dinsdag 24 januari 2006

American Tobacco Trail

Op het programma van vandaag stond een stuk lopen op de American Tobacco trail. Hadden afgesproken bij Helga en vanuit haar huis zouden we met twee auto's naar het eind van de trail rijden en daar 1 auto laten staan en dan in 1 auto naar het begin van de trail. Op de American Tobacco trail lag vroeger de treinrails naar Durham naar de Lucky Strike fabriek. Met deze treinverbinding werd dus vroeger de tabak van het veld naar de fabriek gebracht.

Image hosting by Photobucket

Nu is het een wandel/bike/paardrijpad geworden. Het was er heerlijk rustig vandaag en we zijn 1 wandelaar met twee honden en kinders, 1 paard met berijder en 1 jogger tegen gekomen. Het is een vrij breed pad en heel goed overzichtelijk. Dus Stacey heeft hele stukken los kunnen rennen, zonder iemand lastig te vallen. Hij (en ikke) genoot er van. Echt heel leuk. Het was een behoorlijk eindje lopen. Bijna 9 km bij elkaar en al was het frisjes toen we begonnen, halverwege kwam het zonnetje lekker door en was het zalig en heb zelfs zonder jas gelopen. Wat een pret zo in januari !!!

Image hosting by Photobucket

Toen ik terug kwam van het wandelen heb ik even Ron's oma gebeld. Ze is vandaag jarig en is 86 jaar geworden. Van de week was ze gevallen en had ze haar pols gebroken, althans er werd gips om haar pols gedaan. Vandaag op haar verjaardag moest ze terug naar het ziekenhuis en bleek dat het toch niet gebroken was en kon het gips er weer af. Het is altijd wel leuk om haar aan de telefoon te hebben. Ze klinkt altijd zo verbaasd als ze opneemt, ohhhh helemaal uit Amerika. Inmiddels heeft zij ons ook al een paar keer zelf gebeld en dat lukt haar prima. Vind het allemaal maar knap en heel leuk van haar dat ze dat toch maar mooi even doet.

Groetjes Petra

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Heerlijk aan de wandel

Lekker dat Stacey lekker los kon rennen.

Pittige tippels doe je hoor.

Wij gaan tegenwoordig ook voor een kilometer of 10.Alleen het weer is hier nog niet zo lekker.

Erna

Petra zei

Leuk al die trails! Mijn oma was vroeger ook altijd erg onder de indruk van de afstand, die de telefoon kan overbruggen.

Annemiek zei

Dat herinnerde mij aan mijn oma, precies zo, die verbazing over dat je zomaar zo ver kon bellen.
Wat een fijn wandelpad. Er worden veel oude treinroutes veranderd in wandelpaden. Hier is een oud treinpad waar ze al jaren een wandelpad van willen maken, maar het geld is er niet voor. Het zou een heel fijn pad zijn om te fietsen, omdat er geen steile hellingen in zitten.

kastelke zei

Mijn oma was al volwassen toen ze voor de eerste keer de Belgische kust zag, terwijl we daar toch zijn op een goed uur rijden...
Ik denk dat het voor mensen van die generatie inderdaad haast ongelooflijk moet zijn om 'zomaar' even te kunnen bellen met je familie in Amerika!
En dan vraag ik me ook af: welke evolutie gaan wij nog allemaal meemaken tegen de tijd dat we 86 zijn?! Want tenslotte heeft die oma ook al heel wat spectaculaire dingen meegemaakt in haar leven (een wereldoorlog, de eerste TV, de eerste radio, telefoon, auto, industrialisering, computer, ruimtevaart,...)

Nel zei

Ik hoop dat het al wat beter gaat met je oma. Oma's hebben heel wat meegemaakt in deze eeuw. Nogal een verschil of je rond 1800 of rond 1900 bent geboren, er is zoveel gebeurd de laatste eeuw.
Maar...ik ben getagged door Petra en heb braaf mijn lijstjes gemaakt en nu hoop ik dat je mee wilt doen..... want ik heb jou naam erbij gezet.

Petra zei

@ Erna

Ha ha, doe je ook je "heuveltjes- op" training voor in April Erna? Want die hebben we hier namelijk behoorlijk wat ;-)

@ Nel
Ik ga mijn best doen op de vragen ;-)
Heb nog een hele dag om er over te verzinnen.

Groetjes Petra

Anoniem zei

Leuk dat oma zo af en toe belt, heel wat voor die mensen, moet je kijken wat die generatie heeft zien veranderen. Leuke foto's en heerlijk he die trails...!

Anoniem zei

Ziet er geweldig uit hoor Petra!! Zo te zien heb je idd heerlijk gewandeld!!

Supergezond ook die wandelingen!!

Leuk dat je Ron's oma hebt gesproken, van harte gefeliciteerd met haar verjaardag!!