vrijdag 27 juli 2007

En toen...

Voor degene die net beginnen aan het ontbijt, lunch of diner, schakel dan maar even over naar een ander blog, want mijn stukje van vandaag of eigenlijk gisteren is niet voor degene met een zwakke maag....
Want, gistermorgen om 6 uur had ik nog bij Stace gekeken en dan vooral naar zijn buik. Ik zag een rode plek en daarop een witte punt. Om 8 uur zag ik Stace een beetje in het luchtledige likken dus ging bij hem kijken en zag dat die plek open gesprongen was en er kwam een geel goedje uit.... en niet een druppeltje, nee een hele plas was het.....(zeg niet dat ik niet gewaarschuwd heb).
Ik schrok me helemaal het ongans weer.
Snel dus weer bellen met het dierenziekenhuis en gelukkig mochten we gelijk komen.
Zij hebben het schoon gemaakt en geprobeerd er zo veel mogelijk alles er uit te krijgen. De dokter vertelde dat ze blij was dat alles er nu toch uitkwam, al kon ze mijn reactie goed begrijpen. Maar zoals eerder, dokter blij, wij ook blij.
Nou konden we hem daar laten, voor vier dagen, of mee naar huis nemen en zelf de zorg doen. We hebben gekozen voor het laatste en ben ik nu dus zuster Petra, met latex handschoentjes en al. Het moet namelijk allemaal zo hygienisch mogelijk natuurlijk. Mocht het toch niet lukken konden we hem altijd nog naar hen toe brengen, vertelde de dokter.
Nou kwam er gistermiddag nog best wat rotzooi uit, maar vannacht ging het allemaal best goed. En vanmorgen zag het er een heel stuk beter uit gelukkig. De zwelling is helemaal weg op zijn buik. En zijn andere edele delen krijgen langzaam aan ook weer de normaal aangemeten formaten.
Maar mijn hemel wat ben ik weer geschrokken. Stacey daar en tegen, eet & drinkt als of het de normaalste zaak van de wereld is. Tilt nu ook weer zijn poot op bij het plassen, maar is wel ontzettend pissig op zijn nieuwe lampekap outfit. Ik heb hem verteld dat dat wel het minst erge is van wat hij allemaal al doorstaan heeft, maar geloof dat hij het niet voor waar heeft aangenomen. Dus dat blijft een hekel punt. Ik ben gisteren aan het bellen geweest voor een zachte kraag, maar die zijn hier in de buurt even niet te vinden.
Maar vandaag weer een nieuwe dag, nieuwe ronde, nieuwe kansen..... (met hopelijk veel minder stress)

Groetjes Petra

17 opmerkingen:

Anoniem zei

Weten ze al de reden van al dit opgehoopte vocht? Wanneer krijg je de uitslag van de biopsie?
Beterschap.

P.S DE webcam buten je huis schijnt niet te werken.

Linda Anderson

Petra zei

@ Linda
Ze hebben met de biopt van de week een beetje vocht op kweek gezet. Daar hebben we nog niet de uitslag van binnen helaas. Nog even geduld!

En ik zal de webcam zo weer even aanzwengelen ;-)

Groetjes petra

Anoniem zei

O Peet wat zullen jullie weer geschrokken zijn. Maar misschien inderdaad beter dat het er nu allemaal uit is. pfff meid hoop
dat Stace het nu allemaal even gehad heeft en weer lekker helemaal op gaat knappen. Geef hem maar een hele dikke knuffel.

Nel zei

Wat een arme Stacey. nu weer dit. Hopenlijk is dit het laatste en gaat het nu de goeie kant op.

Heel veel sterkte, zuster en hopenlijk een rustig weekend zonder stress. Ik duim mee voor een goede uitslag van de kweek.

Jasmino zei

Tjonge, zeg, wat maken Stacey en jullie toch allemaal mee! Ik hoop dat het nu weer bergop gaat!

Veel beterschap en een dikke knuffel voor Stacey!

Anoniem zei

Meid wat een stressie gedoe weer.
Zal een flinke onsteking zijn geweest als er zoveel zooi uitkwam.
Arme arme Stace, ja nu gaat ie als lampie door het leven.
Galahad weet daar alles van hihihi en kan het goed aan.
Murray jumpt de hele tent door als je maar in de buurt komt met zo'n ding.

Heel veel sterkte Zuster Clivia en een dikke kus voor de Stace.

Erna

Anoniem zei

Mijn hemel, wat een toestanden toch weer, tjee....het zit jullie niet mee.

Gelukkig gaat het weer een beetje beter.

Sterkte en een zonnig en vooral rustig weekend toegewenst!

Karin (dh)

Anoniem zei

Ow wat ben ik blij dat het weer beter gaat en dat de zwellingen weer langzaam verdwijnen. Gelukkig weer een lichtpuntje na alle ellende van de laatste dagen.
Dikke knuf voor de Stace en voor jullie een heel fijn weekend!!!
Groetjes Yvonne en de meiden

Anoniem zei

Nou, nou Petra, wanneer houdt het eens op zeg.....

Petra zei

Jeetje, zo'n abces, eng, hoor! Maar als het net zo gaat als bij de kinderen (Katja had een keer een erg abces) is het ergste nu voorbij, al die troep moet er gewoon uit, hoe vies het ook is. Sterkte voor jou en Stace! Ik hoop ook voor hem, dat je een zachte kraag vindt. Zo niet, dan ben ik best bereid er een op te sturen, ze kosten van onze dierenarts $20 (en er zijn ook een aantal online te vinden, dat gaat misschien nog sneller).

Anoniem zei

Vaak is het een hele opluchting als de zooi eruit is. En de spanning er af is. Hopelijk gaat het nu ook de betere kant op. Zal wel eens tijd worden toch.

gr petra

mexigirl zei

He Peet het ergste is denk ik nu wel geleden! Zoals voor jullie als voor Stacy. Ja het zijn net kinderen ze kunnen alleen niet praten.

Anoniem zei

Tjeetje begrijpelijk dat je geschrokken bent, maar de troep is er nu uit. Zo te lezen gaat het al iets beter met Stacey en met zuster Petra voor de goede zorgen gaat het zeker met stappen vooruit.

Groetjes en sterkte Karin, Ton en Dylan.
(PS: Dylan leeft heel erg met jullie mee, hij vraagt constant hoe het met Stacey is.)

kastelke zei

Ocharme Stace! En jullie als baasjes natuurlijk ook. Toen Dusza afgelopen week ziek was, voelde ik mij ook rot en erg bezorgd, terwijl zij maar een gewoon buikgriepje had (ook geen lachertje met een langharige hond!). Gelukkig knapte zij zienderogen op na haar spuitjes.
En hoe zou je je zelf voelen moest je met zo'n lampekap rond moeten lopen? Wij kunnen dan nog de 'reden' verstaan, maar voor zo'n hond moet dat toch maar allemaal irritant zijn. Dus hopelijk heb je ondertussen een zachte gevonden.
Verzorg hem nog maar lekker verder hoor! Spijtig dat we zo ver weg wonen, anders hadden we je kunnen komen helpen, al was het maar met wat huishoudelijke taken of inkopen doen of zo. Jij zal je bezigheid nu wel hebben, én wat rust verdienen!

Anoniem zei

goh wat een herkenbare dingen allemaal zo met Stace. Dit verhaal roept voor mij absoluut geen leuke herinneringen op. Allemaal de schuld van die prednison. Gewoon je immuun systeem uitgeschakeld en dan op de raarste plekken in je lijf onstekingen krijgen en pas wat laten merken als het al op "klappen" staat. Stace hou vol, je zult je nu gauw beter voelen nu die troep eruit is!!! Peet hebben ze het ook niet over schoonspoelen met de douche erop gehad??? Of houdt Stace niet zo van douchen??

Nou dikke knuf maar weer uit Soesterberg

Anoniem zei

jeetje, je blijft wel lekker bezig zo ;-) maar gelukkig nu alle rotzooi eruit is kan het alleen maar beter gaan!

toitoi!

Petra zei

@ Kasaka
Hartstikke bedankt voor het aanbod.
Zoals je vast gelezen hebt is het vandaag gelukt ;-)

@ Anneke
Ja moest er ook aan denken. Maar jij bent net zo'n vechter !!!

@ Kastelke
Het is gelukkig gelukt om een zachte kraag te vinden.
Ben blij dat Dusza beter gaat. Inderdaad met een langharige hond ben je niet blij met een buikgriepje.....

Groetjes Petra