vrijdag 3 december 2010

Raar

Gisteren kregen we een brief van onze verzekerings maatschappij. Het ging om de motor verzekeringen die we hebben voor onze motoren. De brief in het geheel was bijna niet te lezen, omdat hij volgebakken was met juridische termen. Maar in het kort kwam het er op neer dat ze berispt waren door het verzekerings toezichts orgaan van de staat North Carolina vanwege hun praktijken voor het verzekeren van motoren. En omdat ze een rechtzaak met ons, de nietsvermoedende van geen kwaad bewuste verzekerden, wilden voorkomen, kregen wij een check van ze die aan de brief geprint was. Voor het bedrag van $ 24,85.

Wazig niet? Ik heb de brief wel drie keer moeten lezen eer ik begreep wat nou de bedoeling was. Ik dacht eerst dat het een nepbrief was of een reclame actie van ze. Maar het was werkelijk waar, ze boden ons $24,85 om het zaakje te doen vergeten. Vroeg me af hoe ze nou aan zo'n bedrag kwamen. $ 24,85? Geen $25.- rond. Of $24.59, nee $ 24,85. Raar! Maar aangezien we geeneens van de berisping wisten, heb ik de check maar geind bij de bank. Maar ik vraag me nu dus juist nog meer af, waarmee ze ons dan genept hadden. Zo erg dat er officiele zaak tegen ze is aangespannen door de toezicht houder voor alle verzekerings maatschappijen. Onze auto's zijn ook bij hen verzekerd en zouden ze ook dat soort praktijken daar uit voeren?

Wat voor praktijken het dan waren kon ik echt niet uit de brief opmaken. Maar het was zodanig dat wij een zoethoudertje van ze kregen. Raar!!! Heel raar.... Om op zijn minst te zeggen toch? Als ze het nou ook nog gaan doen bij de autoverzekering zou wel leuk zijn trouwens. Of is dat dat weer te hebberig van mij ;-)

Verder in de post van de week nog meer rare post. Misschien weten jullie nog dat ik vorige maand met Time Warner Cable gebeld had. En via "de vaste klanten afdeling" de maandelijkse kosten aan hen ineens naar drastisch verlaagd had. Ik was nog zo blij geweest...

Wat zat er van de week in de bus. De rekening voor de maand december en daarbij een brief. Een brief waarvan ik er al zovele had gehad. Dat vanwege stijgende kosten en uitgebreidere pakketen mijn volgende rekening omhoog zou gaan. Ja zeg!!! Mij eerst blij maken met het feit dat ik een jaar lang dezelfde rekening zou krijgen en nu net een maand later een brief sturen dat de volgende rekening duurder gaat worden. Niet eerlijk!

Dus ik bellen met TWC! Ik kreeg een mevrouw aan de telefoon. Ik vertelde haar dat mij beloofd was dat mijn rekening niet hoger zou worden voor een jaar. Uh ja, zei ze, dat klopt. Maar dat geld alleen voor het gedeelte van de kabel. Niet voor internet. Ja zeg, gaan we nu alles apart proberen te regelen, vroeg ik. Wat een onzin zeg.

Ik verbind u door naar de "Loyale customer afdeling voor het internet", mevrouw. En klik, weg was ze! Wel potjandosie!!! Daar gaan we weer.... Dit keer kreeg ik een meneer aan de telefoon. Ik probeerde de voorgeschiedenis uit te leggen, maar het werd niet helemaal duidelijk geloof ik. "U wilde een lagere maandrekening voor internet?" vroeg hij. Ja dat zou leuk zijn, maar ik hoopte dat ik dat de vorige keer al geregeld had. Nou, zei hij, ik ga kijken wat ik voor u kan doen! En klik, weg was ie. Er klonk een stilte aan de andere kant van de lijn.

Ik vroeg me af waar hij nou aan het kijken was. Gewoon op zijn computer, of zouden ze een hoek op die afdeling hebben met bonnetjes, waaruit hij een blommige mocht trekken en mij dat zou aanbieden als hij me weer te woord stond. Toen er weer geluid uit de telefoon kwam, bleek het vast een mix van beiden te zijn. Hij kon $10,- per maand van de rekening afkrijgen ,zei hij. Oh, zei ik, al veel minder enthousiast dan de vorige keer toen ik belde. Want het kwam er op neer dat ik dat de vorige keer vast ook had moeten vragen. Domme ik....

En deze premie houden we dan echt voor een jaar. Ja hoor, deze blijft zo een jaar. Nou, doet u mij dat dan maar. Goed mevrouw ga ik voor u in orde maken..... Zucht.... Gewoon de vorige keer toch nog genept, het kon toch goedkoper. Waardoor ik me nu afvraag of ik nu echt wel een goede deal heb. Volgende maand kan alles weer anders zijn niet?

Verder gisteren nog lekker wezen lunchen met Guus. Guus had een restaurant in Cary gevonden waar ze Nasi Goreng en sateh serveerde. Dus die gingen we proberen. We waren het er over eens dat de sateh erg lekker was. Met zure komkomers en lekkere sateh saus. De nasi goreng was ook lekker, maar zag en proefde toch wel wat anders uit. Vooraf kregen we ook nog lekkere soep. Beetje pittig, maar erg lekker. Dus met een zeer volle buik verlieten we Tangerine cafe. Het was leuk weer even bijgeklets te hebben onder genot van een lekkere lunch!

Vandaag was trouwens een rare dag. Althans hij begon raar. 's Morgens begin ik altijd de dag met het checken van de emails, blogjes en websites. En opeens hoor ik me toch een harde sirene en een voorbij scheurende wagen. Hmmm...., ik dacht nog heel even dat heb ik fout gehoord. Het was wel een heel erg paniekerig klinkende sirene zeg maar. Maar twee tellen later hoorde ik het weer. Slippende banden en al er nu ook bij. Hmmm... Beetje vreemd zo vroeg in de morgen.

Het was denk ik half negen en ik keek toch maar even uit het raam aan de voorkant. Ik zag alleen de ouders en hun kids bij de schoolbus halte staan, die zo ongeveer aan het eind van onze oprit is. Verder eigenlijk niks. En net toen ik me weer om wilde draaien, zag ik zwaailichten. Drie stuks zelfs. Zo dan!!! Wat is dat dan zo in ene?

De ouders bij de bus stop keken ook een beetje verbouwereerd en monden vielen open. Het leek wel een film. Een paar minuten later leek het wel of er een blik politie wagens open getrokken was. Ik raakte gewoon de tel kwijt! Zo dan... ik telde er zo even al 7.
Jemig wat is er aan de hand? Ze stopte niet echt, ze bleven maar rond scheuren. Met piepende en slippende banden en al.

Wat ik eigenlijk niet begreep was dat de ouders en de kids gewoon buiten bleven staan. Er stonden zeker 15 mensen buiten en die politie was er waarschijnlijk niet voor niks. Het is niet zo dat dit een dagelijk terug kerend tafereel is in onze wijk. Verre van dat eigenlijk. Je ziet er zelden politie en nu krioelde het er van.

Dus....of zij wisten iets wat ik niet wist, of ze wilden wel heel graag dat de kinders op de schoolbus gingen. Ongeacht welk gevaar er was, hahaha. Inmiddels was ik naar boven gelopen en daar kan je eigenlijk de hele weg af kijken. Het krioelde echt van politie auto's. Ze reden over gras, door greppels. En ik zag dat ze ook over het terrein van de boertjes heen crosste. En later zag ik zelfs de boertjes in de pick-ups stappen en die gingen mee rondjes rijden. Echt???? Wat is er in hemelsnaam aan de hand?

Op een gegeven moment zag ik dat er een aantal wagens strategisch op elke kruising stil bleven staan. En daar tussen door scheurde dan de andere wagens af en aan. Mooi om te zien, maar dat deden ze vast niet voor de lol ;-)

Bij elkaar duurde het denk ik zo'n 20 minuten. De schoolbus kwam daarna ook eindelijk langs en de kids stapten ook in. Onder politie begleiding werden zij de wijk uitgeleid. Gossie... dit ziet er wel heftig uit allemaal. Even bedacht ik me of ik mijn kogel vrije vest op moest gaan snorren ;-) Er moest wel heel wat aan de hand zijn en ik bedacht me dat ik nooit zou hebben geweten dat ons dorp zoveel politie wagens had. Al waren er nu ook burger auto's, met bromsnorren er in te bewonderen. Die maken normaliter vast niet de straat zo onveilig maakten, maar achter een suffig buro werkten of zo.

Het hele schouwspel duurde nog een hele tijd. Inmiddels kwam ik op het idee om Linda, die zojuist nog bij de schoolbus halte stond te bellen en te vragen wat er in hemelsnaam aan de hand was. Toen ik haar aan de telefoon had, was ze zelf ook nog helemaal buiten adem. Maar wat was er aan de hand....

In de wijk aan de andere kant van onze wijk, was een mevrouw geweest met drie kinderen. Die kinderen zou ze vanochtend naar school brengen, maar van die drie kinderen was er 1 ziek en die bleef dus even thuis. Dus moeders op weg naar school en wat gebeurde er? Er kwamen drie jongens het huis in en gingen aan het roven. Het achter gebleven kind heeft zich stil gehouden, maar had wel de politie gebeld. Waarbij er dus twee op heterdaad betrapt en aangehouden waren. Maar nummer drie was hen ontkomen. En daar waren ze nu naar op zoek.

Met zowat alle politiewagens uit de wijde omgeving denk ik. Het bleek dat de school ook in "lock down" was gegaan door het verhaal. Dat wil zeggen dat er dus niemand meer uit of in mag. De school ligt ook net achter onze wijk en hoe het verder ging met de schoolbussen was nog onduidelijk. Maar wat een consternatie! Op zich drama natuurlijk dat zoiets op klaar lichte dag gebeurt. Gewoon naar binnen geslopen door een niet afgesloten deur.

Als ik ga wandelen sluit ik eigenlijk altijd wel alles af. Dat zit er zo in gebakken, maar het is hier zeker niet gebruikelijk. Ik heb wel eens gehoord dat rondom de kerstdagen inbraken meer voorkomen. Op zoek naar kerstkadootjes in ander mans huis zeg maar. Ik kan me voorstellen dat het achter gebleven kind zich zelf het ongeluk is geschrokken. Super knap natuurlijk dat hij/zij wel het verstand had om de politie gelijk te bellen.

Iedereen in de wijk die ik later sprak was dan ook geschokt. Ik eigenlijk ook wel. Maar eigenlijk meer door de hoeveelheid politie zo snel aanwezig. Zo verbaasd eigenlijk zelfs, dat ik me eigenlijk veiliger voelde dan voor heen. Geloof niet dat dat in Nederland zo zou werken. Zoveel politie, zo snel voor een soort gelijk geval? Geloof het eerlijk gezegd niet. Maar.... nummer drie is inmiddels ingesloten en zit bij nummer 1 en 2 in de cel. We kunnen denk ik daarmee wel stellen dat ze zeker weten met stip boven aan de lijst van de kerstman staan. The "naughty" list dan he? ;-)

Groetjes Petra

6 opmerkingen:

Annemiek zei

Nou, dat is me weer een verhaal. Goed dat er zoveel politie op afkwam.
We krijgen ook wel eens zo'n brief dat er een of andere lawsuit tegen een autofabrikant loopt, maar een check voor een settlement hebben we nog nooit gehad.

Anja zei

Nou, ik zou ook schrikken van zoveel politie in de straat. Wij sluiten ook alles af als we van huis gaan maar dat is echt niet de gewoonte in onze wijk. Je ziet ook regelmatig garagedeuren de hele dag open staan

Leuk mee genomen zo'n check!

B. zei

wow wat een actie! Inderdaad net een film zoals je het omschrijft. Gelukkig is dat kind verder ongedeerd gebleven maar of hij/zij zich hierna nog veilig voelt thuis vraag ik me af.

Joyce zei

Angstig he? Gelukkig zijn veel kinderen tegenwoordig heel slim. Ik had kort geleden net zoiets - - een stuk of 8 autos van de Sheriff in de straat. Iedereen stapte uit, maar verder gebeurde er helemaal niets, en na 20 minuten vertrokken ze weer net zo snel als ze waren gekomen

Bij mij belt de politie je als ze de garagedeur open zien staan.

Natasja zei

Ik zat al op het puntje van mijn stoel...wat een verhaal! Het kind zal wel bang zijn geweest, gelukkig wel slim in de politie te bellen.

Kristel Holsbeek zei

Gelukkig dat het kind slim was om zich stil te houden en de politie te bellen!!
Maar wat een verhaal weer;-)