zondag 29 juli 2007

To the ballgame.....

Vanmorgen kregen we een telefoontje van de dierenarts (ja echt op zondag!) Ze vertelde dat Stacey's bloed nog steeds stabiel was gebleven. Dus dat is goed nieuws!! De andere testen laten even op zich wachten nog. Ze verwachtte ze aankomende week. Vertelde haar dat Stace zo goed ging en dat de wond en dergelijk er zo goed uit zagen. Ook zij was heel erg blij en ondanks de schrik die we gehad hebben dat het goed was dat het er nu uit was allemaal. Ze vertelde me om over een maand!!! een afspraak te maken voor een recheck. En als de uitslagen van de rapporten goed zijn de prednison weer verder te verlagen. Dus al met al was het goed nieuws zo vroeg op de zondag morgen.
Daarna heb ik Dylan gebeld. Hij was vandaag jarig en was super enthousiast aan de telefoon. Hij had "knex" gehad, zoals hij dat zo leuk zei. En hij had taart gegeten. Het is een heerlijke klets, die Dylan. Hij vertelde dat zijn vriendje Kevin er was en gaf Kevin daarna ook aan de telefoon. "Het is Petra uit Amerika", hoorde ik hem tegen Kevin zeggen. Zo grappig!! Dus ik heb ook even met zijn vriendje Kevin zitten kletsen. Zo leuk.... Ik hoop dat het verder nog een hele leuke dag is geweest voor je Dylan!!

Gisteravond zouden we eigenlijk naar een honkbalwedstrijg gegaan zijn. De wedstrijd begon om 7 uur en om 6 uur kwam het hier met bakken uit de lucht. Wij dachten dat de wedstrijd niet door was gegaan, maar dus wel. Het Nederlandse honkbal team speelde namelijk in Durham op het terrein van de Durham Bulls. Helaas hadden ze de wedstrijd van zaterdag avond flink verloren. Met 14-0 had Amerika gewonnen. Vanmiddag was werd er nog een wedstrijd gespeeld en we besloten om dan naar die wedstrijd te gaan. Via Ron's werk hadden we kaartjes voor zaterdag en nadat we het uitgelegd hadden mochten we die kaartjes ook gebruiken voor deze wedstrijd. Wat een mazzeltje!
Het weer was vanmiddag heerlijk en het was niet zo druk in het stadion eigenlijk. Even voor de duidelijkheid vanmiddag speelde NL dus weer tegen Amerika. Vond het wel heel erg leuk om het Nederlandse volkslied te horen in het stadion. Er waren ook best heel wat oranje shirtjes te bekennen op de tribune. En het was ook vreemd om weer allemaal Nederlands om je heen te horen praten. Want degene met de oranje shirtjes spraken dat bijna allemaal ;-) Wij waren achter de dugout van Nl gaan zitten en konden alles prima zien. En alle commentaren horen van de spelers en de coaches. Wat wel grappig is dat ik vroeger met de coach Robert Eenhoorn in de klas heb gezeten. Hij zat net als ik op de MEAO in Rotterdam. Weet nog heel goed dat er toen sprake was dat hij naar Amerika zou gaan om daar te gaan honkballen. Super interessant natuurlijk toen. Dat hij helemaal in Amerika ging wonen voor een paar jaar. Als ze met toen verteld hadden dat ik zelf 20 jaar later ongeveer ook in Amerika zou wonen had ik dat dus echt nooit geloofd. Zo zie je maar weer hoe alles in je leven onverwachts kan gaan.



en een filmpje....



De wedstrijd zelf vond ik hartstikke leuk. Misschien omdat je er meer betrokken bij bent of zo, maar vond het reuze spannend. En...... Nederland heeft gewonnen. Super knap natuurlijk van honkbal land Amerika. De eindstand was zelfs 9-3, na een poosje op 6-0 te hebben gestaan. Vond het heel leuk om weer een keertje een honkbal wedstrijd mee te maken. Het heeft altijd wel wat. Al die leuke spelletjes bij het ingooien en de mascotte die allerhande toeren uit haalt. Halverwege de 8e inning zijn wij naar huis gegaan omdat we weer op tijd thuis moesten zijn voor Stace en zijn medicijnen. Maar het was lekker even "eruit" te zijn. Stace rekte zich nog een keer uit toen we thuis kwamen en had dus lekker een tukkie gedaan. He wat een fijne dag zo even weer zeg! Dat hadden we vorige week zondag niet durven dromen!!!!

Groetjes Petra

12 opmerkingen:

Jasmino zei

Klinkt gezellig! Ik ben zelf een nitwit als het op sport aankomt, ik begrijp niets van de regels....... Maar de gezelligheid in zo'n stadion vind ik wel erg leuk!

Fijn dat het met Stacey bergop blijft gaan!

Anoniem zei

Dat is super nieuws over Stace. We gaan hier duimen dat alles nu berg op waards blijf gaan met jullie bruine ventje.
Wat goed dat jullie er even tussen uit zijn geweest en haha wat leuk Amerika tegen Nederland. Dat is nog eens leuk kijken voor jullie ;-)

Knuffies voor jullie allemaal

Anoniem zei

Fijn eindelijk een goed bericht!!!
Leuk zo'n wedstrijd en zeker omdat het tegen NL was. Heb je nog mensen met oranje shirtjes gesproken? Zijn vast ook NL-ers die ergens bij jullie in de buurt wonen!

Anoniem zei

Goed nieuws joh! Heerlijke begin van een lekkere zondag!

Anoniem zei

Leuk je gisteren gesproken te hebben en toen te horen dat het goed gaat met Stacey.

Dylan is gisteren goed verwend en vond het leuk om je te horen. Gelukkig gaat het met zijn knie nu stukken beter, maar hij mag voorlopig niet jumpen van ons! Moest wel lachen toen ik in het filmpje dat jongetje stond te jumpen.

Ik wist niet dat je bij Robert Eenhoorn in de klas hebt gezeten. Bijzonder toch dat je hem dan in Amerika weer ziet op een honkbalveld.

Kaar

Anoniem zei

Nou een dag met een pluim . Heerlijk dat het allemaal goed gaat nu.
Wel apart zo, Nederland spelend in Amerika.

Erna

Annemiek zei

Het kan gek lopen, wie had het ooit gedacht dat je in Amerika zou zitten en naar zijn wedstrijd zit te kijken.
Leuk om het Nederlands team te zien spelen, en als ze dan ook nog winnen helemaal!

Anoniem zei

ha dat is nog een leuk nieuws om te lezen vandaag. Weer een crisis overwonnen en met goed nieuws afgesloten! daar houden we van. Leuk dat je met die jongen in de klas hebt gezeten en nu zijn wedstrijd hebt bekeken, grappig hoe alles loopt nietwaar... Nou in ieder geval een lekker daggie gehad dat geeft de burger weer moed. Geniet ervan! groetjes vanaf de berg

Anoniem zei

Fijn dat het met Stace weer de goede kant op gaat. Grappig dat je bij die Robert in de klas hebt gezeten, en hem hier dan tegen komt.

Anoniem zei

Als de dierenarts de Prednison wil afbouwen sta er wel bij stil dat dit ernstige bijverschijnselen 'kan' verorzaken. Hij heeft een gigantische zware dosis gehad de laatste paar weken. Ik hoop dat de dierenarts jullie hierover heeft ingelicht.
Heeft hij Stacy ook Imuran (Azathioprine)voorgeschreven welke een 'back up' drugs is.
Beterschap!
Rennee van Walen
Rotterdam

Petra zei

Fijn,dat het beter gaat met Stacey! Lijkt me ook heel leuk zo'n honkbal wedstrijd mee te maken, zeker als het een Nederlandse ploeg tegen een Amerikaanse is!

Petra zei

@Jasmino
Dat heb ik ook hoor. Ga meer voor de gezelligheid en de sfeer ;-)

@ Nancy
Hartstikke bedankt voor jullie super lieve pakket!! De mannen zijn helemaal door het dolle heen en piepen er een eind op los!

@ Wendy
Ja inderdaad weer even lekker Nederlands gekletst met de oranje gangers. Grappig is dat je ze er zo tussen uit pikt.

@ Kaar
Hij zat alleen met Engels bij me in de klas geloof ik hoor. Dus ik moest zelf ook even goed kijken wie het nou ook al weer was. Maar toch wel raar hoe alles in 20 jaar veranderen kan. Maar het was weer leuk om het Nederlands te horen. Ook de zeeeer Nederlandse opmerkingen, hi hi hi. Vooral met betrekking tot de scheidsrechter ;-)

@ Rennee van Walen
Stace heeft inderdaad ook Azathioprine als back up medicijn. Die dosis wordt voorlopig niet veranderd. We zijn drie weken geleden begonnen met de verlanging van de prednison van 50 naar 40 en nu dan weer naar de 30 mg. Dus het gaat inderdaad met hele kleine stapjes. Bedankt voor het meedenken!

Groetjes Petra