donderdag 16 december 2010

Oh oh...

Nou dinsdag avond dus het kerstfeest van de fotoclub. Nou was het plan dus dat ik de schotels bij de Walmart op zou halen. En na 6 jaar wonen in Amerika zou je denken dat ik dingen nu wel een beetje in kan schatten. Maar nee, toch nog niet helemaal.

Ik kom dus bij de Walmart en vraag naar de schalen die besteld zijn voor de foto club. Vraagt de vrouw achter de versvlees afdeling waar mijn boodschappen wagentje staat. Nou zeg ik, geef ze maar hier hoor ik draag ze wel. Nou, zegt de vrouw, weet je dat zeker? En ze haalt me toch een schaal te voor schijn.... Allemachies! Dat is pas echt een schotel, zeg maar. Dus ik zeg, weet je wat... Ik ga er toch maar eentje halen. Precies zegt de vrouw, dat dacht ik al.

Nou het ding paste net in het karretje zeg. En nou zijn die karretjes bij de Walmart niet zo klein gelukkig. Daarna kwam schaal nummer twee over de toonbank zeilen en die ging ook in het karretje. Het was druk bij de kassa en ik heb nog nooit zoveel aanspraak gehad als nu zeg. Kreeg drie keer de vraag of men niet mee mocht naar mijn feestje. Boven op stond de schaal met kippen vleugeltjes. En voor degene die net als Boris zich inmiddels afvroegen of die warm waren.... Ja ze waren warm en konden dus zo geserveerd worden strakjes.

Maar ik stond dus naar die vleugeltjes te kijken die in het wagenwiel lagen. En opeens vond ik het zo zielig.... Hoeveel kippetjes zouden er wel niet op die schotel liggen, alleen voor de drumsticks en vleugeltjes? Denk zeker een stuk of dertig. En ik kreeg er een raar gevoel van in mijn maag. Zo zielig eigenlijk als je het je bedenkt. En dat alles in de naam van Kerssemus.... Zou je dertig hele kippen op die kerst buffet tafel zetten, zou iedereen geschokt zijn. Maar 60 kippenvleugels is normaal? Raar idee niet?

Afijn ik heb de schotels heel in mijn auto gekregen en ben er mee naar Bass lake gereden. En zag Rosa wagen staan. Gelukkig ik was niet alleen. En toen ik aankwam zijn we wat spullen klaar gaan zetten en ook het eten. Het bleek dat we niet genoeg bordjes hadden en die is Rosa nog gaan halen. De penning meester, die ook in het organisatie team zat eigenlijk, was ook wat vroeger als normaal en ik kreeg de centjes die ik uitgegeven had weer netjes van hem terug.

En.... daar was ook Boris, keurig op tijd en vergezelgd van zijn "boom box".... Gewoon een keurig radiootje en niks mis mee. En hij begint me te helpen de tafels een beetje op te vrolijken . Echt, hij deed het zowaar heel goed. Nou was het ook niet zo heel spectaculair, maar hij ging lekker. Het budget voor decoraties was 15 tot 20 dollar en daar kan je natuurlijk niet zo veel mee, maar het was nog aardig gelukt. Boris vertelde zelfs dat hij de decoratie heel leuk uitgezocht vond dit jaar.

Maar, daarna zegt hij...., "Ik heb overal gezocht, maar ik had geen kerst cd's in huis, Petra...". "Neeeeeee, Boris dat meen je niet?" Hij zette een droevig gezicht op en schudde zijn hoofd. "Really, I've looked everywhere......". Je zou bijna medelijden met hem krijgen dat hij kerst cd-loos door het leven moest gaan, zo zielig keek hij er bij. Weet niet wat hij verwacht had, na het brengen van het slechte nieuws, maar ach er zijn ergere dingen in het leven. Was een beetje teleurgesteld dat wel, want dat was het enige wat hij hoefde te doen en mijn taakverdelings plan was daarmee toch enigszins mislukt. Dacht ik een beetje delegerend te werk gegaan te zijn, mooi niet dus. Waarom hij dan niet even een mailtje er uit gooit met de mededeling dat je geen kerst muziek hebt en vraagt of iemand anders dat mee kan nemen. Ik snap het nu nog niet, maarja het was niet anders. En er zijn ergere dingen in het leven, zoals het kerst cd loos door het leven gaan, hi hi hi.

Gelukkig kwam ik tijdens de tafels verder versierend op het idee om dan maar een kerst radio zender op te zetten. Die heb je hier ook gelukkig, dus kwam de muziek toch nog een beetje goed. Daarna zijn we het eten op tafel gaan zetten en we hadden dus de kippen schotel en een vlees en kaas schotel besteld en Rosa had nog twee fruit schotels en .... de peentjes met dip op speciaal verzoek van Boris.

Photobucket

Photobucket

We waren net op tijd klaar met alles neerzetten toen de eerste leden binnen kwamen. Iedereen zou zelf ook nog wat mee nemen en zo werd het nog een gezellige tafel vol met lekkers. De kaas op de vlees schotels was ook een hele lading, denk zeker een halve kilo zo bij kaar en dat drie keer. Daarbij nog het gesneden vlees en ik moet zeggen het smaakte allemaal heel erg goed. Het was echt allemaal vers gesneden.

Photobucket

Photobucket

En ondanks dat het een foto club betreft, was ik de enige die een camera had meegenomen. En heb snel even wat fotootjes genomen.

Photobucket

Photobucket

Op zich waren er ook niet zo heel veel leden. Op het kerst feest mag je namelijk ook familie meenemen, maar uiteindelijk was er maar 1 iemand die vrouw en kinderen had mee genomen.

Photobucket

En hier dan ook een kiekje van Boris.

Photobucket

En ach hij was zelf zo blij dat het allemaal goed was gekomen. Met de muziek en alle schotel perikelen. En... ik zag hem zowaar ook van de kippenvleugeltjes snoepen. Eind goed al goed zullen we maar denken.

Groetjes Petra

10 opmerkingen:

Petra zei

Oh, hoe herkenbaar! Ik weet niet of het bij jullie fotoclub zo is, maar hier zijn het toch allemaal wel een beetje kneusjes, die lid zijn. Ze zijn goed in fotograferen, maar daar blijft het ook we zo'n beetje bij. Ik voel me daar niet echt thuis bij, eerlijk gezegd. Maar je hebt je best gedaan, het ziet er lekker uit (hoewel ik griezel van kipvleugeltjes, brrr!).

Anja zei

Ach die Boris toch........
Fijn dat het allemaal goed is gekomen!

Annemiek zei

Ha, dat zijn Amerikaanse maten schotels natuurlijk!
Toch wel erg dat Boris zijn baan kwijt is en dat net voor de kerst.

Aïda zei

Eind goed, al goed. Maar ik denk dat je je volgend jaar nog wel een keer bedenkt.

Kristel Holsbeek zei

Eind goed al goed;-)))

Petra zei

@ Petra
Nou Boris was denk ik inderdaad in de "no-Christmas" mood vanwege zijn ontslag, maar verder zijn het allemaal mensen waar ik nog heel veel van kan leren. Zeker op fotografisch gebied.
En het heeft zeker wel wat. Zo komen verschillende soorten mensen bijeen met 1 gelijke hobby.

@ Annemiek
Dat is zeker zo inderdaad.

B. zei

HAHAHA ik heb echt weer super genoten van je verslag. Je kan zo een korte film maken over Boris. Ik kan me wel een voorstelling maken van hoe het er bij zijn werkgever aan toe ging en waarom hij ontslagen is. Maar toch, you gotta like him ;-).

Petr@ zei

Gelukkig is alles goedgekomen, ondanks het ontbreken van kerst cd's. Het eten zag er prima uit!

www.ine1149.web-log.nl zei

Nou, jullie hebben je best gedaan, zag er goed uit allemaal. Leuk dat wij nu ook kennis genaakt hebben met Boris :-)

Karin (dh) zei

He gelukkig, alles helemaal goedgekomen en inderdaad het ziet er toch goed uit hoor, zo'n tafel met allerlei lekkere dingen, inclusief de wortelschotel van Boris. Eigenlijk had je hem voor straf wat kerstliederen moeten laten zingen vanwege die ontbrekende cd's ;-).
Mooie ijsfoto's heb je trouwens weer gemaakt!