donderdag 12 juli 2007

$ 221,00

Zijn er liefhebbers voor mijn supersonische krukken? Vandaag kregen we de rekening van het hele ER gebeuren in de bus en de krukken kostten $ 221,00. Pittig prijsje vond ik.
Nou had ik al een vermoeden dat het niet goed zou gaan, want toen alle medische handelingen op de eerste hulp gedaan waren, kwam er een assitente naar ons toe en schreef onze verzekeringsgegevens op. Even later kwam ze terug dat er wat problemen waren met de computer of we nog even geduld hadden. Vanaf een afstandje hoorde we haar luid en duidelijk zuchten. Na ongeveer 5 minuten zuchten, afgewisseld met een boze blik naar haar beeldscherm, kwam ze weer onze kant uit gelopen. Er waren computerproblemen en helaas kon ze onze gegevens niet invoeren, maar het zou wel allemaal goed komen zodra de computer het weer zou gaan doen. Niet dus....
Want vandaag kregen we de rekening. Niet alleen de co-pay (eigenbijdrage) maar gewoon de hele rekening ad $ 1220,- werd ons toegestuurd. Geen leuk grapje, al zeg ik het zelf!
Zijn ze nou helemaal. Bij nadere bestudering vond ik de rekening toch wel heel vreemd. Niet dat het in NL altijd overzichtelijk is met de ziekenhuis rekeningen en dito verzekeringen, maar dit was wel erg commercieel voor een ziekenhuis.
De rekening is $1220,-, maar.... omdat wij het zelf gaan betalen (volgens hen, ik ben het er nog niet helemaal mee eens) krijgen we een "self pay" korting van $183,-. Hoef ik geen eens om te vragen, staat gewoon op de rekening. Vraag me dan ook af of de verzekeringmaatschappij ook een dergelijke korting krijgt?
Maar het wordt nog leuker. Als we de rekening voor 8 augustus betalen krijgen we maar liefst 30% korting??? Veel gekker moet het niet worden toch? Ik begrijp dat het soms best moeilijk zal zijn voor ziekenhuizen om hun geld te krijgen, maar om dan een korting te geven als je op tijd betaald dat is wel erg fraai...
Daarmee komt mijn bezoekje aan de eerste hulp op $ 725,90. Koopje niet? En dan mag je de krukken nog houden ook ;-)
Heb gebeld naar onze verzekering en die hadden geen enkele claim gehad van het ziekenhuis. Heb ook het ziekenhuis gebeld, maar om half 5 neemt niemand daar de telefoon meer op. De ziektekosten verzekering vertelde me dat ik wel gewoon verzekerd ben en moet gaan vragen of ze die rekening naar hen willen sturen. Dan moet ik wel de co-pay van $ 150,- betalen en misschien nog een extra bijdrage, maar dat zou het moeten zijn.....
Morgenochtend zijn ze dus de eerste!

Groetjes Petra

9 opmerkingen:

Annemiek zei

En dan te denken dat er bakken vol met krukken bij het leger des heils staan :)
Er is vast iets mis gegaan bij die rekening, nog maar eens op laten sturen naar de verzekering. Dat had ik deze week met een doktersrekening die ik kreeg. Het bleek dat die nooit bij de verzekering terecht was gekomen.

Petra zei

@ Annemiek
Dat adviseerden ze me inderdaad ook bij de verzekering. Nog een keer op laten sturen, want zij haddn geen claim ontvangen inderdaad.

Anoniem zei

Wat een gedoe weer zeg! Maar ook in NL kunnen ze er in de ziekenhuizen wat van hoor.

Nooit geweten dat zelfs ziekenhuizen "op tijd betaal korting" geven.gr petra

Jasmino zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Jasmino zei

Jeetje Petra, wat een kosten zijn dat zeg! En wat een gedoe om alles weer te regelen.....

Wel fijn dat het nu weer beter gaat en je weer in de lift zit. Lijkt me vervelend om je niet vrij te kunnen bewegen!

www.jasmino.blogspot.com

Anoniem zei

Er wacht je weer een fijne taak vandaag .....zucht.

Erna

Anoniem zei

Ik ben blij dat ik de ziekenhuis rekeningen nooit zie. Die moeten op dit moment erg in de papieren lopen......

Anoniem zei

MM wat een bedrag zeg je zult je wel rotgeschrokken zijn. Affijn weer in de telefoon klimmen en regelen dan maar (wat dat bij elkaar geteld op jaarbasis niet allemaal kost). Heb je weer even wat te doen. Geen pillen nemen voor je belt.... bij de pinken blijven anders val je in slaap tijdens de wachtstand.

gr,
Anneke

Anoniem zei

Je denkt dan van z'n krukken die zijn toch niet duur, maar dan heb je het mis. Juist zijn ze duur omdat ze geld willen zien, moet je er dus voor betalen. Ze weten wel wat ze doen hoor, lekker krukken uit lenen maar daar tegen over staat weld at jij als gebruiker er wel voor moet betalen. Zie het maar als een receptje de krukken die je gebruikt hebt, want je had ze toch nodig en een receptje heb je dus ook nodig. Alleen kan het wel begrijpen petra, dat je dit kwijt wilde aan iedereen. Om even je hard uit te luchten, en dat is ook nog eens goed voor de mens en om het van je af te schrijven bedoel loggen.