woensdag 8 februari 2006

"Lunch"

Vanmorgen weer naar de zwem geweest en we hadden weer les van Michelle. Michelle is altijd super enthousiast en dit keer zwom ze weer mee. En dat laat ze luidkeels horen. Dit keer kregen de benen van mij en mijn mede aquarobic-ers het voor hun kiezen. Na het inrennen van voor naar achter, grote pas, kleine pas, lang lauf pas, benen omhoog pas en de "jumping jacks" moesten we "Lunges" in het water doen. Dat is met 1 been naar achteren en 1 been gebogen. Eerst alleen lunges, maar daarna een combinatie met een "Kick" en "Knee". Er werd dus luid en hardop gecoached door Michelle. "Lunge, kick, lunge, together", schreewde ze door het zwembad en telde tot tien en toen weer van 10 naar 0. Dus 20 keer. Daarna de kreet "lunge, knee, lunge, together". Zelfde verhaal, 20 keer dus ;-) En ik kon er niks aan doen, maar bij elke "lunge" moest ik denken aan een heel ander "lunch" en daarmee mijn aanstaande boterhammetje na de zwem, ha ha ha. Van de knee weer terug naar de kick en weer terug naar de knee. Afijn weer 40 "lunches" verder. En veel mensen telde luidkeels mee. Het enthousiasme werkte aanstekelijk. Dat is wel leuk van het sporten hier in Amerika. Het gaat echt met groot enthousiasme en dat werkt reuze aanstekelijk. Daarna kregen we dumbbels tot ons.



Ook daar had ze leuke oefeningen mee. Eerst voor ons uit in het water en de dumbbells naar beneden en daarna het zelfde achter je rug. Na alle "lung(ch)es" gingen we over naar de "crunches". Te weten oefeningen voor de buikspieren. Zooooo, Michelle had er zin in en hoorde de krulspelden tegen pruttelen, ha ha ha. Wat wel leuk is dat mijn mede aquarobic-ers zich inmiddels bijna allemaal aan mij voorgesteld hebben. Dat doen ze gewoon uit hun eigen. In het voorbij lopen zelfs. "Hi, I'm Jane" "What's your name?" En als ik dan mijn naam vertel, weten ze gelijk dat ik niet uit Amerika kom waarschijnlijk en hebben ze hele enthousiaste verhalen tegen me. Toch wel heel leuk. Na het zwemmen ga ik meestal even in de sauna bijkomen. Dat is altijd mijn "reward" na het zwemmen. Heerlijk voor mijn spieren en ik kom even bij. In de sauna wordt er heel wat afgekletst. Over van alles en nog wat eigenlijk. Over hondjes, huizen, de kerk, de kinderen, sport en over eten natuurlijk, ha ha ha. Vind het toch wel erg leuk om zo nu en dan even lekker te klessenbessen. Gaat meestal nergens over, maar is gewoon even gezellig.
's Middags was ik met de hondjes aan het ballen in de tuin en toen kwam Alison onze buurvrouw het zelfde doen met haar hondjes. Dus we hadden ons wel bekende praatje over de schutting. Alison is altijd heel gezellig en ik kan altijd lekker met haar praten. Ze heeft ook een groot gevoel voor humor wat ik altijd wel in iemand kan waarderen. We hadden het over ons dieet. Zij was ook in januari begonnen met lijnen. En ze hadden het samen met haar man Bob rigoreus aangepakt en een personal trainer in de hand genomen. Dus ik vroeg hoe het met haar ging. Ze was al 5 pond afgevallen vertelde ze, maar nu was haar eleptical (crosstrainer) stuk gegaan en had haar trainster andere oefeningen voor haar gevonden, waaronder..... lunges! Ha ha ha, waar had ik die meer gehoord vandaag? En... nu had ze enorme spierpijn. Bovendien zei ze, had ze net twee boterhammen op met een dikke laag pindakaas, zei ze lachend. Ik mocht het echt niet tegen Bob vertellen hoor! Maar ze had er zo'n trek in. Ik moest zo lachen toen ze het vertelde. Heerlijk, kan het me ook wel heel erg voorstellen. Haar personal trainer had gelijk met een trainingschema hen ook een dieet voorgeschreven en de vorige keer vertelde ze al dat de hoeveelheid cornflakes die ze nu mocht, toch wel heel weinig was. Ze is zo lekker droog. Afijn terwijl we onze dieet en sport frustraties aan elkaar vertelden straalde het zonnetje op ons bolletje en dat maakte dat we allebei een stuk opgeluchter weer ons eigen huis binnen gingen. Toch wel fijn te horen dat ik niet allen ploeter met mijn "lunges". De buuf heeft het ook ;-)

Groetjes Petra

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Nou Peet, ik heb vorig week donderdag met het sporten aardig wat afgelunged, dus ik weet wat je doormaakt. Onze lerares genaamd Mia, heeft altijd hele leuke oefeningen the box, strapple, en ga zo maar verder, erg vermoeiend, verwarrend maar goed voor de spieren. Ze verzint de combinatie's ter plekke. Afgelopen dinsdag was het een BBB les, nou ook die spieren voel ik weer. Een zeer voldaan gevoel altijd als je geweest bent.
Kaar

Nel zei

Komt allemaal heel erg bekend voor, zelfs de dumbells zijn hetzelfde. Zit ik wel in Goes ???

Anoniem zei

Geweldig, wat kan je mooi vertellen.
Zie het helemaal voor me het geploeter in de pool en lekker over de schutting hangen met de buuf.

Erna