maandag 23 juli 2007

Dag van onderzoeken

Vannacht had Stace toch best wel een onrustige nacht gehad. En ik ben bij hem op de grond gaan slapen. Hij had behoorlijk wat pijn en alle pijnstillers die ik had gekregen hebben we aan hem gegeven. En echt, hij was hiervoor ook echt heel ziek met de bloedarmoede, maar dit vond ik zo moeilijk. Hij blijft ondanks alles toch zo lief en wil heel graag bij ons zijn. Dus vandaar mijn verhuizing naast hem op de grond vannacht.

Vanmorgen heb ik hem weer naar het dieren ziekenhuis gebracht en hebben ze een echo en een rontgenfoto gemaakt. Om drie uur 's middags belde de dierenarts dat beiden niet veel bijzonders had uitgewezen, behalve dat zijn prostaat en lymfklieren vergroot waren. Ze vroeg of we accoord gingen met een punctie van de lympfklieren. Hij moest daarvoor onder narcose. We zijn daarmee accoord gegaan en daarna hebben ze vandaag ook nog die punctie gedaan. En het bleek dat de punctie wel nuttig was geweest, want in de lymfklieren zat toch wat vocht wat er niet hoort. De punctie wordt op de kweek gezet en voor meerdere onderzoeken naar de verschillende onderzoeksbureau's gestuurd. Eind van de week horen we daar de uitslag van. De dokter denkt nog steeds aan een infectie. Waar het nu vandaan is gekomen is niet echt duidelijk en of het de medicijnen zijn die hij nu kreeg is ook niet duidelijk.

Voorlopig heeft hij nu dubbele pijnstillers gekregen en twee soorten anti-biotica. En hij oogt wat alerter nu en dat is waarschijnlijk door de pijnstillers.
Hopelijk slaat de antibiotica aan en wordt nu ook de zwelling wat minder. Want zijn koorts is wel verdwenen, maar de zwelling is niet echt veranderd en eigenlijk toch iets meer geworden.
Maar Meneer de Bruin blijkt ook nu weer een vechtertje en heeft net lekker weer wat gedronken en gegeten en dat zijn goede tekenen.

Petra

14 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat zielig voor Stace, ik kan me voorstellen dat je bij hem bent gebleven vannacht. Fijn dat de koorts weg is en dat hij alweer heeft gegeten en gedronken. Sterkte voor jullie allemaal!!

Anoniem zei

Frustrerend om dat aan te zien en bijna niets voor hem te kunnen doen. Althans zo lijkt me dat te voelen.

Gr petra

Petra zei

Ach jee, de arme schat! Ik kan me voorstellen, dat je bij hem bent gebleven! Hopelijk helpen alle medicijnen goed, maar vooral wordt er uitgevonden, wat dit alles nu veroorzaakt! Sterkte!

Anoniem zei

Ik werk zelf voor een dierenarts in Nederland.
Heeft jullie hond Autoimmune Hemolytic Anemia?
Wat voor bedragen worden er zoal in Amerika berekend voor onderzoek, opname en medicijnen. Word elk bezoek opnieuw berekend? Onze dierenarts doet dit namelijk niet en probeert ook met het voorschrijven van medicijnen de kosten zoveel mogelijk tedrukken.
Beterschap toegewenst.
Met vriendelijke groet,
Renee van Walen
Rotterdam.

Jasmino zei

Zo zielig zeg, zo'n zieke hond! Ik kan me heel goed voorstellen dat je bij hem blijft, dat gaat door merg en been!

Veel sterkte! Ik hoop dat jullie snel uitvinden wat er aan de hand is.

kastelke zei

Wat lief dat je zo dicht bij je maatje blijft! Dat moet Stace een heel rustig gevoel geven.
Ik zal vandaag ook maar eens naar de dierenarts gaan met Dusza: zij eet al 3 dagen niet (buiten een muizenhapje cornflakes, 4 kleine stukjes komkommer en 5 boontjes), en ze drinkt eigenlijk ook niet. Stoelgang is plat en geel, en plassen heb ik haar al 2 dagen niet meer zien doen... Zullen ook medicijnen worden, denk ik.

Anoniem zei

Het wordt tijd dat ze nu eens uitvinden waar al die ellende elke keer vandaan komt. Gelukkig dat ze Stace met medicijnen wat beter kunnen laten voelen, maar de oorzaak moet nu maar eens weggenomen worden...

Anoniem zei

Hoi,
Wat zielig toch allemaal he. En zo erg dat je zelf bijna niets kunt doen behalve ervoor hem zijn natuurlijk. Heel veel sterkte allemaal. Groetjes Ingrid

Petra zei

#even weer een update.#
Vanacht heeft Stace gelukkig heel rustig geslapen. De pijnstillers doen nu goed hun werk in ieder geval. Het lijkt of het er ook iets minder vurig uitziet op het moment. En.... hij kwispelt weer volop en dat is altijd een heel goed teken!

@ Renee van Waalen
Ja Stacey heeft Autoimmune Hemolytic Anemia. Hij zit nu gelukkig nog steeds op veilige waardes wat dat betreft.
Over de kosten, bij elk bezoek worden er nu recheck-fees berekend, die zijn wat voordeliger dan normale check-ups, maar in verhouding met de kosten in Nederland is het hier een heel stuk duurder in ieder geval.
Opname is niet zo duur vindt ik, zo'n $ 10,- per dag bij de gewone afdeling. Op de intensive care liggen die prijzen overigens een heel stuk hoger.

Verder zijn alle onderzoeken en rontgen foto's ontzettend duur, vindt ik. ($ 200,- voor rontgen bijv.) Ben dan ook heel blij dat wij dit ons kunnen permitteren. Heb in de wachtkamer de laatste tijd veel schrijnende en hart brekende taferelen gezien omtrent de kosten. Want je praat in veel gevallen over duizenden dollars, vooral met de dieren die chemo en bestraling krijgen.
De medicijnen in het dierenziekenhuis zijn wat goedkoper dan bij onze "gewone" dierenarts hier in onze woonplaats. Ook de onderzoekskosten voor bloed zijn hier goedkoper. Waarschijnlijk omdat alles op de universiteit zelf gedaan wordt.
Hoop dat je hier wat meer info door hebt gekregen.

Groetjes Petra

Nel zei

Heel veel sterkte met Stacey, geef hem van mij maar een dikke knuffel.

Anoniem zei

Hallo , wat een gedoe denkje ik ben er en dan gaat het weer mis. Wat een zorgen maar ik wens jullie sterkte .
Groetjes uit Beverwijk.

Anoniem zei

Ik wens jullie veel sterkte, er zijn veel vrienden die met jullie meeleven en dat doet je hopelijk toch veel goed.
Vele kennen het hopeloze gevoel dat je hebt als je dier ziek is.
Maar we blijven duimen voor jullie en hou je taai hoor saam.

Groetjes uit Burgh-Haamstede
Nellie

Annemiek zei

Goh,ik lees dit nu pas. Heel veel beterschap!

Anoniem zei

MMM wat is dit nu weer allemaal voor ellende. Heb even een druk weekend, denk Peet is lekker naar de kneedsessie en bruiloft en dan blijkt dat jullie weer aan t dokteren zijn met Stace! Tjeempie. Dat valt allemaal niet mee zo zeg. Nou maar hopen, dat het bij deze infectie blijft. Maar Stace is net zo sterk als mij dat weet ik zeker! ook hij overleeft de Prednison met al zijn bijwerkingen heel simpel omdat ie het nodig heeft en t een doorzetter is. Dat kan ook haast niet anders met zulke lieve baasjes die je er doorheen slepen. Lekker dat jullie toch nog even afleiding hadden aan de bruiloft want ook daar was energie en aandacht in gestoken. Nou meneer de Bruin zet m op!!! Dikke knuf uit soesterberg voor jullie allemaal.