donderdag 5 juli 2007

Plof

Happy 4th of July, liep hier gisteren even iets anders. Met de nadruk op "liep". Gistermiddag zijn Ron en ik naar Smithfield geweest naar het outlet shoppingcentrum. Rond 4 uur waren we weer thuis en ik ben toen gelijk met de honden gaan wandelen. Althans ik wilde met de honden gaan wandelen. De wandeling kwam uiteindelijk niet veel verder dan onze porch. Vanuit onze woonkamer naar de porch zijn twee heel normale trapjes naar beneden en daar stonden twee hele normale slippers. En waarschijnlijk wordt het al duidelijk. Ik lette niet goed op en ben dus gestruikeld over de slippers. Mijn linker enkel verzwikte, wat ik met mijn rechterbeen trachte op te vangen en die rechtervoet knakte.... Afijn na een gil en boem, lag ik plat..... met twee zere voeten. Ploffff....
Jemig wat deed het zeer. Voelde me helmaal duizelig worden en zag letterlijk sterretjes even. Niet te verwarren met het te verwachten vuurwerk van 4th of July. Met veel gepuf en gesteun, ben ik weer op de bank terecht gekomen en heeft Ron ijs op mijn voeten gelegd. Al snel bleek dat mijn linker voet wel mee viel, maar mijn rechtervoet deed toch wel erg zeer. Nog maar wat meer ijs er op dan.
Rond een uur of acht had ik echt zoiets van dit is niet goed en we besloten om toch maar naar een dokter te gaan. Maarja, het was 4th of July en veel was gewoon dicht. Uiteindelijk besloten om naar de Emergency room van Rex hospital te gaan. Dus om half negen met veel geploeter in de auto terecht gekomen. Nou was er om 9 uur een vuurwerk show in Cary en om half 10 ook in Raleigh. En hier moesten we beiden langs rijden. Het was dus ook erg druk en mensen hadden gewoon hun auto op de snelweg geparkeerd, stoeltje erbij en klaar voor het vuurwerk. Hartstikke leuk natuurlijk, maar wij wilden snel naar het ziekenhuis komen en al de toeschouwers zorgde voor heel wat extra bochten en meerdere malen vol in de remmen. En dat vond mijn voet dus echt niet leuk. Afijn na Cary voor bij te zijn gekomen, kregen we hetzelfde in Raleigh. Eigenlijk maar raar dat dit zomaar langs de snelweg wordt toegestaan. Maarja. Eenmaal in het ziekenhuis ben ik in een rolstoel terecht gekomen en konden we wachten. Ik had al wel wat verhalen over de eerste hulp hier gehoord en we hadden ons voorbereid op een lange zit. Maar moest zeggen dat ik het helemaal niet zo druk vond in de wacht kamer. En al na een kwartiertje werden we gehaald door een verpleegster en zij nam wat gegevens op en daarna werd ik de 1e hulp binnen gechauffeurd in mijn super rolstoel. Goh wat ben je dan gelijk stuntelig met zo'n voet. De dokter kwam ook al snel en besloot om foto's te laten maken. De mevrouw van de x-ray afdeling had vroeger in Noorwegen gewoond en merkte al snel dat ik uit Europa kwam. Ze vertelde dat ik de beste dag van het jaar had uitgekozen om in de emergency room aanwezig te zijn, want dit is altijd de rustigste.Op 4th of July zijn mensen dus niet ziek. Helemaal dus conform de wijze woorden van Meneer Cruyff. Elk nadeel, heb zijn voordeel, niet waar? Gelukkig bleek er volgens de arts niets gebroken te zijn. Maar waarschijnlijk was alles flink verrekt. Maar mocht ik over een week er nog niet op kunnen staan, dan moest ik naar de orthopedisch chirurg van het ziekenhuis. Pffff ik was allang blij. Het voelde echt heel raar beneden in mijn voet. En was echt bang dat het gebroken was. Maar veel rust en veel ijs zouden de klus moeten gaan klaren volgens de arts. En bij twijfel naar de chirurg. (Alleen het woord al)
Daarna werd mijn voet verbonden en van een "leuk" spalkje voor zien. Ook heb ik twee krukken gekregen. Heel anders dan in NL mag je die gewoon houden hier. Waarschijnlijk zal er nog wel een rekening voor volgen, maar ze hoeven dus niet terug naar 1 of ander uitleenbureau. Daarbij kreeg ik van de verpleegster "kruk" les. Hoe te lopen met kruk. En aangezien ik zelf van "Type Hark" ben viel dat nog niet mee, maar inmiddels gaat dat wat soepeler. Als laatste kreeg ik twee pillen en daar zou ik wel "dizzy" van worden zei ze. Waarschijnlijk had ik een goede nachtrust volgens haar. Daarna weer in de rolstoel en op naar huis. In de 1e hulp hadden we het vuurwerk gehoord en dus toen wij naar huis gingen, gingen er honderden met ons naar huis. Dus weer enorm druk. Wel enroute nog wel een verdwaalde pijl hier en daar gezien. Maar vond het bezoek aan de Raleigh "ER" wel weer flitsend genoeg voor deze 4th of July. Eenmaal thuis bleek inderdaad dat de verpleegster gelijk had gehad en ik behoorlijk "sleepy" was van de pillen die ik gehad had. De pijn was ook een heel stuk minder daardoor. En heb ik ondanks alles goed geslapen vannacht. Waar ik wel heel flink van baal is dat mijn personaltrainster Evy voorlopig niet met me aan de gang kan. Het joggen is voorlopig van de baan. En ik was al bij les 14 inmiddels. Balen!! Maarja hopelijk kan ik dat later weer op gaan pikken. Voorlopig eerst maar weer gewoon lopen ;-) Ron heeft vandaag vrij genomen om de verpleging op zich te nemen. Dus ik wordt zo nu en dan voorzien van een drankje en een hapje. Wel heel fijn natuurlijk, maar hoop dat het morgen allemaal al weer wat beter gaat.

Groetjes Petra

24 opmerkingen:

Anoniem zei

Das balen Peet!! In ieder geval veel sterkte met voet en krukken!!
Dikke knuf van Yvon en de meiden

Anoniem zei

Oei, waardeloos. Gelukkig ben je wel goed en snel geholpen ;-)
Maar het is wel een hele vervelende blessure, want je kunt niet zoveel....
Genieten in de zon dan maar en rustig aan!
Sterkte, Liefs uit Lejeune

Nel zei

Wat een ellende Peet, heel veel sterkte met alles !!

Ik hoop dat je een beetje hulp kunt krijgen, want ik denk niet dat Ron veel vrij mag nemen.

Virtuele hug voor je, arme jij.

Anoniem zei

Jeetje zeg, wat een pech! Veel beterschap, ik zal duimen dat het snel weer goed gaat en je snel weer met Evy op pad kunt....

Jacqueline (Jasmino)

Anoniem zei

Petra ik vind dit heel erg voor jou maar je weet het toch weer te vertellen dat het net weer iets minder erg is ,maar ik weet wel beter heel veel sterkte.
groetjes uit Barendrecht xxx

Petra zei

Oei, ook voor jou dus geen "gewone" 4 juli! Gelukkig, dat het niet gebroken is, maar ik weet uit ervaring, dat een zware kneuzing pijnlijker kan zijn. Sterkte! Ik hoop, dat je gauw weer opknapt.

Anoniem zei

Arme Petra, dat wordt een zeer gedenkwaardige 4th of July voor jou!! Meid hoop dat je snel weer op de been bent.
Dikke kus uit Meppel

Anoniem zei

Wat een pech eerst de hond en nu jij , veel sterkte vanuit Beverwijk.

Anoniem zei

Jeetje Peet, je ziet er ook wel erg zielig uit met die krukken en het verband! Heel veel sterkte en beterschap!!

Dikke knuffies van de meiden hier

Petra zei

@ All
Dank jullie wel hoor!

@ Petra
De vuurwerk gebeurtenissen in Vienna waren hier net op tv op het journaal. Echt schrikken!

groetjes manke Nelis ;-)

Anoniem zei

Je kiest er wel een leuke dag voor uit. Je zou juist denken dat met 4 july extra druk is in het ziekenhuis emt al dat vuurwerk.

Sterkte met je krukken, ze lijken me zo onhandig..

gr petra

blips zei

Oops zo zie je maar weer een ongeluk zit in een klein hoekje. Nu mag ja naar goede gewoonte slechts 10 keer een gunst vragen aan de mensen om je heen, anders worden die helemal gek van je. :)

blips zei

(dat is per dag)

Anoniem zei

Wat een toestand, heel veel sterkte en dat je snel weer kan lopen zonder krukken (en pijn).

Evy begrijpt het wel dat je nu even een time out hebt.

Deze 4th of July zal je niet snel meer vergeten.

Groetjes, Kaar

Anoniem zei

hoi peet weet er alles van heb ook een keer me enkel goed geneusd. wil niks zeggen maar ze hadden hem beter in het gips kunnen doen. nu zeg jij dus hallo ben ned. maar echt is beter voor een paar weken inhet gips.

Annemiek zei

Jeetje wat balen zeg! Beterschap!

Anoniem zei

Jeemig Peet je hebt een flinke smak gemaakt.
Balen zeg 2 zere voeten, hoop dat je snel weer mobiel bent.

Beterschap meid.

Erna

Anoniem zei

Echt balen Peet.
Heel veel beterschap en sterkte.

Hele dikke beterschap knuffies van Mika, Sophie, Noa, Douglas, Rolex en Destiny.

Groetjes Nancy

Anoniem zei

He, wat rot joh....hopelijk heb je als je dit leest wat minder pijn, tis vaak zo gemeen zo'n verrekte/gekneusde enkel.

Gelukkig hoef je Evy niet door te betalen tijdens je blessure.... eerst maar weer effies gewoon op de been komen, die loopband loopt zelf niet weg toch??

Sterkte ermee!
Karin

Anoniem zei

He gats, das balen!
Ik hoop dat de pijn snel minder wordt...
Beterschap!

Anoniem zei

jemig, daar word je niet blij van!En ik weet uit ervaring hoe zeer dat kan doen hoor,ik ben een aantal keren ernstig gezwikt met van die leuke Esprit klompen ;-)

Hou je haaks!

Becs zei

Jeetje wat een pech zeg! Dat is niet zo fijn. Maar gelukkig is niets gebroken en laten we hopen dat het allemaal inderdaad wel meevalt!

Sterkte!

Liefs,
Rebecca

Anoniem zei

Tjee ik hoop dat Evy ook een aardige "na de blessure opstart"stand heeft en weer vrolijk begint met U kunt fier zijn op uzelf. U heeft zojuist een vervelende blessure doorstaan en we hervatten het program, of zoiets. Meid wat lastig weer, maar gelukkig geen uren wachttijd idd het voordeel bij het nadeel. Nou t is wel zo dat je de vraag wat doe jij op 7-7-07 makkelijk kunt beantwoorden. Wellicht vandaag wat afleiding door Live Earth.
In ieder geval sterkte vanaf hier we hopen dat het gauw geneest. En dat Ron zijn geheime wapen (broer) inzet als je te lastig wordt dan blijft t in ieder geval gezellig.

groetjes,
Soesterberg

Anoniem zei

Hoi
Vanuit Nederland wensen wij je heel veel sterkte toe. Rustig aan. Laat Ron je veel helpen en vertroetelen. Veel liefs Ingrid