zaterdag 19 november 2005

Winter in America is cold......

Vanmorgen werden we wakker en alles was wit. Het had flink gevroren en het was zekers erg "chilly" vannacht. Maar het leverde wel mooie plaatjes op!!

Image hosted by Photobucket.com

Image hosted by Photobucket.com

Maar te lang konden we er niet naar kijken, want de kruiwagen stond al te wachten. We moesten vroeg uit de veren vandaag, want om half negen werd het mulch bezorgd en konden we weer verder aan de slag..... We hadden inmiddels al het onkruidfolie geknipt en neergelegd, alleen nog een randje erlangs (mijn taak) en het mulch er tussen (Ron's taak).
De vrachtwagen kwam keurig op tijd en kiepte de berg houtsnippers aan de achterkant van onze tuin er uit.

Image hosted by Photobucket.com

En scheppen maar.....

Image hosted by Photobucket.com

Zelf had ik vanmorgen ook nog een kookparty bij Sherry. (De buuf van de overkant) Het was een verkoopparty van de Pampered chef. Het was toch weer heel anders dan de mijn bekende Tupperware achtige verkoopverhalen. OK, ook hier alle producten natuurlijk geweldig, maar hier wordt er ook meteen "gekokkereld" onder het babbelen. Wat je daarna ook allemaal mag gaan proeven. Ja ja, dat is nog es een verkoop party ha haha. Het was echt heel leuk en zo zat ik daar ineens tussen 12 Amerikaanse vrouwen, die allemaal helemaal weg waren van de spullen van de Pampered chef ;-) En ik, ik had nog nooit van enige "gepamperde" chef gehoord. Laat staan iets van hem geproefd. Maar het smaakte allemaal heerlijk, dus heb natuurlijk wat gekocht. Het was leuk om met de verschillende mensen te praten en ze geloofde echt niet dat ik nog nooit van DE chef gehoord had. Het schijnt dus echt een ingeburgerd iets te zijn hier. Maar ik vond het geslaagde ochtend en heb heerlijk geproefd van alle gekookte dingen. Daarna snel weer terug naar de andere kant van de straat om Ron te helpen. Inmiddels was het zonnetje door gekomen en nu was het weer warm..... Dus dikke trui uit en in T-shirt verder. Het is echt ongelooflijk de temperatuur verschillen hier. 's Morgens onder nul en rond twaalf uur een dikke 15 graden waarbij het in de zon echt nog warmer is.

Image hosted by Photobucket.com

Onderweg kregen we nog hulp van ene Stacey die graag het kruiwagen werk wilde doen. ha ha ha. Als het maar beweegt en Stace is van de partij.....

Image hosted by Photobucket.com


Rond een uur of drie kwam de postbode aangereden en aangezien we in de tuin bezig waren zag ik hem zo aankomen rijden. En normaliter doet hij de klep open van de brievenbus en kiepert de post erin. Maar nu niet. Hij stapte nu uit en wilde naar de voordeur lopen. Ik riep hem en pakte over de schutting het pakje van hem aan!! Ohhhhh leuk, pakketpost weer!!!
En liet mooi het mulch voor mulch en maakt het snel open. In de doos zaten allemaal sinterklaaskadootjes!! Ohhhhhh, wat lief van de sint zeg. Ik zag dat Sinterklaas via familie Verheij ons toch heeft weten te vinden in Amerika zeg. Wat goed he van die ouwe baas? Er zat een briefje bij dat we de kadootjes pas op 5 december mogen gaan open maken. Dus we zijn weer stik nieuwsgierig maar moeten nog even geduld hebben. Gelukkig was hij ruimschoots op tijd ;-)

Image hosted by Photobucket.com

We hebben het vandaag in de tuin niet meer helemaal af gekregen. We moeten nog een klein stukje in de tuin, maar dan zijn we klaar. Maar het ziet er echt al heel netjes uit!

Image hosted by Photobucket.com

We hadden namelijk geen tijd meer om het af te maken omdat we voor vanavond kaartjes hadden voor de Basketball wedstrijd. Ook weer in het RBC center waar nu de ijsbaanvloer veranderd was in een basketbalveld. Het schijnt dat ze het stadion in vier uur tijd kunnen ombouwen van ijsbaan naar een basketball veld. Super !! Dit keer hadden we kaartjes in een suitte. Helemaal toppie!! Eten en drinken er bij en een basketball wedstrijd waar bij de Wolfpackers weer flink aan het winnen waren.

Image hosted by Photobucket.com

Ik vind het dus echt heel erg leuk al die sporten hier en vooral de hele entourage er omheen. Zo super enthousiast en het werkt zo aanstekelijk dat NC-State rood, dat we zelfs een petje hebben gekocht vanavond, ha ha ha. Moet eerlijk zeggen dat het ijshockey mijn favoriet blijft. Dit vindt ik het leukste om naar te kijken en lekker actief. Basketball komt op de tweede plaats en dan baseball. Football vindt ik zelf het minst leuke, vanwege al dat gewissel steeds. Maar bij alle wedstrijden die we gezien hebben, is de sfeer helemaal geweldig. En de mensen super enthousiast. Nergens heb ik iets van vandalisme gezien. Sterker nog het is echt een familie uitje waar jong en oud van geniet !
Vanavond was helemaal goed, want zelfs Mr. Wuf himself kwam bij ons langs en Mary en ik zijn samen met hem op de foto geweest. Wat een eer......

Image hosted by Photobucket.com

Image hosted by Photobucket.com

Image hosted by Photobucket.com

Natuurlijk ook weer een Filmpje... (net als bij Paul de Leeuw ;-) )

Groetjes Petra

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik hoef hier thuis de keukenkastjes maar open te trekken of de pampered chef lacht me al tegemoet (nou ja, een bescheiden glimlachje). En dankzij mijn vrouw - met een beetje hulp van die chef - ben ik een pampered eater :-)

kastelke zei

Ik ben effe moeten gaan opzoeken wat 'to pamper' betekende, want zelf kon ik alleen maar denken aan de Pamper luiers, en 'k wist wel zeker dat dat NIET de link was naar die chef! ;-)
Jullie tuin begint er echt steeds gezelliger uit te zien, ben eens benieuwd naar een totaalbeeld in het voorjaar, als de bloemetjes allemaal in bloei staan.
Basket... ik denk dat we dat ook regelmatig willen gaan bekijken, beiden hebben we dat vroeger gespeeld (alleen mijn echtgenoot op een veel hoger niveau dan ik). Onze zoon heeft echter totaal geen interesse.

Anoniem zei

hoi

de tuin wordt erg leuk. Ik ben blij dat het pakje is aangekomen. vind het altijd weer bijzonder dat op zon afstand het toch meestal goed gaat. Leuk de basketbal wedstrijd. dat is wel iets anders dan bij ons een duffe wedstrijd met van die lage bankjes eromheen.
Vandaag hebben we een strandwandeling gemaakt in Ouddorp vanaf het punt dat jullie toen georganiseerd hadden. Bij het noord zee strand. We moesten wel even slikken toen we in paviljoen de zeester iets dronken.
Groetjes

Ingrid

Anoniem zei

Jij hebt weer een nieuw avontuur meegemaakt:-))
Vind die foto van Stace in de kruiwagen helemaal geweldig!!!

Anoniem zei

Ha Petra, voor mij was pampered chef ook helemaal nieuw. Ik had ook allemaal van die enthousiaste vrouwen op bezoek, en lekker gesmuld dat ook. Ze verkopen het ook in the UK en in duitsland. Misschien iets voor NL, hahaha. Wel een tip, je moet ook een keer een keuken show doen, kun je zelf voor leuke prijsjes shoppen ! Groetjes van je bijna buuv (scheelt niet veel toch, voor amerikaanse begrippen)

Anoniem zei

Jeetje je tuin word wel super zeg.
Ben erg benieuwd hoe het er uit ziet als alles af is en lekker groeit.

Brrrrrrr wel koud, nachtvorst.
Ben je natuurlijk niet meer gewend.
Vondt je het niet heerlijk winters?

Erna