zaterdag 7 januari 2006

Op jacht naar....

Vandaag op jacht geweest naar een leuk ontbijttafeltje met stoelen....Nouwwww, dat viel zwaar tegen. Al staat Noord Carolina bekend om hun meubelmakerij, eiken ed. is hier dus nog gewoon "in". En zie je dus heel veel. Wij houden toch wat van moderne meubels en die heb je hier dus niet zo veel. Maar 1 ontbijttafel is genoeg, dus hebben we ons ritje langs Glenwood Avenue weer een keer gedaan. Hier zitten namelijk veel meubelzaken. We begonnen bij Ethan Allen. Niet iets gevonden waar ik van ging juichen en bovendien behoorlijk geprijsd allemaal. Op naar Rooms to go. Daar zagen we 1 tafel staan die we wel geinig vonden, maar nog niet echt schitterend mooi. Moeilijk is dat toch. Jan de Bouvrie zou hier gouden zaken doen hoor. Jeetje.... Het is echt ouderwets allemaal vergeleken met Nederland. Voor mij hoeft het niet superstrak, maar al die "tuttemefrut", zoals onze "Jan" dat altijd zegt.... Op naar Basset. Hier ook jammer genoeg niks van onze gading.... We begonnen dus echt de hoop op te geven. Als laatste naar Pier 1. Hier was sale op de dining tabels.... Als het nou niet zou lukken? Vond er wel een paar leuk bij zitten.
Zoals deze Maar bij nader in zien meer van de catagorie "gammele soort" Dus werd niks.... Toen deze. Ik vond hem erg leuk, maar van dichtbij zag ik pas dat er een soort van delfs blauwe tegeltjes in zaten. En tja,... niet helemaal mijn smaak en al helemaal niet van Ron. Verder tafels waren te hoog, te laag en niet onze "kleur". He gatsie. Nou zijn we de hele middag bezig geweest en niet geslaagd dus. Ga strakjes maar even het internet af speuren.... Misschien dat ik daar iets leuks nog kan vinden. Of anders moeten we misschien een (lang) daagje gaan "Eikieja-en" ;-)
Op de terugweg in de auto kwamen we op het idee om vandaag lid te worden van Block Buster. Gisteravond hadden we zitten kijken op de tv of er leuke films waren. Je kan hier dus op je tv een film bestellen bij de kabelleverancier en die gelijk kijken en ook indien nodig even stop zetten, net als een video zeg maar. Hartstikke makkelijk hoor. En we hebben er al een paar keer gebruik van gemaakt. Je hoeft dus niet naar de videotheek, en ook niks terug te brengen. Slim he? Maar gisteren hadden we zitten kijken bij de I-video zender, maar zagen we niks leuks. Wel leuke films, maar een paar hadden we al in de bioscoop gezien en de andere waren griezel films en dat is niet helemaal mijn ding... Ik zit dan de helft van de film achter een kussen van de bank te gluren. Ha ha ha, ik ben ook zo'n held. Dus vandaar nu naar Block Buster. Dat is dus "DE" videotheek hier. Nou hebben we ons aangemeld en mochten we gelijk twee films meenemen. Hitch, met Will Smith (mijn keuze) en Four Brothers (Ron's keuze). Dus deze zaterdag avond wordt "Movie-night".......

Groetjes Petra

4 opmerkingen:

Nel zei

Het zijn allebei leuke films. De een met wat meer inhoud dan de ander.
Wij houden ook van film kijken en doen het best regelmatig. Zeker in de herfst en winter. Gezellig.

Anoniem zei

Hoi Petra,
Net je blog gevonden, ik woon dus een paar uur noordelijker dan jullie, in Richmond VA. Leuk om jullie belevenissen te lezen, en wat een schatjes van honden (heb al zelf drie, wel allemaal vuilnisbakkenras, maar erg lief).

Anoniem zei

Leuk hè, meubels shoppen in de US? Dat gaan wij ook nog krijgen. Ik vind het ook helemaal niks al die oubollige eikenhouten blokken met een overdaad aan kitscherige ornamentjes. Je moet flink zoeken voor een tikkie modern spul zoals we dat in NL kennen. Maar ja, als je echt niks vindt, kun je altijd nog naar de IKEA in DC. Succes ermee!

Anoniem zei

Ja, Ikea dus! Hoewel trouwens wij hier in Richmond vier leuke zaken hebben met moderne meubels, komt ook allemaal uit Europa, en de prijzen zijn niet eens zo gek. Daar merk ik toch wel dat dat aan het veranderen is, tien jaar geleden toen ik naar Richmond verhuisde was Ikea echt zo ongeveer het enige (en dat zit dan nog zo'n anderhalf uur bij ons vanddan).