maandag 21 november 2005

Als het dan eindelijk regent....

Als het dan eindelijk regent, dan plenst het ook meteen. De hele dag dikke vette regendruppels. Op veel plaatsen staat het nu dan ook blank, want de grond is hard en neemt het water niet op en stroomt het als een flinke stroomversnelling naar beneden. Nu ben ik toch wel blij dat we niet een huis hebben aan het meertje beneden aan het eind van de straat. Want daar stroomt echt al het water naar toen. Al met al komt het water precies op tijd voor onze coniferen. Gisteren hebben we alles af gekregen. Het mulch ligt waar het moet liggen en het anti-0nkruiddoek ligt er onder en dat alles langs een keurig recht kantje.... Pffff..... Ron en ik hebben dan ook besloten dat we de tuin zo echt prachtig vinden, ha ha ha. En dat er voorlopig niet veel meer in geschept gaat worden ;-) Wat een klus. Maar nu krijgen de boompjes dus water van boven en kunnen ze lekker wennen aan hun nieuwe plekje.
Over plekjes gesproken... Onze schommelbank had vanmiddag geheel uit zich zelf ook een ander plekje gevonden. En wel aan de andere kant van het muurtje waar hij nu stond. Boven op de plantjes die daar staan. Nou was hij niet volledig uit vrije wil aan die kant gaan staan maar was er ineens een flinke wind die onder het kapje terecht kwam en hem zo optilde en deed omkukelen en over het muurtje sloeg. Ik stond er bij en keer ernaar, zeg maar.
Helaas zit er nu in het kapje een flink gat. Maar verder geen grote schade. Behalve dan het plantje waar hij op gevallen was. Zo raar toch weer. Weken is het droog met bijna geen wind en nu giert het en plenst het emmers vol......

Groetjes Petra

6 opmerkingen:

kastelke zei

Oei, Petra, je mulch gaat toch niet wegstromen met zoveel regen?...

Anoniem zei

Nou Peet gelukkig staan nu al je boompjes erin en hoef je het niet in de regen te doen.

Doet het weer je toch nog een beetje aan Nederland denken ;-))

Anoniem zei

Heerlijk z'on plens bui en dan de hele dag.
Hihi, zoals Yvon al zegt, net een Nederlandse herfstdag.
Lekker op de bank met warme chocomel en speculaasjes.

Erna

Petra zei

@ Kastelke
Nee het mulch blijft gewoon liggen. Wij hadden ook eerst van dat zal wel weglopen. Maar de houtjes worden juiste zwaarder van de regen..... Hier zie je het in heel veel tuinen liggen op de bodem, trouwens.

@ Yvonne
Dat is waar, het is een heerlijk Nederlands daagje....

@ Erna
Heb inmiddels Amerikaanse speculaasjes gevonden bij de Walmart. Gemaakt door een bedrijf dat Voorman heet. En ze hebben hier lekkere warme choco met mini marshmellowtjes. Erg lekker inderdaad ;-)
Groetjes Petra

Annemiek zei

Zo'n schommelbank hebben wij ook, en die zou ook weggewaaid zijn als hij niet vastgebonden zat aan het terras...

Anoniem zei

Dat klinkt heel herfstachtig hoor, plensbuien hebben we hier de afgelopen dagen genoeg gehad!! Hoop dat je coniferen er blij mee zijn, hier lopen de planteover van water. De sloot in het park is overgelopen en overal zijn ineens vennetjes ontstaan, poeh wat een regen!!