maandag 6 december 2010

Historical homes christmas tour

Gisteren ben ik met Alison naar de Apex Historical homes Christmas tour geweest. Het was vanaf 1 uur 's middags. De huizen waar de tours waren, lagen verspreid over Apex. En je moest dus van het ene naar het andere huis rijden.

De eerste twee huizen die we bezochten, lagen precies tegen over elkaar in N. Salem street.Dit huis was mooi versierd van binnen en we kwam al gelijk aardig in de stemming.

En dachten we dat dit huis mooi was, het huis aan de overkant van de straat was nog mooier!The "pink room" ......

Het was echt tot in detail versierd in dit huis. En het was op alle verdiepingen te bewonderen.

Daarna reden we naar het Seagrove huis. (Ja Jackie bij jou om de hoek) En eigenlijk viel dat een beetje tegen. Nouja het huis niet zo zeer, maar er was gewoon niks versierd. Oh nee, dat is niet waar. Er stond een klein plastic mini boompje in de voorkamer, maar dat was het wel. Viel eigenlijk een beetje tegen....Wel grappig vond ik dit album. Van meneer Seagrove himself.... Hierna zijn we naar een huis op Chatham Street gereden. Dit huis zag er van buiten af heel mooi uit. Nieuw eigenlijk....Maar het was een huis van 1954 en onlangs gerenoveerd.En het was echt heel sfeervol gedecoreerd en ingericht. Normaliter vind ik Craftsman huizen, zoals ze dit soort noemen, niet echt mijn smaak. Maar deze was echt prachtig afgewerkt en ingericht. Heel smaakvol gedaan. Ook in de decoraties. Zelfs het toilet was versierd.Dit was de master bedroom. Waarvan ik de ramen echt geweldig vond.

Badkamer was ook prachtig en zo ook de bonus room. Echt een super leuk huis. Hierna zijn we naar het volgende huis gereden en dat is "in het dagelijk leven" een soort van museum. Ook hier alles heel mooi versierd.

Binnen stond deze dame ons op te wachten. De haard brandde en het was er aangenaam warm binnen. Al was de sneeuw weer weg, echt warm is het op het moment niet hier.

Zeer gepaste versieringen voor het huis.Verder veel andere authentieke kleding te zien.Hier was ook een soort van winkeltje waar je kerst lekkers kon kopen.Verder hadden ze gratis appel cider en popcorn voor de bezoekers in de keuken. Heel leuk gedaan. De keuken was op zich al een bijzondere kamer. Met de grote haard en de wasbak.Vond het zeker een heel leuk om gezien te hebben. Het was jammer dat niet alle huizen echt kerst huizen waren. De entree prijs was $12.- en had dan toch eigenlijk wel verwacht dat alle huizen mooi zouden zijn. Maar... we hebben het ook een keer gezien niet waar?

's Avonds zijn Ron en ik lekker uit eten geweest bij Carrabas voor Sinterklaas ;-) We hebben op de Goede Sint getoast en een heerlijke Bruchetta en veal marsala op hem genomen ;-)

Groetjes Petra

7 opmerkingen:

Annemiek zei

Wel mooi om zo eens binnen te kijken in die huizen. Die pink room... eek!

Elke zei

Hahaha, Annemiek, ik ben ook geen fan van pink.
Wat is het 'historic' in de tour, als er al huizen bij zijn van 1954? En zijn dat dan soms ook prive huizen van mensen, die dus niet museum zijn door het jaar door?
Knappe foto's in ieder geval. En je hebt waarschijnlijk zelf ook nog wat versier ideetjes opgedaan?

Anja zei

Leuk om zo de huizen van binnen te bekijken, je hebt weer mooie foto's gemaakt. Zijn die huizen bewoond?

Petra zei

@ Annemiek
Ja ik had ook eeeeek hoor. Het was erg roze allemaal.

@ Elke
Ja toch al erg historic hier hoor ;-)

@ Anja
Ja in drie van de 4 wonen inderdaad mensen. 1 is een bed & Breakfast (die van de pink room) waarvan de eigenaar er ook woont en 1 is een soort van museum

www.ine1149.web-log.nl zei

Wat onztettend leuk moet dat zijn om zo die huizen te kunnen bekijken. Lekker loeren overal, haha.

Marchiena zei

Leuk dat gluren, er zitten hele mooie bij. Dat roze is wel héééél erg roze, ook niet mijn ding. Het huis met de versierde shutters vind echt heel mooi.

Edwin zei

Ik ben toch meer van de cars & coffee haha. Wel prachtige huizen