maandag 13 december 2010

To the mansion

Het hele afgelopen weekend heeft het geplenst. Van vieze miezer tot heftige regen. Jammer want ik wilde eigenlijk naar de Candle light tour in Historic Oakwood in Raleigh. Ik had gehoord dat tijdens die tour, waar de huizen dan geopend worden, de huizen van buiten ook zo mooi versierd zijn.

En wilde er eigenlijk langs lopen. Nou regende het dus de hele tijd, maar rond 5 uur werd het droog en volgens de buienradar bleef het ook even zo. Dus.... gingen we richting Raleigh. Ik had een adres gevonden op internet en het bleek dat dat het Gouveneurs huis was. En die was dicht.... maar.... wel heel erg mooi versierd.De "governor" is zeg maar de "baas" van North Carolina. Raleigh is zeg maar de hoofdstad van North Carolina en vandaar dat het gouveneurs huis hier is.

Het was een prachtig gezicht en doordat het buiten zo mooi was, was ik eigenlijk ook wel benieuwd geworden naar hoe het binnen was. Ik wist me nog te herinneren dat de bloemenzaak waar ik op een blauwe maandag gewerkt had, twee jaar terug de eer had gehad om dit Victoriaanse huis te mogen decoreren met kerst. Had het toen zo maar aan gehoord, niet wetende dat het zo'n groot huis was. Echt een mansion.... Gebouwd door gevangenen, dat dan weer wel ;-)

Nadat ik wat foto's had gemaakt zijn we door gereden naar Historic Oakwood. Daar zagen we inderdaad een mooi versierd huis. Maar twee huizen verderop zaten een heel stel jongens. En hoe moet ik het zeggen...., ze zagen er niet al te vriendelijk uit. Het was inmiddels al donker en we besloten ter plekke dat huis maar even over te slaan. En zo reden we verder de wijk in en eerlijk gezegd werd het er niet beter op.

Het leek ons vooral een beter plan om vooral door te blijven rijden, hi hi hi. Ik wilde eigenlijk toch wel graag mijn foto camera houden zeg maar ;-) En zo hebben we in een snelle vaart Historic Oakwood gezien. Fraai, maar wellicht beter om overdag te gaan bekijken.

Hierna zijn we door gereden naar Fayetteville street. De hoofdstraat van Raleigh en daar waar het capitools gebouw is.Deze was ook open dit weekend, maar inmiddels ook gesloten. De straat was prachtig verlicht en voor het gebouw stond een verlichtte kerstboom. Fayetteville street is een hele lange straat en vanaf het capitools gebouw kijk je zo naar het muziek theater wat helemaal aan het eind is. En daar tussen hingen nu dus allemaal lichtjes.Hierna zijn we verder gereden en bij het BB&T gebouw, zowat aan het eind weer geparkeerd. Hier staat de kerstboom van Raleigh zelf.Het BB&T gebouw is met de kerst groen verlicht. En met de laag hangende bewolking was het eigenlijk nog leuker, want de groene gloed ging nu zo over in de wolken.Ook was daar tegen over het ijsbaantje. Vond dat wel leuk om te zien. Er klonk gezellige muziek en er waren mensen aan het schaatsen. Vond deze wel grappig... Schaatsen en texten tegelijk ;-)Ineens besefte me ik me dat ik ook kon filmen met mijn nieuwe camera. Moet er nog even aan wennen dat dat kan nu. Maar hier dus een kort stukje film.En toen... toen begon het weer te regenen... Dus gingen we weer op huis aan.

Zondag was het eigenlijk het eigenlijk precies het zelfde weer. Maar eigenlijk nog meer heftige buien dan vieze miezer. Om 1 uur zou The Governors mansion open gaan en eigenlijk wilde ik daar graag heen. De toegang was gratis en dat maakt het nog leuker niet? En dat idee had ik alleen niet gevat er waren er meerdere met ons.Er stond dus een rij, maar na de security check mocht iedereen gewoon naar binnen.Eenmaal binnen was het er dus best druk, maar alle kamers op de beneden verdieping waren open en er speelde een orkest. Violen, fluiten, de hele riedel zeg maar. En mooie kerst muziek. Heel sfeervol!Wat daarna opviel was de enorme trap in het midden van de hal.Prachtig versierd.We zijn eigenlijk gelijk door naar achteren gelopen omdat iedereen aan het begin bleef staan. En daar was de dining.Daar achter de kerstboom versierd door kinderen waarvan hun vader op het moment uitgezonden zijn.Daarna onder de trap door naar de zit kamer. Daar waar het fotolijstje op het tafeltje stond van de gouveneur. Of nouja eigenlijk gouvernesse op het moment.

Naast deze kamer was de kamer waar het orkest aan het spelen was en daarnaast was "the mens parlor", aldus de mevrouw die aan de andere kant van het lijntje stond. De kamers waren mooi afgesloten met een lijn. Zodat iedereen mooi zicht had.Verder liepen er veel mannen met lange jassen en "oortjes" in de rondte. Veel security dus. Eigenlijjk had ik dat niet zo verwacht, maar het is natuurlijk wel een staats gebouw. De kerst boom in de mannen kamer was versierd met verse dogwood bloemen. Wel bijzonder vond ik. De dogwood is de staatsboom en die bloeien alleen in het voorjaar. Het zal dus denk ik niet goedkoop geweest zijn om die bloemen te verkrijgen in december.Daarna stak je de hal weer over en kwam je in weer een andere kamer. Met al weer een mega boom!De boom van de andere kant.Daarna hadden we alles gezien en zijn we weer naar buiten gelopen. Het was echt veel mooier binnen geweest dan wat ik verwacht had. Misschien moeten we deze er maar in houden. Nieuwe traditie, voor de kerst het gouveneurs huis bekijken ;-)Voor van de week worden er ernstig koude temperaturen hier voorspeld. Echt niet leuk meer. Gevoels temperatuur rond de 0 graden! Nul graden Fahrenheit dan te verstaan. En dat is erg koud... In celsius is dat ongeveer min 16 graden. Toch niet meer normaal.... Er staat echt een heel koude wind. Ben ik even blij met mijn Uggjes ;-)

Groetjes Petra

9 opmerkingen:

Bianca zei

Dat is mooi versierd allemaal, op de foto's ziet her al koud uit. Ik ben al blij met mijn Mukluks bij 5 graden (celsius ook nog ;-)
Sterkte met de kou !

Jasmino zei

Wat een mooie foto's weer, Petra! Altijd leuk om zo " met je mee te kijken".

Anoniem zei

Wat een mooi kersthuis! Prachtig.
Dat wordt wel koud bij jullie.
groetjes vanuit een wit Enschede.
Bianca

Bianca (jerbia) zei

Prachtig zoals dat huis versierd is!
Succes met de kou! Wij hebben onze eerste portie 'kouwlijen' al achter de rug ;)

Groetjes,
Bianca (Jeetje, wat een overdaad aan Bianca's hier zeg hahaha)

Petra zei

@ Alle Bianca's!
Ik word net wakker en zie al jullie berichtjes, zo leuk.
Gewoon drie Bianca's!

B. zei

Wat een gave mansion! Nooit aan gedacht om meer dan 1 kerstboom neer te zetten....

Kristel Holsbeek zei

dat is allemaal mooi versierd hé!!
Leuke fotos...
Zo koud amai dat is idd koud...
Maar ik vrees dat wij ook een slag gaan krijgen: van +/-35°C naar 0 tot -5°C in BE...

Annemiek zei

Dat is mooi zeg! Leuk om daar een kijkje binnen te krijgen.

Anoniem zei

Wat schitterend zeg...prachtig om te zien!

gr Mariet