zaterdag 11 februari 2006

Waar is Rintje nou?

Waar is Rintje nou? We zijn nog geen jaar het land uit en we hebben geen goud bij het schaatsen? Hoe kan dat nou?
Gisteren bij de opening van de Olympische Spelen deelde de Amerikaanse presentator ons mede, bij binnenkomst van het Nederlandse team, dat Nederland "vroeger" heel goed was in Speedskating. "Vroeger?", dacht ik nog. Maar het werd nog erger..... Hij vertelde dat hij zeker wist dat ene Chad op deze spelen alles gaat winnen wat speedskating betreft. Ja duh!!! Wat dacht je van onze Rintje, dacht ik nog. Maar de presentator ging nog verder.... Hij vertelde dat de enige die kans maakte Sven Kramer was, maar hij gaf Chad toch meer kans. Ron en ik zaten elkaar aan te kijken. Nouwwww, dat zullen we nog wel es zien, meneer de presentator!!! Nou moet ik eerlijk zeggen dat ik me niet in het schaatsen of zo heb verdiept, maar was er zeker van dat Rintje (mijn held) het vast allemaal goed zo breien, of nee, ik moet natuurlijk goed zou schaatsen zeggen.
Dus vanmiddag zaten we voor de tv, maar allen maar dames ijshockey te zien. De hele middag lang. Nou vind ik ijshockey heel leuk om naar te kijken, maar het dames ijshockey is wel heel lief vond ik. Heel weinig bodychecks hoor. En ik wilde speedskating zien. Die Chad ging echt niet winnen!! Niks vroeger, Nederlanders kunnen nog steeds heel goed speedskaten hoor! Dus verder zoeken op tv. Niks te vinden. Dan op internet? Het blijkt dat het Olympisch commitee verboden heeft om beelden via het internet uit te zenden. En zelfs het journaal meldde dat we buiten de regio zitten en we niet kunnen kijken. Ja, zo kan ik ook winnen zeg. Wist zeker dat Rintje het hele cluppie al een poepie had laten ruiken. Maar zag en hoorde niks.



Later zat ik met Erna aan de Skype en die bracht het slechte nieuws. Die Chad had nog gewonnen ook van onze Sven Kramer die nu zilver had. Ook heel knap hoor, maar waar is onze Rintje nou toch???? Deed hij helemaal niet mee dan? Jeetje ben er even niet bij en Rintje mag niet meer mee doen. Tsjonge jonge zeg..... Ben echt benieuwd hoe de verdere afstanden zullen gaan. Zat me te bedenken.... Kunnen we niet een mus loslaten daar in de ijshal in Turijn? Mussen doen het altijd goed ik een hal, had ik laatst nog gehoord..... Maar deze keer met een andere missie. Deze mus zou namelijk kunnen zorgen voor het nodige vogelpoepje? Daar hebben wij Nederlanders wel al wat ervaring mee, dus daar kan Sven zo om heen en hebben we die Chad mooi tuk! Of is dat nou niet zo'n lieve Olympische gedachte? ;-)

Groetjes Petra

6 opmerkingen:

Nel zei

Ik heb hem wel zien lopen bij de opening, maar waar hij voor is geplaatst ? Misschien de achtervolging, anders kan ik niks bedenken. We zien dagelijks zijn reclamespotje dat hij met z'n toekomst bezig is en dat al die prijzen die hij heeft gewonnen er helemaal niks toe doen. Nou, ik weet het ook niet meer. Dat is een rare uitspraak.

kastelke zei

Wanneer ik blogs en forums bekijk, dan krijg ik wel de indruk dat Nederlanders vrij bewust bezig zijn met de Winterspelen. Maar ik denk dat de meeste Belgen niet eens weten dat het Winterspelen zijn...
Kan me wel inbeelden dat je, zeker de eerste jaren, als Nederlander in het buitenland, nog trotser bent op je 'roots' dan voorheen?

Anoniem zei

hoi nou we hebben heel rintje niet nodig hoor om te winnen. 2 nederlanders op goud en zilver. Wust en Renate Groenewold. hiep hoi

Groetjes Ingrid V

Anoniem zei

Wij wachten op onze favoriet, Erben oftewel Irvy. Er komen nog wel wat gouden plakken bij hoor, heb vertrouwen !!! DE schaats dames en heren zijn nog aan het warmdraaien, hahaha. Het leeft inderdaad erg onder de NLers, en ook leuk dat de oranjes zo sportief zijn ! Groetjes.

Anoniem zei

petra
als de jongens het niet kunnen dan doen de meiden het wel:):) (3000m)
groetjes
tineke
ten zuiden van boston

Anoniem zei

Tja Rintje is er wel, maar hij start volgens mij alleen op de achtervolging.
Tja hij word ook een dagggie ouder.

Neem dan schaats belg Bart.
Hij doet mee op de 5 en 10 km.

Ja en als de mannen het niet kunnen, dan troeven de dames de duitsers en de amerikanen wel af.

Erna