius bar". "De wat?", vroeg ik nog. Ik dacht echt dat hij een geintje maakte. Ja zei hij, die weten er vast wel een oplossing voor. Ik zei nog onnozel, misschien kun je gewoon een ander adaptertje proberen? Nee, dit was toch wel iets voor de geleerden hoor, zei hij. En vertelde ons dat hij om half 12 een afspraak kon maken bij die bar. Half 12 pas??, vroeg ik. We moesten dus nog ruim anderhalf uur wachten, want het was net 10 uur geweest. Nee, dat was de eerst vrije tijd die ochtend. Nouja, dat moet dan maar.

Daarop vroeg ik waar die bar dan wel was. En toen knikte hij met zijn hoofd naar een lange tafel waar 5 mensen met hun armen over elkaar een beetje doelloos de winkel in stonden te staren. Sommigen zelfs met hun armen over elkaar. Uhhhhh, dat is de Genius bar? Gewoon hierin de winkel dus?, vroeg ik. Denk je niet dat ze nu even tijd hebben om te kijken naar ons adaptertje?Ja moeilijk, moeilijk. Dat is eigenlijk niet de bedoeling...., zei hij. Echt????!!!! Ze pulkten nog net niet uit hun neus. Vijf man sterk.... stonden daar gewoon te niksen. Ja sorry dat kan ik niet aan hun vragen hoor, zei de verkoper. Nouja!!! Ben je daar gek! Zal ik het aan hun vragen dan, zei ik. Verbaasd keek hij me aan. Wat vroeg ik hem nou? Maar mijn Nederlandse ongeduldige blik sprak waarschijnlijk boekdelen. En hij zei: "Ja, uh nou, ok dan, ik zal het even proberen bij ze".


Fotootje geleend van internet van een soort gelijke genius bar in een Apple Store.

Nou ja zeg.... Dit is toch wat zeg. Niemand anders in de winkel. Vijf geniussen aanwezig, die een beetje staan te niksen en ik zou bijna op mijn knieen moeten voor een vraag aan ze? En volgens mij ging hij dan ook met lood in zijn schoenen naar de geleerden tafel. Maar sprak uiteindelijk wel de geleerden mannen en 1 geleerde dame aan en vertelden van ons probleem.

En er volgden ogen die vuur spuwden zowat. Hij overtrad duidelijk 1 of ander wazige regel. Ik snapte er geen bal van! Kijk als ze nou allemaal met klanten bezig waren, maar ze deden gewoon helemaal niks. Ja misschien mediteren of zo, maar verder kon ik er geen enkele actie aan zien. Een van de geniussen, keek ook behoorlijk boos toen zijn collega de zaak uitlegde aan hen. En vroeg al gelijk, "hebben "we" een afspraak". Joh gaat toch weg man!! Je staat hier met je armen over elkaar, nergens in de winkel is er een nood geval met een afspraak, dus doe effe normaal zeg! Alsof hij Jezus zelf was die op deze derde kerstdag de Apple store als zijn herberg had verkozen. Ik werd er gewoon een beetje melig van eigenlijk. Wat een vertoning. En voelde een lachbui opborrelen vanuit mijn tenen.

"Ja, ik heb net een afspraak voor ze geboekt, maar mevrouw vroeg of jullie misschien nu al even tijd hebben voor ze?". Duidelijk dat hij zijn eigen hachie afdekte en mij de schuld gaf van dit buitenzinnige idee. Nou ik vond het allemaal best, geef mij maar de schuld. Het is toch van de zotte als er vijf mensen staan te niksen en wij ander half uur moeten gaan wachten.

En er gebeurde toen een wonder.... 1 van de geniussen zag het licht! En zei "ik kijk er wel even naar". He he, wij waren niet de enigen die vonden dat dat best even kon, als ze toch niks aan het doen waren. En ik was allang blij dat er 1 toch echt verder geleerd had dan alleen de Apple school. Gut oh gut...

Maar..... zijn vier andere collega's gaven hem duidelijk "De blik". Dit was not done!! Absoluut niet. En alle andere vier gingen als een gek op hun iPhone zitten tikken, kijken of er dan wel nog afspraken tijd was voor ons. Nouja zeg! Wat een bezopen gedoe. Er is niemand in de winkel te zien. Kijk gewoon om je heen ipv op je iPhone! Ik wist gewoon niet wat ik zag. Onderling begonnen ze nog te praten over hoe ze dit probleem dan op moesten lossen. Wat voor probleem? Ik zag echt totaal niet wat er nou zo ernstig was wat we vroegen.

"Are you Glorie" werd er half over de iPhone glurend naar ons toe geroepen door mevrouw de geleerde. "Ja wij waren Glorie", zei Ron. "Ja dan hebt u een afspraak om half 12!". Ja duh..... Inmiddels had de jongen die het licht wel had gezien onze iPad aan gepakt en Ron vertelde hem het adapter probleem. En alweer klonk er het verbijsterde reactie, van nog nooit gezien. En een houding van laat dan maar eens zien. De andere vier geleerden doken er nu ook op. Ineens werden de iPhones weg gestopt en was het 1 en al aandacht. Waarschijnlijk hadden ze allemaal tijd, want dit hadden ze nog nooit gezien. Een adapter die niet geaccepteerd werd. Het achtste wereldwonder in Apple land....

Kon er niks aan doen, maar moest echt heel hard lachen nu. En erger nog ik kon het ook niet inhouden. Wat een stelletje zeg. Helemaal in extase over een niet werkende adapter. De slimste van het stelletje die ons wel wou helpen, dook daarna 1 of andere deur in waar alleen de geniussen welkom zijn waarschijnlijk en kwam daarna terug met een andere adapter. En die.... die deed het wel. Ohhhhh, het was een "faulty adapter", klonk het onder de vier (met de armen over elkaar staande) geleerden. OH my god.... nog nooit vertoond!

Nou fantastisch! Ben blij dat jullie dit geweldige feit nu hebben kunnen aanschouwen, maar wat gaan we er aan doen....? Spoed overleg met de geleerden.....En de in mijn ogen slimste van het stel vond dat wij recht hadden op een nieuwe, wel werkende adapter. Wat een gerust stelling... Het zou allemaal goed komen! En zo kregen we dus een nieuwe adapter en nu kunnen we dus ook direct van de camera foto's op de iPad zetten. Nu nog iets zien te vinden om ze er ook weer makkelijk vanaf te halen. Want dat lijkt nog niet zo makkelijk te zijn voor als nog.

Maar na dit heuglijke nieuws zijn we wat gaan eten bij de Cracker Barrel en daarna door naar de nieuwe outlet mall.

Photobucket
Cracker barrel krans met sneeuw

Bij de outlet mall had Tommy Hilfiger uitverkoop en was eigenlijk alles in de winkel in de aanbieding. Altijd leuk niet?

Photobucket

En zo heb ik er een leuke tas gescoord voor een leuk prijsje. Ik heb namelijk nooit tassen genoeg ;-)

Al met al het daagje wel weer. Mijn foto op nu.nl en nooit gedacht dat ik om geniussen en zoveel geleerheid bij elkaar zo kon grinniken ;-)

Groetjes Petra

11 opmerkingen:

Petra zei

Eigenlijk weleens heel leuk zoiets over Apple te lezen. Niets is perfect, blijkt maar weer. Hoge bomen vangen veel wind en zo.

Anoniem zei

Leuk dat je foto is uitgekozen,
gefeliciteerd.

groetjes uit Barendrecht

Wendy Jol zei

Geweldig dat je foto is gekozen. Lag helemaal dubbel om het Genius verhaal. Geloof trouwens niet dat ik zou gaan lachen, maar dat ik wel furieus zou worden....
Tommy *zucht* Mijn Tommy tas is bijna helemaal versleten. De 4 hoekjes zijn bijna door... Ik wil ook weer naar Amerika!!!!!

Anoniem zei

Oh oh wat heb ik weer gelachen zie je daar al helemaal staan, en dan ook nog eens zorgen dat je niet in lachen uitbarst.

Ohhh Tommy, lekker shoppen heerlijk.

Erna

Monique zei

Geniaal, die Geniussen! Leuk, Cracker Barrel, zou ik ook best even heen willen ...

Aïda zei

Wat een verhaal! Dat verwacht je toch niet in service-minded US of A.

Ik wil ook naar Cracker Barrel!! :(

Annemiek zei

Prachtig verhaal. Een voorbeeld van klantenservice zoals het niet moet, geniussen of niet.
Mooie sneeuwfoto's.

B. zei

Cool dat je foto op het nieuws was! En mooie foto ook van je sneeuwman. Wat een raar gedoe met die Apple genieen.

Marjon zei

Oooh ik lig weer helemaal dubbel, wat een malloten daar

Ik ben jaloers dat jij zomaar Tommy aanbiedingen kan kopen en wij hier weer veel te veel geld voor een Tommy trui betaald hebben.

Karin (dh) zei

Petra, laat ik nou die fotoserie op Nu.nl hebben zitten kijken en bij jouw foto stond iets van Raleigh, North Carolina, dus toen ik dat las ben ik meteen naar jouw blog gesurfd en heb dus niet eens gezien dat jij de 'bron' was!
Wat een leuk verhaal over je Ipad perikelen; in alle eerlijkheid heb ik het ook niet zo met al die I-dingen, ondanks het schitterende design en dito werking lijkt het toch steeds meer op een I-religie, en laten we wel wezen...lol....het zijn gewoon dingen, stuff, gadgets, niks om mee te nemen naar het hiernamaals zullen we maar zeggen :-), maar oke, ik ben dan ook een ouwe BillyGates fan.

Kristel Holsbeek zei

Wat een gedoe zeg!