maandag 30 januari 2006

Gemist

Gistermorgen werd ik al vroeg wakker. Om 6 uur ging mijn biologische wekker. De tijd dat we door de weeks wakker worden. Moet toch nog es op zoek gaan om die knop van binnen, uit te kunnen zetten. Maar ik moest gelijk denken, wat was er ook al weer vandaag? Oja de Beardiewandeling in de Soesterduinen. Uhh.. het is nu 12 uur in Nederland. Dus de mensen zullen wel onderweg zijn er naar toe. Bedacht me weer, dat ik het zo jammer vind dat we niet meer mee wandelen. Want als we nog in NL hadden gewoond, hadden we er zeker bij geweest vandaag. De Nederlandse Bearded Collie club bestaat dit jaar 40 jaar en dat wordt met een aantal festiviteiten gevierd. Deze wandeling is het begin van deze festiviteiten. Na de wandeling zou er een bak Snert klaar staan voor de wandelaars. Anja die deze wandeling organiseerde had ik van de week nog aan de Skype en ze vertelde me over het enorme aantal inschrijvingen voor de wandeling. 105 mensen hadden zich ingeschreven en dat is heel veel. Bij een wandeling normaal van haar zijn er soms 50 mensen en dat is al veel. Dus nu 105 is mega veel en mega veel Beardies. Alleen daarom al vond ik het jammer dat ik er niet bij kon zijn. Het leek me geweldig om al die Beardies bij elkaar te zien en dan allemaal heerlijk los rennen daar over die duinvlakte. Het beeld van al die Beardies bij elkaar deed me weer in dromenland belanden en om 8 uur werd ik weer wakker. Twee uur in NL..., ze zijn al op pad nu !! Erna had beloofd om veel foto's te maken zodat ik nadat zij thuis gekomen waren kon meegenieten via de foto's.
Inmiddels was de dag voor ons ook begonnen en hoe mooi het was zaterdag zo druilerig en bewolkt was het vandaag. Typisch zondagsweertje. Wat achterstallige klusjes gedaan en niet veel bijzonders eigenlijk. Tot een uur of 1 's middags. Toen kreeg ik de eerste foto's via de mail van Marion. Marion heeft een zusje uit het nestje van Connor, Ilya. Zij houdt ons altijd op de hoogte via foto's. Zo had ze laatst ook wat foto's van de behendigheids/gehoorzaamheidsdag gestuurd. En nu dus ook foto's vanaf de Soesterduinen. Leuk leuk leuk... Het was druk zo te zien!!

Image hosting by Photobucket

Daarna Anja "geskyped" en ze vertelde dat het heel leuk was geweest en alles goed was gegaan en dat alle hondjes weer met de rechtmatige eigenaar naar huis zijn gegaan. Toen wij nog wandelingen deden in Zeeland, was dat ook altijd mijn grootste zorg. Als ze allemaal zo door elkaar rennen herken je soms echt niet je eigen hond vooral omdat ze allemaal van het zelfde "merk" zijn. Dus deed ik altijd een opvallend kleurtje strik ik of een sjaaltje om. Dan kon ik ze er zo uitpikken.
Daarna met Erna aan de Skype (lang leve Skype). Ook die hadden het prima naar hun zin gehad en niet lang daarna mailde zij hun foto's.

Image hosting by Photobucket

Het zag er erg leuk uit en vond het echt jammer er niet bij te kunnen zijn. Maar je kan niet alles hebben niet waar en ik werd dankzij het internet toch geweldig op de hoogte gehouden. Maar..... ik zou ze zo graag allemaal even willen knuffelen. De moeders van Stace en Connor, Tara en Annabelle. Woody, Murray en Galahad van Ron en Erna.

Image hosting by Photobucket

Boy, Mick en hun baasjes die ik ook op de foto voorbij zag komen. Het was altijd zo gezellie. Aby en zussie Lois.

Image hosting by Photobucket

Zag Anja puur geconcentreerd erwtensoep inschenken op de foto's.....Ilya met haar twee strikjes. Pepper en Joey van Martine... Jee wat is die Joey al weer groot!

Image hosting by Photobucket

Okay het was heel anders dan dat ik erbij was, maar ik had door alle mail en fotootjes en Skype gesprekjes even heerlijk kunnen meegenieten. Al was het op een heeeeel andere manier dan voorheen. Hartstikke bedankt voor het sturen van de foto's en het vertellen van jullie verhalen!!

Hier nog even een filmpje van Ron en Erna.....



Groetjes Petra

12 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik kan me voorstellen dat jullie er graag bij hadden willen zijn, jullie waren altijd heel betrokken bij de wandelingen! maar leuk dat de "meiden" je zo op de hoogte houden, ben je er toch een beetje bij ;-)
Voor onze ouwe is het niet meer weggelegd zulke evenementen, dat trekt hij niet meer, die ouwe soepkip..

Jeanine zei

Wat een leuke foto's!!! Jammer dat je er niet bij kon zijn, maar zo heb je toch kunnen meegenieten.

Hey, even een off-topic vraagje...... hoe zet je een hyperlink in je blog - bijvoorbeeld een link naar een andere website zodat mensen erop kunnen "clicken"? Mail me even als je tijd hebt: jeanine@offeringband.com

Nel zei

Wat fijn dat er zulke mogelijkheden zijn om bijna live alles mee te kunnen maken. Zo werd jou zondag ook een beetje een Beardy zondag.

Anoniem zei

Ada en ik zeiden nog tegen elkaar, dat je er in gedachten bij zou zijn.

Enne wij zouden jouw en de doggies ook wel ff willen knuffelen.

Nog 66 dagen.

Erna

Annemiek zei

Leuk dat je er virtueel toch een beetje bij kon zijn. Dat zal me een gezicht zijn, zoveel beardies bij elkaar.

Petra zei

@ Mariet
Dikke knuf voor die ouwe soepkip, hi hihi

@ Jeanine
Zal je zo even een mailtje sturen.

@ Nel
Inderdaad heb ik toch een beetje Beardie dag gehad zondag.

@ Erna
Nog 66 daagjes....
Connor zit al op je te wachten hoor ;-)

@ Annemiek
Het is echt zo leuk om al die honden bij elkaar te zien. En het gaat ook meestal in "geheel goede vrede". Dat is zo mooi bij dit ras.

Groetjes Petra

Anoniem zei

Jammer dat je er niet bij kon zijn, maar andersom wordt dat vast ook gedacht als jij hier langs het water loopt met de honden...
Dus skype werkt goed? Is het makkelijk te installeren?

Petra zei

@ Patricia
Ja Skype werkt perfect en klets er heel (te) veel mee naar NL ;-)
En voor noppes, ook dat nog....
Zeker een aanrader hoor. Het is zo geinstalleerd. En als je je gebruikersnaam dan doorgeeft aan je familieleden en zij installeren het programma ook, kun je zo met elkaar praten. Je hebt wel een Microfoon en boxen of koptelefoon nodig natuurlijk.
Je kan ook skype beltegoed kopen om gewoon naar iemand te bellen zonder computer en dan is het tarief naar NL 0,02 per minuut. Ook vrij goedkoop. Maar van computer naar computer is echt helemaal gratis.

Groetjes Petra

Anoniem zei

Okay, dat word dus ook aan de skype als ik dat zo lees. Ik kan me voorstellen dat je op zulke momenten het Beestenspul mist en de daarbij behorende gezellige baasjes ! Voor hoelang blijven jullie in de states ? Of was dit meteen een echte emigratie ? Als Patries en ik in de buurt zijn komen we wel een keer een NL bakkie doen !

Anoniem zei

Ha peet, nou begrijp ik de "mail delivery" hier!"';))Ik heb jouw portie ertwensoep maar opgegeten... gr.anja

Petra zei

@Mary-Ann

We kunnen hier "legaal" 5 jaar blijven en daarna wordt er een nieuw visum aangevraagd of kunnen we terug ;-)
Enne... lijkt me reuze gezellig als jullie een bakkie komen doen.
Misschien komen wij binnenkort nog wel even uitwaaien aan de kust.

@ Anja
Ben zo blij dat je het nu "al" gevonden hebt, ha ha ha
Je bent geweldig Anja......
Hoop dat je genoten hebt van het snertbakkie.

Groetjes Petra

Petra zei

@ Nicht uit Maastricht

Was je er een stel tegen gekomen?
Wat leuk.... Heb je natuurlijk weer even aan ons gedacht ;-)
Groetjes Peetje