donderdag 16 februari 2006

Leuk gezelschap

Vandaag zou de warmste dag worden van de week met 22 graden... Had zoiets van eerst zien en dan geloven. Maar vanmorgen met de honden al wandelend, voelde ik een soort van warme deken. Lekker!! Kreeg er helemaal een voorjaars gevoel van.
Had afgesproken om te gaan koffie drinken bij Eugenie. Terwijl ik in de auto stapte zag ik dat de temperatuur meter in de auto al 59 F aangaf dat is zo'n 15 graden celcius. En dat om half tien 's morgens. Dat beloofde veel goeds. Na de koffie, wat bij mij vaak in de vorm van een Fresca is en een gezellige babbel, rond twaalf uur weer huiswaarts en de temperatuurmeter stond nu op 72 F. Dat was de 22 graden als voorspeld. Heerlijk was het.
Had van de week per post van Erna een stapel Libelles gehad en die heb ik mooi lekker buiten in het zonnetje zitten lezen. Gisteren was het ook al zulk lekker weer en had er rode wangen van en nu al weer in het zonnetje. Leek echt net voorjaar !! De honden hadden ook het lentegevoel en liepen heerlijk met zijn tweetjes in de tuin te rennen. Waarbij de nodige ballen op mijn Libelles gedeponeerd werden met het doel die de tuin weer in te werpen. Waarna dit ritueel zich herhaalde.
Kreeg trouwens ook weer een hele leuke kaart in de post vandaag. Hij was van Karin, mijn zus, om me te feliciteren met het kwijtraken van de onsjes, ponden en kilo's ;-) Het gaat nog steeds goed met me met het lijnen, dus ik hou het nu zeker nog wel even vol. De stand is nu min 7,5 kilo. Het zwemmen en het wandelen geeft zijn resultaat, dus dat geeft de burger (lees Petra) weer moed ;-) En zo'n kaartje is dan helemaal leuk. Dus bedankt hoor!
Terwijl ik in de tuin zat, hoorde ik flink gekwetter van de vogeltjes. Het was duidelijk dat ook zij het voorjaars gevoel hadden. En tot drie keer aan toe kwam er een knal blauw vogeltje op de schutting zitten welke om de hottub staat en mijn blauwe gevleugelde vriendje kwetterde en floot er flink op los. Daarna ging hij op het dak van ons huis zitten en vloog even weg en kwam dan weer terug.

Image hosting by Photobucket

Heb hem net opgezocht op het internet en het bleek een "Blue Bird" te zijn. Ik had deze naam haast zelf kunnen verzinnen eigenlijk, ha ha ha. Het was namelijk een behoorlijk blauw vogeltje. Maarja, vond het wel leuk dat hij zo even bij ons kwam kijken. Denk dat hij ergens in onze omgeving een nestje heeft, of aan het maken is. In ieder geval, ik vond hem reuze gezellig en ook nog es een mooi gezelschap.

Groetjes Petra

14 opmerkingen:

Annemiek zei

Wat moooooi! De blue bird is de NY staat vogel. Iemand hier in de buurt heeft een boel nestkastjes op palen in een veld gezet en dat vinden ze blijkbaar leuk, want daar nesten er altijd een stel.
Wat een lekker weertjes. Hier was het vandaag ook lente, alleen nog net niet zo warm als bij jullie.

Anoniem zei

hoi
gefeliciteerd met het verlies van de kilos. knap hoor. Mijn email is stuk dus ik doe het zo maar even. Hartelijk bedankt voor de leuke kaart en het lekkere meel. Daar ga ik snel eens lekkere koekjes van bakken. Echt een verrassing. Ik was net door de amerikaanse voorraad heen. Alles was trouwens goed gelukt. Heb de temperatuur maar een beetje gegokt. Het stond er natuurlijk op de amerikaanse stand op. Wat een weer hebben jullie zeg. Wij ook hoor. Wij hebben hondeweer. Ook wel eens leuk maar niet te vaak. Groetjes Ingrid V

Nel zei

Goed zo 7,5 kilo. Ik doe het je niet na. Wat een bofferds zijn jullie met dat mooie weer, hier is het guur en nat. Echt Hollands.
Vast een fijn weekend !

Anoniem zei

Hoi Petra,
Goed hoor die -7,5 kilo.Fijn dat het bij jullie zo'n lekker weer is. Hier valt de regen op de dakramen. Je kan zo altijd goed horen of en hoe hard het regent. De zon probeerd af en toe wel door te komen maar helaas.
Zodra de zon maar een beetje schijnt word het al lekker warm in de serre. Nou succes met de birds en de kilotjes. Groeten uit Burgh-Haamstede.
Doei Nellie

kastelke zei

Ben je nu ook echt aan het diƫten, Petra, of verlies je die kilo's louter door te sporten? In ieder geval vind ik het knap gedaan! En dat in een land als amerika, waar de meeste kilo's bijkomen ipv af te vallen! Volhouden!
Ik kreeg in ieder geval deze ochtend m'n broek weeral minder vlot dicht dan vorig jaar rond deze tijd. :-(

Anoniem zei

Super meid
7.5 kilo dat is een applaus waard.

Wat een prachtig vogeltje,leuk gezelschap in je tuin.
De volgende stapel libelles ligt op je te wachten.

Erna

Petra zei

Mooi, he, die bluebirds? Er wordt hier hard aan gewerkt hun getallen te vermeerderen. Overal hangen nestkastjes voor ze. Gefeliciteerd met het gewichtsverlies, ik weet hoeveel doorzettingsvermogen je daarvoor moet hebben!

Anoniem zei

Heerlijk he, dat mooie weer. Nog even genieten, want de weerberichten voorspellen niet veel goeds....en ik was er net weer aan gewend!
Succes met de kilo's, knap hoor

Anoniem zei

wat een mooie foto .van dat vogeltje .je zou hem zo in lijsten .petra ik ben heel trots. op je .dat je zo je best doe met lijnen .en over het weer. heb gelezen dat .het 6 graden morgen word bij jullie.dat is het hier ook. groetjes en nog een fijn weekend. je schoonmoeder.

Anoniem zei

Gefeliciteerd met je 7.5 ga zo door voor een cijfer van 10.5.

En wat betreft je F in je auto! Die kun je ook in C graden programeren

Anoniem zei

He toppie meid al 7,5 kg kwijt, vooral doorgaan ;-))

Fijn weekend!!!

Groetjes Yvonne

Petra zei

@ Annemiek
De foto heb ik niet zelf gemaakt hoor. Maar van een website over de Blue Bird ;-)
Het schijn inderdaad dat ze van openvelden houden. En dat is onze tuin nog steeds, ondanks alle conifeertjes ;-)
Lekker he die warme temperaturen?
Het is alleen al weer over morgen.

@ Ingrid
Graag gedaan hoor. En een hele fijne verjaardag!!
En veel succes met deze koekjes
Op www.onlineconversion.com kun je alles omrekenen. Naar Nederlandse temperaturen en inhoudsmaten.


@ Kastelke
Ik ben in Januari begonnen met de calorien op te schrijven en me daaraan te houden. Nu schat ik wel weer aardig wat mijn "max" is. En het sporten er ook bij, helpt aardig ;-)

@ Hester
In Ron's auto lukt dat inderdaad, helaas is die van mij echt amerikaans en houdt voet bij stuk bij de Fahrenheit....
Maar inmiddels kan ik het nu wel een beetje inschatten. Behalve de echt koude temperaturen nog niet zo.

Groetjes Petra

Anoniem zei

He toppie die -7,5!!!! helaas is dit wel een familiekwaal die ook aan onze kant zit. Maar dat sporten is niet alleen goed voor de kilo's hoor daar zitten zoveel voordelen aan, de rest van je gezondheid, je komt nog eens ergens en ontdekt nog steeds nieuwe mooie plekjes. Gelukkig ben ik met mijn been ook weer zo ver dat een wandeling van een uur, anderhalf uur weer gaat, dus ik struin nu hier heerlijk door de bossen en dan heb je niet veel meer nodig om je gewoon simpel gelukkig te voelen. Ik verheug me alweer op t voorjaar dan kan ik weer eens de fiets uit gaan proberen dat lijkt me ook heerlijk. Groetjes uit Soesterberg

Anoniem zei

Gefeliciteerd met het verlies van 7,5 kilo. Vind het heel knap van je.
Gr.Nop