dinsdag 7 februari 2006

Presentation

Vanmorgen weer gewandeld met de Nederlandse vrouwen, maar voordat ik daar heen ging ben ik eerst hier in de wijk de honden nog uit wezen laten. En tijdens dit rondje kwam ik Rhonda en haar hondje Holly tegen. Rhonda woont schuin tegen over ons en we lopen vaak samen op. Holly is een Cairn Terrier en is Connor's grote (maar letterlijk kleine) vriendinnetje. Tijdens het gesprek wat we hadden, kwam ter sprake dat haar dochter volgende week een spreekbeurt had over .... Nederland. En ze vroeg of ik haar een beetje wilde helpen. Tuurlijk, zei ik, stuur Megan (haar dochter) maar langs vanmiddag. Leuk!
Daarna dus naar het wandelen. Dit keer bij Lake Johnson. Dit keer was het Connor's beurt om mee te gaan. We waren er al wat vroeger want het was een stuk dichterbij dan ik gedacht had. Dus even met Connor wat rond gesnuffeld bij het informatiecentrum en de recreatie plekjes.

Image hosting by Photobucket

Hey ze hebben ook waterfietsen, zie je dat vrouwtje !!

Image hosting by Photobucket

En tafeltjes aan het water.

Image hosting by Photobucket

En nog meer tafeltjes....

Image hosting by Photobucket

Afijn na onze ontdekkingstocht zagen we de dames aankomen en gingen gelijk aan de wandel. Het was weer een hele leuke plek om te wandelen. Het pad liep helemaal langs het meer en moet eerlijk zeggen dat ik nu wel wat verbetering zag in mijn tempo. Het ging een stuk beter dan de vorige keren, al was het met de heuvels op wel even puffen, ha ha ha. Maar er zit verbetering in dus dat vond ik wel leuk om te merken. Had ook dit keer mijn stappenteller meegenomen of eigenlijk aan mijn broekzak gehangen. Nou stond hij na het wandelen op 8900 stappen, maar ik had natuurlijk ook nog met de hondjes gewandeld voordat ik van huis ging en toen had ik hem al om. Denk dat het zo'n 7500 stappen waren. Gek maar ik vind dat toch altijd wel weer interessant om te lezen ;-) Altijd handig voor de statistieken, niet waar?

Image hosting by Photobucket

Na het wandelen nog even genieten van het uitzicht vanaf het dek van het informatie centrum en daarna weer naar huis. Rond half vier stond Megan aan de deur voor haar spreekbeurt of wel "Presentation" over Nederland. Ze had een paar boeken over Nederland en een hele lijst met vragen bij zich. En als ze die kon beantwoorden kreeg ze daar punten voor. Best moeilijke vragen eigenlijk, hahaha. Over wat was een van de belangrijkste gebeurtenissen in de historie? En noem een belangrijke leider van dit land die de historie van het land beinvloed heeft? Noem 10 dingen waar Amerika van Nederland kan leren? Oei oei, en dat allemaal op deze door de weekse zonnige dinsdag middag ;-)Ze had zelf al tekeningen gemaakt van de vlag en van de belangsrijkste produkten, maar er waren in totaal 24 vragen. Nou we hebben gezellig aan tafel zitten keuvelen en geloof dat we het aardig gered hebben. Ik had zelf nog een boek over Nederland dat ook in het Engels en Nederlands was. Dat hadden we van Marieke gehad toen we weg gingen. Ook met het idee dan kan je de mensen in Amerika laten zien waar je vandaan komt. En dat kwam nu wel heel goed uit. Grappig toch weer.

Groetjes Petra

12 opmerkingen:

Anoniem zei

Waahhh, wat een moeilijke vragen, in welke klas zit zij?
Prachtige foto met dat uitzicht over het meer, het lijkt me heerlijk om daar te wandelen.

Marcel zei

Eigenlijk ben ik nu wel benieuwd hoe jij haar vragen hebt beantwoord. Heb je nog iets controversieels genoemd waar de US in jouw ogen wat van kan leren?

kastelke zei

Ja, komaan Petra, 10 punten waar amerika kan leren van nederland!
(en als beloning mag je ook 10 punten noemen waar nederland van amerika kan leren, hahaha)

Anoniem zei

En weer een heerlijke wandelplek ontdekt.

En ook je hersens gekraakt op het verre nederland , het is voor jouw ook al een tijdje geleden dat je op school zat.

Ben benieuwd naar haar cijfer.

Erna

Annemiek zei

Dat was voor allebei nog eens leerzaam dan :-)
Wat een mooi plekje dat meer.

Anoniem zei

Nou, dan is je cadeautje niet voor niks geweest!!;-)

Leuk dat je dat meisje heb kunnen helpen met haar spreekbeurt!! Moet je wel even laten weten wat voor cijfer ze gehaald heeft.(of is het letter in Amerika?)

Je wordt nog eens een sportvrouw als je zo doorgaat!! 8900 stappen, dat lijkt me aardig wat!

Petra zei

Leuk, dat Megan Nederland had (toevallig of gekozen omdat ze jou kent?). Ben ook wel benieuwd naar de antwoorden ;). Mooi uitzicht daar!

Petra zei

Volgens mij zit Megan in de laatste klas van Elementary. De belangrijke leider die ik bedacht had was Koningin Juliana, En dan vooral als sturende kracht tijdens de tweede wereldoorlog in Engeland en ook met haar hubbie Bernhard die piloot was in die oorlog. En daarbij alle volgelingen uitgelegd van het koningshuis. Vond Megan heeeeel interessant. Een land met een koningin !
Een aantal dingen waar Amerika van kan leren van NL. Het hele waterhuishouding systeem vooral na New Orleans, de windmolen energie en een paar dingen die Megan bedacht.... het (lekkere) kaas maken en het laten groeien van bloemen en planten in de vele kassen in het westland. ja ja ja, het was echt een educatief middagje hoor ;-)
Ze moet maandag haar spreekbeurt houden dus laat het even weten wat voor een cijfer het geworden is.....

Groetjes Petra

Marcel zei

Oh, dat gaat best goed komen met Megans spreekbeurt als ik de antwoorden zo zie. Slechts 1 minnetje: Juliana was nog geen koningin in de oorlog; dat was haar moeder. Kniesoor (zoals ik) die daarop let ;-)

Petra zei

Ha ha ha, zie je wel ik was al aan het twijfelen. Het was Emma he?
Geen probleem, kan het nog herstellen. Zondag komt Megan nog langs om klompen te lenen als beeld materiaal, hi hi hi.
Thanks Marcel, je bent echt een hele goede "secudant" ;-)

Marcel zei

Emma??? Neem je me nou in de maling?? Wilhelmina zul je bedoelen. Foei, Petra. Maar wees gerust, ik zal het niet verder vertellen. Dit blijft tussen ons. :-)

Petra zei

Wahaa, het is maar goed dat ik verhuisd ben naar een land zonder monarchie.....