dinsdag 8 november 2005

Carolina Christmas

Van de week bij het bezoeken van de website van Southern Supreme zag ik dat ze begin deze week op een beurs stonden. Namelijk Carolina Christmas. Aangezien ik niet vies ben van een kerstmarktje zo op zijn tijd ben ik verder gaan zoeken en kwam op de site van deze beurs terecht. Daarna opgezocht waar het RBC center was en dat is dus naast het Carter Finley stadion waar we vorige week naar de football game waren geweest. Dus vanmorgen had ik de kerstshow ingepland. Toen ik in de buurt van het RBC center (net zoiets als Ahoy zeg maar) kwam zag ik dat ik niet de enigste was die dit plan had gevat. Hele bussen stonden er. Het was dus druk. Maar het was nog best wel vroeg en eenmaal binnen merkte je niet zoveel van al die mensen. Er waren iets van 200 kramen die van alles en nog wat verkochten.

Grappige kerstkransen....

Image hosted by Photobucket.com

En een aantal bloemenzaken hadden de kerstbomen op de beurs versierd.



En Southern Supreme stond er dus inderdaad met een kraam. En het was er druk! Mensen stonden gewoon in de rij. Toch wel weer apart. Iedereen sluit heel netjes aan in de rij om de kraam te bekijken. En ik betrapte mezelf een paar keer op dat ik niet zo oplette en heel de lijn over het hoofd had gezien. Zo anders dan in Nederland waar je half plat wordt gedrukt. Moet zeggen dit werkt een stuk relaxter.

Image hosted by Photobucket.com

Er waren kramen waar mensen alles zelf hadden gemaakt. Zoals deze, waar heel wat knutsel werk in zat.

Image hosted by Photobucket.com

Verder natuurlijk ook de dingen die wij op de Femina en de huishoudbeurs hebben. Zoals de welbekende zwabbers en nog meer van dat soort schoonmaak fratsen. Verder heel veel sierraden waar de Amerikaanse vrouw, helemaal voor gaat. (mannen waren op 1 hand te tellen op deze beurs) De kramen met sierraden waren echt een hot item. Verder ook wijnen en sausje om te proberen en ook hier stond dus een hele rij.

Zelf vond ik deze krans echt hartstikke leuk, maar..... heb hem niet gekocht, ha ha ha. Later liet ik de foto's aan Ron zien en hij zei gelijk, oh die krans is leuk, waarom heb je die niet meegenomen........ Hmmmm, ik had al wat spijt, maar nu helemaal. Ga maar es op pad of ik ergens zo'n "kerstmanhoofd" op de kop kan tikken zodat ik hem een beetje kan na "creabea-en" ;-)

Image hosted by Photobucket.com

Om een uur of 12 had ik alles wel zo'n beetje gezien en ging weer naar buiten en gelijk was mijn kerst gevoel weer verdwenen...... Het was warm en niet zo'n beetje ook zeg.Het zonnetje straalde er flink op los! Gauw naar huis mijn korte broek weer aantrekken ;-)

Groetjes Petra

7 opmerkingen:

Petra zei

Ik ben dol op die craft fairs! Moet toch weer eens een vriendin meeslepen daarheen.
Heb jij nu ook niet als je daar rondloopt, dat je denkt zelf ook wel zulke dingen te kunnen maken en die dan voor fikse dollars verkopen? Vooral kransen voor de voordeuren zie ik wel zitten ;).

Anoniem zei

Leuk zeg, zou best wel even met je meewillen ;-))

Groetjes Yvonne

Anoniem zei

hoi
kasaka moest eens weten wat jij allemaal al niet bij elkaar heb gecreabeet en verkocht in vroeger jaren. zag er inderdaad leuk uit die krans. wat betaal je daar nu voor in amerika. groetjes ingrid

kastelke zei

Ik ben altijd een beetje jalours op mensen met zo'n creatieve vingers... Het is schitterend als je zoiets zelf kan maken. En op zo'n beurs kan je natuurlijk heel veel inspiratie halen!

Nel zei

Kerstmarkten heerlijk !
Wel grappig, eerst naar de kerstmarkt en daarna in je korte broek rondlopen.

Petra zei

@ Kasaka
Heb inderdaad dit zelf dus ook gedaan. Zelf kerstfratsen maken en verkopen op een kerstmarktje. Dus ja die gedachte die jij hebt, heb ik ook ;-) Vond het destijds heel leuk om te doen. Het maken, een kraampje huren en het verkopen. Hier liggen de prijzen voor zulks toch wel een heel stuk hoger dan in Nederland, moet ik zeggen ;-)

@ Ingrid
Die krans met de Amerikaaanse kerstman kostte $ 58,- (Vandaar dat ik hem heb laten hangen, hi hi hi)

Anoniem zei

Goh wat leuk die kerstmarkt!! Was niet goed voor mijn portemonnee geweest als ik mee was gegaan!!