dinsdag 10 juli 2007

Meneer de Bruin de charmeur

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Hierboven op de foto zit Stace nog de achtergrond met zijn aanwezigheid te verblijden. Maar vanmorgen was hij nog in het dierenziekenhuis. Want we hadden weer een afspraak voor hem om bloed te prikken. Inmiddels was de laatste test drie weken geleden. En gelukkig is het aantal rode bloedcellen weer omhoog gegaan. Het is nu 39, wat inhoudt dat het met 4 omhoog is gegaan!! De dierenarts belde dan ook vanmiddag en vertelde dat zijn dosering van de predinison omlaag zal worden gebracht. I.p.v. 1 x 50 mg per dag nu 2x 20mg per dag. De afbouw doen ze express heel langzaam omdat Stace heel langzaam op dit niveau is gekomen. Dan over drie weken weer terug en weer bloedprikken om te kijken hoe hij hier op gereageerd heeft en hoe zijn rode bloedlichaampjes het doen. Maar.....wij zijn dus weer heel erg blij met deze uitslag!
Het was wel grappig want toen we in de wachtkamer zaten kwam assitente nummer 1 naar ons toe om ons naar de behandelkamer te brengen. Zij kende Stacey al en het was een warme herkenning van beiden. Daarna werden we in de behandelkamer achter gelaten en kwam assitente nummer 2. Ook zij was weer heel blij om Stace te zien, waarbij hij dus weer de nodige knuffels kreeg en aaien over zijn bolletje. Daarna nam zij hem mee om bloed af te nemen en toen zagen we steeds een meisje door het raampje van de deur gluren. Na twee keer langs gelopen te hebben, kwam ze naar binnen. Ze was assitente nummer 3. Ze vroeg waar Stacey was, want ze had gehoord dat hij er weer was...... Wij vertelden dat ze hem mee genomen hadden voor bloed onderzoek. Toen hij daarna terug gebracht was en wij met de dierenarts gesproken hadden, kwam ook zij met hem kroelen. Het blijkt dat hij een hele fanclub heeft bij de assitentes in het ziekenhuis. De charmeur!!!! Ik snap dus nu ook waarom hij nog steeds niet erg vindt om naar binnen te lopen in het ziekenhuis. Terwijl ik ondertussen wel verwacht had dat hij het niet meer zo heel leuk zou vinden al dat geprik in hem. Maar nu begrijp ik het wel, met al die aandacht van die dames, vindt hij het wel wat daar ;-) En geef hem eens ongelijk?

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Vanmiddag zag je hier echt de onweersbuien aankomen waaien. Het is hier nu echt broeierig warm. Helaas heeft de onweer geen verkoeling gebracht, maar wel het zeer gewenste vocht. Ik begreep dat in NL men het graag anders ziet, maar wij zien wel graag een buitje nu met deze warmte. Is goed voor het gazonnetje ;-)

Groetjes Petra

12 opmerkingen:

Annemiek zei

Die charmeur zal zal wel een prikje over hebben voor al dat gekroel en aandacht :)
Dat is toch best een flinke dosis prednison die hij krijgt.

Anoniem zei

Wat een goede uitslag zeg!

Ja hier ook ontzettend heet. En ook hier flink onweer, maar geen verkoeling helaas.

Om dezelfde reden vindt onze Bo de dierenarts ook erg leuk. Als pup krijg je natuurlijk ook van iedereen alle aandacht.


Gr petra

Petra zei

Ja, begrijpelijk natuurlijk, als iedereen je liefheeft kun je wel tegen een stootje, ha ha! Gisteren heb ik geluncht met Katja, die vertelde over jullie gezellige bijeenkomst. Hoe is het met de enkels?

Anoniem zei

Wat een goed nieuws dat het goed gaat met Stace. En super dat je kan gaan minderen met de prednison.

Wat leuk dat hij in het ziekenhuis een fanclub heeft....maar dat kan natuurlijk ook niet anders met zo'n lekker ding.

Dikke knuffies Voor Stace en Connor.

Groetjes Nancy

Anoniem zei

Natuurlijk vallen al die assistentes op Stace. Het is ook zo'n lekker ding!!

Anoniem zei

MM verbaasd me niets dat meneer de Bruin zich zo geliefd heeft gemaakt. Hij is ook gewoon lief. Wat fijn dat de uitslagen zo goed zijn en de medicijnen afgebouwd kunnen worden. En als t dan goed blijft is deze crisis weer bezworen. Rest nog jouw enkeltjes die weer back to normal moeten maar ook dat gaat je lukken. Gaat t al wat beter ermee of heb je nog niet geprobeerd te belasten? Je zult wel blij zijn van die ouwe krukkies verlost te kunnen worden straks.
Groetjes uit Soesterberg waar we ook in afwachting zijn van de beloofde warmte voor aankomend weekend

Anoniem zei

Wat fijn dat de prednison verlaagd mag worden dat lijkt me een goed teken.

Sterkte met je enkel. Gelukkig is Evy erg geduldig en wacht ze op je tot je weer aan de slag kunt!

Anoniem zei

Je zou bijna denken dat mr de Bruin de onderzoeken nog leuk vindt ook, maar dat geprik zal echt geen hobby van mr zijn denk ik, maar al die aandacht er omheen des te meer. Maar zie het maar als iets extreem positiefs dat hij zo graag naar de kliniek gaat, de meeste honden zijn er met geen geweld binnen te krijgen, die voelen het al dagen van te voren aan en worden dan al chagrijnig en zijn op de "grote" dag dan al de auto niet meer in te krijgen.
Al die stress die jullie daarmee dus niet hebben is zowel prettiger voor jullie als voor mr de Bruin.

Anoniem zei

Goed zo Mijnheer de Bruin!!!!!
Dikke knuf voor jouw.
Je fanclub zal je straks nog gaan missen als het zo goed blijft gaan.

Erna

Anoniem zei

Hoi
Wat een goed nieuws zeg. Dat kun je wel een beetje gebruiken na je val. Fijn dat de medicijnen een beetje omlaag gaan. Sterkte met je pootje. Groeten uit Hellevoetsluis. Doei Ingrid

Nel zei

Altijd al gedacht dat je een charmeur in huis had. Maar ook zijn broer is een echt knuffeldier.

Kan je je een beetje redden met de voetjes ?

M@riet zei

Super goed nieuws hoor! Beardies hebben volgens mij altijd wel een hoop aantrekkingskracht hoor, het zijn van die heerlijke spontane haarballen ;-))Grappig dat Stace het ook niet erg vind om naar de da te gaan, Max heeft er ook geen problemen mee en gaat iedere keer vrolijk naar binnen, zou het aan de kleur liggen? Haha, zo anders als Beau die krijg ik met geen 10 paarden het erf op bij de kliniek ;-)
Ben ook benieuwd of het al wat beter met je enkels gaat...