zondag 22 juli 2007

En dan...

gaat alles ineens heel anders dan je verwacht had. Want gisternacht was Stacey heel onrustig, hijgde veel en was maar aan het draaikonten. Vanaf het begin dat hij ziek is geworden, gaan we elke nacht met hem naar buiten, want met de prednison moet hij gewoon veel vaker plassen. Dus Ron ook gisternacht met hem naar buiten. Maar daarna nog het zelfde, dus nog een keer naar buiten. Maar het hielp niet echt allemaal.
Ik was bij hem op de grond gaan zitten en aaide hem over zijn buik en meer naar zijn lies toe gaf hij in eens een gil. Dus ik keek wat er was en zijn balletjes waren helemaal rood en enorm op gezet. Ik schrok me echt drie keer in de rondte. Daarna heb ik gekeken of hij verhoging had en hij had 40 graden koorts.
Dus bellen met het dierenziekenhuis en die raadde ons aan meteen te komen met hem. En zo jumpten we om twee uur 's nachts in de auto en zijn we met Stace weer naar het ziekenhuis gesjeesd. Het was zodaning dat hij weer op de intensive care moest blijven en aan het infuus......

Zo raar, overdag had hij helemaal nog niks en had ook gewoon gegeten en al zijn medicijnen normaal gehad. En nu weer helemaal foute boel.
Gisterochtend hebben we een gesprek gehad met de dokter van de afdeling waar hij onder behandeling is en het schijnt dat de prednison dit allemaal veroorzaakt. Daardoor gaat hij meer drinken en reuen houden altijd wat achter en legen nooit hun hele blaas. Daardoor krijgen bacterien meer kans en heeft hij nu een prostaat infectie en daarbij een oedeem. Hij krijgt nu anti-biotica erbij en pijn medicatie.
Bovendien krijgt hij al een hele poos medicijnen om zijn immuun systeem te onderdrukken, want die zorgden er voor dat zijn rode bloedcellen afbraken. En door die medicijnen krijgen bacterien meer vrij spel en zijn dit de bijverschijnselen.
Helaas waren zijn bloedwaardes ook weer wat gezakt door die infectie. Maar gelukkig hebben we nu een buffer opgebouwd wat dat betreft.

Gistermiddag mochten we even bij hem op bezoek, zeg maar. Zo geweldig dat dat kan ook. Even weer met hem knuffelen en kijken hoe die is. En hebben we nog even met de dokter gesproken. Hij was wat sufjes, misschien ook van de medicijnen die hij er nu weer bij krijgt. Maar ze gaan maandag een echo maken van zijn prostaat en zijn urine wat vandaag is afgenomen wordt nagekeken en hopelijk is er maandag de uitslag bekend. Aankomende nacht moet hij nog in het ziekenhuis blijven, maar als hij goed reageerd op de pijnstillers mag hij vanochtend weer met ons mee naar huis. En dan kan ik hem maandag zelf gewoon weer brengen voor de echo. We hebben strakjes om 10.00 uur een afspraak met dr. Whiteheart (wat een mooie naam voor een dokter he?) en hopelijk gaat hij dan met ons mee naar huis.

Door dit alles ook geen "kneedsessies" voor Connor gisteren. Vond het wel heel erg jammer. Sprak gisteravond nog even met Judy via de telefoon, waarbij de massage dag was en ze had een heel leuk aanbod voor ons. Als Stacey straks weer beter is vertelde ze, dat we dan met haar en Meta (ook een beardiebaasje) naar een huis in de bergen van Noord Carolina gaan. En zij zullen ons dan de "kneepjes" van het masseren van honden gaan leren. Onder het genot van mooi uitzicht en even een daagje er tussen uit. Dit huis in de bergen is van Meta en daar mogen we dan ook blijven slapen. Ik was helemaal ontroerd van dit aanbod. Vond het zo lief van hen beiden. Dat was net wat ik nodig had!

De bruiloft is door alles wat gebeurde gisternacht ook een beetje op de achtergrond gekomen. Als we Stacey gistermiddag mee naar huis hadden mogen nemen, dan hadden we zeker niet gegaan. Maar na een echtelijke vergadering hebben we toch besloten om gisteravond naar Frank en Sharon's trouwen te gaan. Even wat anders en bewapend met mobiele telefoon hebben we de prachtige bruiloft mee kunnen maken.
Het weer was echt helemaal geweldig. Zo'n 25 graden en geen humidity. En echt het was zo ongelooflijk wat alle buurtjes in 6 dagen tijd hebben kunnen bewerkstelligen. Zo mooi en super allemaal, ongelooflijk. Vanuit het niets kwamen de roze kleden, de verlichting, ieder bracht zijn mooiste planten mee, zilver servies, de decoraties, al het eten enz enz. Echt heel erg bijzonder en heb door dit alles veel mensen leren kennen. En oh wat was iedereen trots dat we dat maar mooi even gedaan hadden met zijn allen ;-)










***** Update*****
Stace is gelukkig weer lekker bij ons thuis. Moet wel zeggen dat het allemaal flink opgezwollen en rood was, maar hij reageert goed op zijn medicatie en ook de koorts was weer gezakt binnen de normale waardes. Ook waren de rodebloed lichaampjes stabiel gebleven, dat is goed nieuws natuurlijk. Morgen overdag moet hij weer een dagje blijven voor onderzoeken. Maar dan mag hij daarna weer mee naar huis.
*****************

Groetjes Petra

17 opmerkingen:

Anoniem zei

Nou nou nou, houdt het dan nooit op met de Stace, dat zei ik je gisteren a.
Gelukkig nu een duidelijk oorzaak en diagnose.
Wel balen hoor hij was zo lekker op weg.
Dikke knuf voor jullie allemaal.

Erna

Anoniem zei

Petra, wat erg voor jullie, het ging net zo lekker. Ik hoop dat het snel weer goed gaat met Stacey.Heel veel sterkte !

Groetjes uit Sint Maartensbrug.

Anoniem zei

Potjandikkie, houdt het dan nooit op. Ik hoop dat het nu sneller weer beter gaat met Stace. Kop op Petra!!

Anoniem zei

He het zit ook even niet mee...
Wederom duimen we dat Stacey snel weer beter wordt!

Toch leuk dat we even hebben kunnen meekijken bij de trouwerij.
Groetjes,

Anoniem zei

We halen de met eelt bedekte duimen en wijsvingers weer uit de kast. We waren net gestopt omdat het zo goed met Stacey ging maar we zullen nu pas stoppen als hij helemaal beter is. Hopen dat hij snel weer wat opknapt. Geef hem een knuf en geef er ook een aan Connor want die moet zijn broertje weer missen.
Groetjes en hou je taai
Marion

Anoniem zei

Hoi,
Wat een schrik weer zeg. Het ging zo goed. Hopelijk knapt hij nu snel op nu ze al snel weten wat de oorzaak is in dit geval. We duimen voor jullie. Goed dat je in ieder geval nog naar de bruiloft geweest bent. Het zag er echt schitterend uit. Die lichtjes in het zwembad en het dansen. Heel sfeervol.
Veel sterkte. Ingrid

M@riet zei

joh, ik kan me heel goed voortellen dat jullie vreselijk geschrokken zijn zeg vooral omdat het nu zo goed ging! Gelukkig nu idd een duidelijke diagnose en met de juiste medicijnen is hij hopelijk snel weer de oude meneer de Bruin ;-)
Wat een ontzettend lief aanbod van Meta, het kwam op het juiste ogenblik!

Geweldig die bruiloft, jullie kunnen als buurtjes trots zijn hoor!

Jasmino zei

Hé, vervelend zeg, wat een schrik! We dachten allemaal dat Stacey weer in de lift zat........ Ik zal weer duimen dat het goed gaat, enne Stacey boft wel met zo'n lieve baasjes, hoor!

Heel veel sterkte gewenst, en houd jullie taai!

Petra zei

Ach gos, die arme hond en arme jullie!! Gelukkig is hij weer thuis, maar wat een pijn moet hij gehad hebben :(. Toch wel fijn, dat er zulke dierenziekenhuizen zijn, waarbij je 24 uur per dag terecht kunt.
En prachtige foto's van de bruiloft, heel bijzonder, dat jullie dat als buurt zo voor hen hebben geregeld! Dat zal vast een band scheppen!

blips zei

Nou dat was wl even schrikken met meneer de bruin zeg. Gelukkig een goed bericht en weten ze wat het is.
Ook leuk dat de bruiloft goed is gegaan. Ik vind het maar een poespas hoor al die voorbereidingen en generale repetitie en uiteindelijk gaat het altijd anders.
Beterschap daar.!

Anoniem zei

Tjee, dat is schrikken zeg, gelukkig gaat het nu weer wat beter met Stacy. Heel veel sterkte en we zullen weer duimen.!!

Anoniem zei

Gatsie Arm beest. Denk je dat het beter gaat en dan krijg je dat. Gelukkig is hij thuis en ik hoop dat je het dan ook allemaal gehad hebt zeg.

Gr petra

Anoniem zei

Nou Stacey heeft het de laatste tijd wel aardig te verduren gehad (en jullie daarbij ook). Gelukkig weten ze nu wat het is en kunnen ze direct met de juiste medicatie beginnen. We duimen voor een voorspoedig herstel en dat Stacey weer snel de oude is. Heel veel sterkte!!

Gelukkig hadden jullie zaterdag wat afleiding met de bruiloft van de buren. Het ziet er prachtig uit en dat dit allemaal in een zo'n korte tijd geregeld kon worden.

Groetjes, Kaar

Anoniem zei

He...wat een schrik weer. Gelukkig is tie gewoon weer thuis bij jullie en reageert hij overal goed op.

Beterschap voor 'meneer de Bruin' hoor.

Hou je taai Petra!

Karin (dh)

kastelke zei

Jullie zullen zeker heel erg geschrokken zijn! Gelukkig zit je daar duidelijk in een goede streek qua dierendokters en -ziekenhuis, en krijg je onmiddellijk de beste zorgen. Hopelijk kan je heel snel terugkijken op deze niet zo prettige tijd. Wij duimen voor jullie!

Becs zei

Jeetje wat een gedoe weer allemaal! Dat is even schrikken! Ben blij om te horen dat Stace weer thuis is en goed reageerd op de medicijnen! Sterkte!

Anoniem zei

Ben ik net terug van vakantie en lees een heleboel op je blog en helaas niet zulke leuke dingen.
Ik wens je veel sterkte met meneer de Bruin, en pas op met je voet hoor anders duurt het genezingsproces erg lang. (helaas uit ervaring sprekend)

Veel groetjes uit Burgh-Haamstede,]

Nellie