zondag 12 februari 2006

Het is goud wat blinkt !!!

Vandaag dus wel goud! Al hebben wij er helaas niet veel van gezien, maar wel heel goed van de dames. Zag net het interview met Ireen Wust en Renate Groenewold op het RTL journaal op internet. Wat leuk. Heb inmiddels ook een link gevonden met rechtstreekse beelden met het Holland Heineken house. Waar er dus een hossende massa was.... Heel knap en de dames kunnen super trots zijn. Dat is waar zij al die keren voor getraind hebben!!
Eigenlijk waren de plannen voor vandaag dat we naar het strand zouden gaan. Maar het was koud.... erg koud vandaag. Er is ook veel, heel veel sneeuw gevallen ten Noorden van ons en in de bergen van Noord Carolina. Vandaar, zullen we wel of zullen we niet? Dat was de vraag vanmorgen. Het is voor ons twee en half uur rijden naar het strand en uiteindelijk werd het dus niet...... Maar zijn we lekker aan de wandel gegaan bij Lake Johnson. Daar had ik van de week met de Nederlandse vrouwen ook gelopen en ik vond het er erg leuk. Vandaar vanochtend daar weer naar toe gegaan.

Image hosting by Photobucket

Hier onder een link naar het filmpje van onze zondagochtend wandeling



Tijdens de wandelink waren er "Snow flurry's". Vind dit zo'n leuk woord. Het betekent dat er wat sneeuw volkjes dwarrelde. De weermannen voorspelde dit gisteren in het journaal bij ons. Snowflurry's, maar geen pakken sneeuw. Jammer had graag even in de sneeuw willen lopen maar wat niet is kan natuurlijk altijd nog komen, maar voorlopig geeft de weerkaart voor aankomende week een stijging in de temperatuur weer. Vrijdag gaat het 21 graden worden volgens www.weather.com
Weer zo'n groot temperatuursverschil in een aantal dagen tijd. We zullen zien wat het gaat worden ;-)

Na de wandeling zijn we langs de Home Depot gegaan. Van de week toen we daar waren voor het isolatiemateriaal zag ik dat ze hele mooie bomen hadden. Een soort van Japanse Kers, hier genaamd de Yoshino Flowering Cherry. Met in de lente mooie roze bloesem. Deze hadden we ook in Zierikzee in de voortuin. Een plaatje altijd in het voorjaar.



Nou hadden we tussen de coniferen wat ruimte over gehouden voor twee bomen en hebben we dus vanmiddag (alweer) boomplantdag gehad. Terwijl we daarmee bezig waren zag ik in de tuin dat de boom die we vorig jaar in de zomer hadden gepland, ook van het zelfde soort, inmiddels dik in de knoppen zat. Maar goed dus dat er geen sneeuw is geweest zeg. Dan hadden de aanstaande bloemen er zo afgevallen.....
Verder stond er bij de Home Depot een flinke Prunus, met rood blad en die hebben we ook meegenomen en aan de voorkant geplaatst naast de oprit. Het was natuurlijk weer een heel gedoe om de bomen in de auto te krijgen. Maar de jongen bij de Home Depot heeft ze er voor ons in gezet. En ze waren zwaar hoor. De Prunus heeft hij samen met Ron gedaan, want die was wel erg zwaar. De bomen zaten niet in pot, maar gewoon een kluit en dat was echt super zwaar. Geweldig toch weer het helpen nu weer van deze jongen. En echt geen onvertogen woord en hartstikke vriendelijk, telkens weer.
Hield mijn hart alweer vast voor het "kuilen graaf gedeelte", maar dat ging als een eitje. Gisteren heeft het heel de dag geregend en het scheppen was een makkie. Dus binnen 1 uur drie grote bomen gepland. Zeker een nieuw record!!!

Groetjes Petra

5 opmerkingen:

kastelke zei

Hihihi, moest onmiddellijk denken aan die heerlijk lekkere MacFlurry's van de MacDonalds! http://www.inventgr.com/Prod3DMacFlurry.htm
Die met speculaassmaak of die met cocos vind ik allebei heerlijk, zalig hmmmmmmmm! (I'm lovin' it!)
Maar ondertussen heb ik dus weer een nieuw woord geleerd: snowflurry. Wel, dat is wat wij gisteren ook heel de dag gehad hebben!

Petra, ik kijk echt weeral uit naar een foto van jullie tuin in het voorjaar... De bomen die je gekocht hebt vind ik schitterend!

Anoniem zei

wat een leuk filmpje. met de honden. en over het weer. heb net niew jork op tv gezien daar kun je niet meer landen .zo veel sneeuw. in wasington ook. en bij jullie word het warm .rare wereld. rintje moet pas over 14 dagen 10 km schaatsen .en ben heel blij dat die boomen.er zo gauw in de grond gingen. je schoonmoeder .

Anoniem zei

Geweldig je filmpje van de zondagse wandeling.

Maar hoe gaan die bomen nou uit de auto?
Er in met hulp maar ik neem niet aan dat jij aan die bomen gaat staan tillen, anders loop je weer een paar dagen krom hihihi.

Erna

Petra zei

Ja, die temperatuurschommelingen, nu een flink pak sneeuw hier, woensdag wordt er 15 graden voorspeld! In het weekend weer koud, maar dan mag het van mij niet weer sneeuwen, want we krijgen bezoek uit Philadelphia!

Petra zei

@ Kastelke
Ik moest ook even twee keer luisteren naar de weerman hoor. Zegt hij nou Flurry's?
Inderdaad ken het woord ook alleen van de MacDonalds. Het was goed te zien dat het sneeuwvlokjes waren en geen ijs wat naar beneden kwam, hi hi hi.

@ Erna
We hadden de dekjes voor de honden die achterin liggen onder de bomen gedaan. En dus konden we ze er zo uit trekken. Daarna de kruiwagen er bij en heeft Ron ze hier in getild. Inderdaad toch weer een hoop gesjouw natuurlijk. Ik had eigenlijk moeten vragen of die jongen niet even mee wilde rijden ;-)