vrijdag 20 januari 2006

Koppie met krullen.....

Nou vanmorgen dus vroeg op pad. En wonder boven wonder is mijn auto ook gewoon in de richting van de kapsalon gereden. Geen uitbreek pogingen en "toch-maar-niet" acties van ondergetekende onderweg. Mocht gelijk in de stoel plaats nemen toen ik binnenkwam. Susan mijn kapster zei, "Goede morgen Gloria" Uh.... Gloria? En keek nog even om. Maar het was tegen mij. Uh...Bedoel je mij? Maar ik heet Petra. Oh, zei ze hier staat Gloria Petra. Oef... nou dat beloofde wat. Nee, mijn voornaam is Petra en de rest is iets van mijn achternaam, maar ook niet helemaal. Oh sorry, sorry, sorry... Je kwam voor een kleuring?, vroeg Susan. Kleuring?, vroeg ik. En had ik zoiets van ojee. Nee, ik kom voor een permanent.... Oh jeetje.Dat is lekker zeg... Ik voelde inderdaad ineens mijn knieen trillen. Ik had de eerste kappers stoel in de winkel, dus kon het nog op een sprintje zetten. Maar gek genoeg bleef ik zitten. Ik wilde die krullen wel heel erg graag zeg.
Het gesprek liep daarna gelukkig een stuk beter en vertelde Susan over mijn plannen met mijn haar en ze begreep me helemaal, zei ze. Ze deed al 30 jaar permanenten dus dat moest goedkomen, verzekerde ze mij. Op hoop van zegen dus maar. Ze wees me naar het kleedhokje. Kleedhokje? vroeg ik. Ja, je kan daar even je trui uit doen en een kimono aan doen. Kimono??? Ze lag inmiddels een paars nylonachtig geval voor me neer en ik begaf me in het hokje en trok de kimono aan die ze voor me klaar had gelegd. Nou ben ik 1.85 m lang en het is duidelijk, dat is de doorsnee Amerikaanse vrouw denk ik niet. Hij was wel heel wijd, maar het touwtje wat dus normaal om je middel gaat zat bij mij net onder mijn voorgevel zeg maar... Jeetje loop ik voor gek met zo'n wikkel ding aan zeg. Maar gelukkig ken ik hier niet veel mensen, dus ze zullen me vast niet herkennen, ha ha ha. Denk dat ze dat doen, om claims voor beschadigingen aan kleding te voorkomen. Maar intussen liep ik als een paars wolkje door die winkel....
Na het wassen mocht ik weer plaats nemen in stoel nummer 1. Daarna ging ze mijn haar knippen. En moet zeggen dat deel ze heel langzaam en bewust. Alle mensen die knipten deden dat overigens een stuk langzamer dan dat ik in Nederland gewend ben. Misschien ook om gaatjes in oren te voorkomen en daarmee ook claims. Misschien niet hoor, maar het viel me echt op. Daarna de krullers er in en dat ging weer heel snel. Echt heel rap. Daarna 20 minuten spul er over en toen mocht ik naar de wasbakken. Dat vind ik altijd het fijnste gedeelte. Het gevoel als die krullers er weer uit gaan is heerlijk. Bij het uithalen van de eerste kruller zei ze al dat het heel goed gelukt was. Ik voelde een zucht van opluchting opkomen, maar moest het natuurlijk wel even zelf zien. En inderdaad, daarna weer terug op de stoel. Het zat helemaal naar mijn zin !!! Thanks Susan!!! Wilde bijna een vreugde sprongetje maken in de winkel, maar kon het nog net inhouden. Daarna ging ze fohnen en het werd alleen maar leuker. Gossie wat was ik blij!! Daarna mocht ik bij de receptie betalen en moest me bedwingen om niet huppelend naar de auto te gaan, hahaha. Wat een opluchting.
En dan nu... zoals door velen gevraagd. De foto van het resultaat!!!
Ik kwam net onder de kap vandaan. Hoop dat jullie het ook leuk vinden?

Image hosting by Photobucket

Groetjes Petra

12 opmerkingen:

Annemiek zei

Weet je zeker dat er geen kleurtje bij zat???

Marcel zei

Ik zie het verschil niet met hoe je je haar had toen wij op bezoek kwamen ;-)

Anoniem zei

hoi

Het zit leuk maar hadden ze het niet met iets meer oranje.
Groetjes Ingrid V

kastelke zei

Dit is niet eerlijk!!!!

Anoniem zei

Wil ik ook! wil je in mei met me mee naar deze kapster ;-))?


Groetjes Mariet

Nel zei

ik vind het kleurtje toch wat saai hoor. Toch even het vliegtuig pakken :)

Anoniem zei

Whahahaha zou toch voor Oranje kiezen gezien je afkomst.

Maar laat eerst die krullen maar eens zien.

Anoniem zei

OK Peet zet die kapper er ook maar bij op het lijstje voor april :-))
Staat je trouwens erg goed hoor die kleur!!!

Anoniem zei

Goed van je dat je toch bent gegaan, enne dat kimono tje is zo gek nog niet. In Nederland hebben ze een keer een "duur" shirt van mij vernacheld en om dat vergoed te krijgen...wat een gedoe.
Maar ik moet zeggen, het resultaat is prachtig en voor herhaling vatbaar hahaha

Petra zei

Ha haha, hartstikke bedankt voor de leuke reacties.

Toch wel errug schocking dat peentjes haar he?

Groetjes Petra

Anoniem zei

Hahaha, oranje boven ! Oja die kimono, zo stond ik ook de eerste keer. Zie je dat het wel goed is gekomen, ze nemen het wel serieus. Fijn hoor, da's een zorg en zoektocht minder voor de volgende keer.

Anoniem zei

Maarreh Peet krijgen we nu ook nog een keertje te zien hoe het nu geworden is??!!!!
Oftewel waar zijn de krullen???