woensdag 11 juli 2007

In de hoek

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Inmiddels staan deze supersonische krukken in de hoek van de slaapkamer. Op 1 of andere manier is het niet gelukt om er vriendjes mee te worden. Natuurlijk was ik er heel blij mee toen ik ze kreeg, want zonder ze kwam ik echt niet vooruit. Maar echt ergonomisch zeg maar, waren ze niet. Al is het met krukken altijd een beetje behelpen natuurlijk.
Afgelopen donderdag en vrijdag heb ik vooral doorgebracht op bed met mijn been gestrekt en ijs erop. Toen heb ik ook de pijnstillers genomen van het ziekenhuis en heb "heerlijk" geslapen. Want ook thuis hadden de pillen dezelfde uitwerking zoals de verpleegster in het ziekenhuis meldde. Op zaterdag, toen ik hoopte dat de meeste spierpijn, voorbij was, ben ik gestopt met de pillen en heb een beetje oefeningetjes gedaan met mijn voet en het spalkje er af gehouden. Zondag heb ik voorzichtig geprobeerd mijn voet op de grond te zetten en stapjes te maken met de krukken. En zondagmiddag "durfde" ik zelfs al zonder de krukken.
Maandag en dinsdag ook een beetje door het huis gestrompeld en dat gaat steeds een beetje beter. Het bewuste trappetje heb ik ook al weer genomen, zonder de snoekduik dit keer. Mijn voet is wel elke avond behoorlijk dik en 's nachts doe ik er dan weer ijs op, waarna het 's morgens er weer wat beter uit ziet. Dus al met al mag ik niet klagen. Ik ben weer wat mobiel en dat al na een weekje. Ik voel het wel hoor, maar we gaan zekers vooruit! Want jeetje, het is allemaal maar heel onhandig. En voorlopig pas ik denk ik alleen mijn slippers, dus wat dat betreft is het fijn dat het in de zomer is gebeurd en niet in januari toch?

Groetjes Petra

6 opmerkingen:

Petra zei

Wel voorzichtig zijn, hoor, want je wilt het wel zijn rust gunnen, anders zit je er maanden mee! Maar fijn, dat het mee lijkt te vallen.

Anoniem zei

Elk nadeel heeft zo zijn voordeel he:)
Die krukken zien er ook niet zo modern uit...
Groetjes,

Anoniem zei

Je hebt inderdaad geluk dat het nu zomer is, slippers aan in Januari ziet er vreemd uit en is ook nog koud. Fijn dat het beter gaat!!

Anoniem zei

Lijkt me ook vreselijk die krukken. Gelukkig gaat het zonder ook wel. Wel voorzichtig zijn en niet te veel belasten hoor Petra!!

Anoniem zei

Petra rustig aan geef het de tijd om te herstellen, met zoveel medeleven van familie vrienden en kennissen ben je zo weer een vaste bezoeker van Evy.
groetjes uit Barendrecht

Anoniem zei

Er is slechts een raadgever, als je doorgaat als je pijn voelt dan ga je echt te ver. Pijn is een waarschuwing van je lichaam. Als je dat onthoudt kun je zelf vast heel goed bepalen "hoever" je kunt gaan met belasten. Kan me er iets bij voorstellen hoe onhandig dit allemaal is, liggen hier in huis ook regelmatig krukken, gelukkig ander modelletje dan die van jou uit het jaar kruik. Maar als de een geen gekneusd iets heeft, dan is bij de volgende hier wel een bandje gescheurd of ingekort door de chirurg. Koelen, rust, oefeningen en belasten en dat in de juiste afwisseling als dat hier werkt moet het ook bij jou daar werken toch??
Nou sterkte ermee maar kijk wel uit! Liefs uit Soesterberg