dinsdag 15 november 2005

Ik heb em ontmoet....

Afgelopen weekend is rustig voorbij gegaan. Met de auto naar de garage geweest en die was deze keer gelukkig wel open. En we hadden de eerste buurtvergadering. Begon om 11 uur en half twaalf klaar. Lekker snel vergaderen, daar hou ik wel van. Graag to the point. Komt denk ik door mijn Rotterdamse achtergrond. Geen woorden maar daden. En graag duidelijke taal. En dat was inderdaad het geval. Punt voor punt de mededelingen en de vragen en daarna naar huis. Nou is er nog maar 1 straat in onze wijk dus nog weinig mensen. Maar heb dus gehoord in deze vergadering dat er nog zo'n 150 huizen bij zullen komen. Dus we zullen nog heel wat buren erbij krijgen en dus ook nog wat getimmer horen de komende tijd. Wel is het zo dat de uitbreiding vooral aan de andere kant van de weg zal zijn, dus daar mee zal het getimmer iets gedempter overkomen ;-) Wat wel gunstig is dat ze bij dit volgende stuk ook een community pool (gezamelijk zwembad) gaan bouwen. Lijkt mij wel een prettig iets, hi hi hi.
Wat mij erg opviel bij deze bijeenkomst is dat onze wijk zoals ik al zei uit 1 straat bestaat. En de vergadering was aan het einde van de straat. En nou kwamen de mensen van het begin van de straat met de auto naar de andere kant van de straat. Echt.... Nou ben ik niet zo van de vooroordelen, maar nu had ik toch zoiets van jeetje..... Dat kleine stukje? Maar alsof het de gewoonste zaak van de wereld is. Er waren er ook die wel kwamen lopen hoor, dus niet gelijk alles over 1 kam natuurlijk, maar toch..... hi hi hi.
Verder hebben we op zaterdag een flink aantal coniferen gekocht voor in de tuin. En die werden daarna al gelijk bezorgd. We hebben ze bij een plaatselijke kwekerij gekocht. Hij kwam ze een half uur later met zijn vrouw bezorgen.

Image hosted by Photobucket.com

Nu nog de grond in..... Dus wie zin heeft om een lekker eindje te scheppen, kom gerust langs, ha ha ha...
Zondag is Ron met een collega naar Chapel Hill op de motor geweest. Chapel Hill ligt een stuk ten Noorden van Fuquay en elke zondag is daar een soort van meeting met allemaal motoren en oldtimer auto's. Gewoon op een parkeer plaats bij een winkelcentrum.

Image hosted by Photobucket.com

Verzamelen en met zijn vieren naar Chapel Hill. Een van de vrienden van Ron's collega was een politie agent en reed op een mooie Goldwing. Ron vertelde dat deze motor zelfs verwarming had. Super de luxe motor dus. Kijk daar zou ik dus wel achterop durven, daar heb je tenminste een leuning en armsteunen. EN verwarming ;-)

Image hosted by Photobucket.com

Eenmaal in Chapel Hill hebben ze de motoren bekeken die daar verzamelden. De collega reed op een BMW van 1973. En dat trok veel bekijks.

Image hosted by Photobucket.com

Image hosted by Photobucket.com

Vandaag ben ik even naar Crossroads geweest en natuurlijk bij de verschillende kerstafdelingen van diverse winkels wezen kijken. Terwijl ik daar stond, stond er een wat forse oudere man naast me met grijs haar en een grijze baard. Hij begon tegen me te praten en vertelde dat hij vond dat ze zulke leuke dingen in deze winkel hadden voor de kerst. Ik was het helemaal met hem eens. En toen ik hem aankeek, zag ik het gelijk..... Wat leek die man op de kerstman zeg. Echt!!! Ook van die kertsmanachtige tinkelende ogen en een vriendelijk baardgezicht. Ik moest eigenlijk wel lachen om mijn vergelijking, maar het was echt frappant. Hij was echt heel aardig, en vast een opa of zo en zou zo voor kerstman door kunnen gaan. Verderop in een ander pad kwamen we elkaar weer tegen. Knikten vriendelijk en gingen weer verder op onze kerst snuffel. In het tweede pad, we werkten zeg maar averechts de paden af, kwam hij naar me toe. Hij vroeg of hij me een kaartje mocht geven. Ja hoor, zei ik, en hij gaf het kaartje en wenste me een "Merry Christmas". Bedankt hoor, zei ik, U hetzelfde. Kijk ik op het kaartje, staat er een telefoonnummer op en zijn naam, Tim. En dat hij te huur was als kerstman, ha ha ha. Noooooit geweten dat de kerstman Tim van zijn voornaam heette. Want ik weet het zeker, dit was vast "DE echte" ha ha ha...... ;-)

Groetjes Petra

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Jullie hebben in geval genoeg bomen om lichtjes in te hangen met kerst :-)) Jammer dat je geen foto hebt van Tim de Kerstman, maakt me wel heeeeeel nieuwsgierig!
Je krijgt een dikke lebber van Ayla en broer Eros
Groetjes Yvonne

Anoniem zei

Wil wel ff komen spitten hoor!!!!
April vroeg genoeg hihihi.
Je moet wel een berg spitten zeg wat veel bomen, maar je hebt nu geen last van de zilte zeelucht uit Zierikzee,dus ze zijn/blijven vast heel mooi.

Gaaf hoor al die motoren , ben vaak naar zoiets geweest toen we nog motor reden en ja z'on Goldwing, daarop zit je als een vorst.
Kan je ook niet afvallen.

Erna

Anoniem zei

Je kan Tim de kerstman natuurlijk uitnodigen en meteen een buurtfeest houden met barbeque en al. Lijkt me leuk, leuker als hier met die oude Sinterklaas en vast niet zo'n leuke kerstman.

Je hebt voorlopig nog wel wat te doen met al die bomen.
Bas wil vast wel komen spitten hoor.

Doei Nellie