zondag 1 november 2009

De bruiloft en Halloween

Even voor de duidelijkheid. De twee, de bruiloft en Halloween waren niet tegelijk hoor. Zaterdag was het halloween en vrijdag was de bruiloft waar ik foto's zou gaan maken. Inmiddels was het zo geregeld dat Erna een camera toebedeeld zou krijgen en ook zou gaan foto's maken. Eerst waren we 's morgens al even bij Judy thuis wezen kijken. De bruiloft was dus bij Judy thuis. Zij is de tante van de bruid en de bruidegom. We hebben kregen daar het schema een beetje te horen, van wie waar en wat. Zodat we een beetje wisten wat er zou gaan gebeuren. Het was duidelijk dat Judy behoorlijk in de stress zat en vond dat de schouw eigenlijk nog bloemstuk nodig had. Het was nog maar de vraag of de bruiloft buiten kon, want het miezerde al de hele ochtend. Iets wat hier eigenlijk niet zo vaak voor komt. Maar zal je net zien, vandaag wel.

De bruid had een boeket in hele felle kleuren en daar Judy nog zonnebloemen in de tuin had, heb ik daar ter plekke nog een bloemstukje in elkaar gefratst. Wat op de schouw kon. Judy helemaal blij ;-) Altijd handig als de fotograaf zo af en toe ook bij de bloemist aanschuift.

Daarna zijn Erna en ik nog even bij de Walmart wezen shoppen en hebben we ons erna in "pak 1" gehesen voor de bruiloft. We waren er zo rond half twee en toen kwamen net alle gasten binnen. Verder liep het op zich allemaal wel vanzelf en gelukkig was het droog geworden en kon de bruiloft op het terras in Judy's tuin.

Photobucket

Was zelf ook wel blij dat het buiten was, want dat is toch wat makkelijker fotograferen dan binnen vind ik zelf. Dus het kwam eigenlijk helemaal goed.

Photobucket

Photobucket

Een onder onsje tussen de bruid en bruidegom na de toost....
Op zich gaat het allemaal wel een beetje hetzelfde als in Nederland, maar de gewoontes zijn net wat anders. Zo wordt het bruidspaar niet gelijk na de bruiloft gefeliciteerd. In Nederland gaat men na het trouwen altijd in een soort van rij met de ouders naast het bruidspaar en vormt er zich een rij, waarbij iedereeen iedereen feliciteerd. Hier dus niet. Er waren een paar "hugs" met de getuiges, maar dat was het wel. Daarna de champagne toost en dan begon gelijk iedereen aan het buffet met het eten. Daar waar in Nederland de taart dan eerst aan gesneden wordt. In Amerika is die taart echt het dessert zeg maar. En volgde dus na het buffet.

Photobucket

Photobucket

Maar het was weer een hele ervaring en ook dat hebben we mee gemaakt een trouwerij fotograferen. En Erna heeft nu dan ook een echt Amerikaanse bruiloft mee gemaakt ;-)

Zaterdag was het weer nou niet zo geweldig. Er was een vieze miezer dus we besloten (alweer) maar te gaan shoppen. Dit keer bij Southpoint, wat een groot overdekt winkelcentrum is. Veel paste er al niet meer in Erna's koffer want die zat inmiddels al aardig vol. Maar gelukkig wisten we toch nog wel wat te vinden, wat er vast nog wel bijpaste ;-) Toen we 's middags thuis kwamen scheen het zonnetje en was het ineens warm gewoon! Van vieze miezer naar 26 graden! Wat een verschil. Erna heeft dan ook nog lekker buiten in de tuin van het zonnetje genoten.

Om kwart over vijf ging op eens de bel! De eerste "trick or treater" al!! Allemachies dat is vroeg!! We moesten alles nog in gereedheid brengen. Dus dat erna maar in een sneltrein vaart gedaan en daar zaten we dan. Te wachten op de volgende trick or treaters.

Photobucket

En die kwam al snel. Tara van de overkant had ons zien zitten in onze outfit en vond het hoog tijd om dan ook maar bij ons te komen kijken.
Photobucket

En daarna werd het al snel donker en volgde er aardig wat snoepjes jagers!

Photobucket

Photobucket

Al mijn zakjes waren om 8 uur dan ook al op. 50 stuks! Gelukkig had ik nog de snoepjes die wij zelf bij Disney hadden gescoord en kon ik die verder uitdelen. Rond half negen was het dit jaar echt wel voorbij. Er waren toch denk ik minder kinderen dan vorig jaar. Niet zo zeer uit de wijk, maar vorig jaar stopte er aardig wat wagens aan het begin van de wijk en lieten daar de kinders los om onze wijk in te gaan. Dat heb ik dit jaar niet gezien.

Erna en Ron zijn nog naar Frank en Sharon gelopen. Die hadden het dit jaar helemaal groots aangepakt. Ze hadden een tunnel gebouwd. Met mist en enge geluiden en bewegende dingen in die tunnel. En daarna kwam je in een soort van tent, waar Sharon een chirurg was met een bebloed pak en allemaal lichaamsdelen op tafel. Van een afgezaagd hoofd tot bloedige vingers. Daarbij kwam er ook nog een cirkelzaag naar binnen, bij de bruid zonder hoofd. Echt je krijgt het zelf niet verzonnen. Wel te begrijpen dat niet alle kinderen bij hen naar binnen durfde.

Photobucket

Photobucket

Je moet echt even het filmpje bekijken, want dan zie je de tunnel en de mummy en Sharon in chirurgen outfit....Inmiddels zijn de koffers van Erna gepakt (ja alles paste er toch nog in) en vliegt zij vanmiddag al weer terug naar Nederland. Wat zijn die 10 dagen voorbij gevlogen!

Groetjes Petra

13 opmerkingen:

Yvonne zei

Leuke foto's en filmpje weer!
Jullie hebben echt wel ontzettend veel gedaan, maar wat vliegen die dagen toch om zeg.
Voor Erna een goeie terugreis!!
Groetjes Yvonne

Anoniem zei

hoi tanten erna ik wensje een goeden rijs naar nederland en bedank petra van leuken fotos en filmpjes groetjes larissa marnix lisette en marco

Anoniem zei

Wat een werk maken sommige mensen van Halloween, zo leuk! Jullie zagen er oom leutig uit ;-)

Erna, goede reis naar huis gewenst! Het zit er weer op meid ;-)

Grtjs Mariet

Anna zei

Het ziet er weer gezellig uit.
Had Ron nog spook muziek??
het heeft altijd wel wat.
Erna een prettige reis.

www.ine1149.web-log.nl zei

Wat een prachtige trouwfoto's heb je gemaakt!
Jammer dat Erna's vakantie er weer opzit.

Monique zei

Goh, wat een fleurige bruid en fris die gekleurde bloemen. Mooie foto's hoor!

Jullie zo samen op dat trapje tussen al dat oranje, lijkt wel of het Nederlands elftal moet gaan spelen. LOL

Gezellige blog weer! Je zult Erna weer missen.

Marchiena zei

De foto's van de bruiloft zijn goed gelukt.
Halloween was ook weer geslaagd zo te zien. Wat wordt er een hoop werk van gemaakt.
Jammer dat Erna's bezoek er alweer opzit. Je zal haar wel missen.
Ik denk dat jullie heel veel zullen slapen na al jullie belevenissen van de afgelopen dagen:p

ann en ron zei

en zo is t weer stil....., Erna zal inmiddels wel weer in de lucht hangen en haar indrukken aan t verwerken zijn. Wat hebben jullie t weer druk gehad met leuke dingen.
Wat vliegt de tijd dan toch he.

Even een vraag, ging die tunnel van je buren ook onder de oceaan door? 50 zakjes maar.... mmm die auto's stonden nl hier voor de wijk geparkeerd. Gekkenhuis. We hebben verplicht het lint 'do not enter' op moeten hangen. We waren er om kwart voor acht compleet doorheen 250 stuks muffins en brownies!!! De ijsbaanvereniging had een heus spookhuis gebouwd op het voetbalveld. Heel veel mensen hebben er enorm veel werk van gemaakt. De meegebrachte spinnenwebben lijken hier wel doorgekweekt, het hing er vol mee. Het was hier een enorm geslaagde Halloween en door t uurtje terug al vroeg donker dat was enorm leuk. Waarschijnlijk hebben we voor volgend jaar wat assistentie nodig (pakketverzending) want we gaan hier met de buren werken aan een eigen spookhuis omdat het bij ons zo leuk doodloopt in de straat. Niemand die er last van heeft als we het af gaan sluiten voor een doorloopspookhuis. In t voorjaar gaan we hier mee aan de haal. Wordt vervolgd. Nou meis hoop dat je ook even lekker bij kunt komen van de drukte en hier weer even lekker van kunt nagenieten. Groetjes, Ann en Ron

Sandra zei

Hi Petra,
Prachtige foto's heb je gemaakt! Als taartenbakster viel mijn oog natuurlijk gelijk op de trouwtaart. Echt prachtig!! Waren de bloemen ook van suiker? Of waren dat echte bloemen? Ik ga de foto in ieder geval opslaan ter inspiratie.
Groetjes,
Sandra

elmarstel zei

mooi bruidspaar en mooie kleuren ook, maar je foto's en filmpje van het halloween vond ik ik ook erg leuk....

Annemiek zei

Erg mooie bruiloftfoto's!
Grappig die kinderen met Halloween.
Hier komen helemaal geen trick or treaters buitenaf.

Petra zei

@ Yvon, Larissa en familie, Mariet, Anna
Erna is inmiddels weer veilig thuis gekomen hoor!

@ Toos
Ja, ja de spook muziekjes stonden weer aan dit jaar ;-)
Er waren nu nog kinderen bang van de keer dat Gerard ze de stuipen op het lijf had gejaagd, ha ha ha.

@ Monique
Moet eerlijk bekennen, de boa's komen uit de oude Oranje fan doos ;-) Had je goed gezien ;-)

@ Ann en Ron
Wat leuk zeg!! 250!!! dat zijn heel wat brownies zeg maar. Laat maar horen wat je nodig hebt, sturen we het jullie kant op ;-)

@ Sandra
Ja de bloemen waren van suiker werk. Of nouja, van harder icing zeg maar. En erg in trek bij de kinders. Ze waren met tandenstokers trouwens aan de taart geprikt en daarna er omheen gedecoreerd. (Zag ik zo even met een schuin oog)

@ Annemiek
Moet zeggen dat dat vooral Mexicaanse gezinnen waren die de wijken af gingen. Waarschijnlijk zijn het aantal Mexicanen hier toch aanzienlijk geslonken. In de bouw, waar ze hier meestal werkzaam zijn, zijn echt veel minder baantjes te vinden nu. Het viel ons nu echt op in ieder geval.

Groetjes Petra

Kristel Holsbeek zei

ik denk dat Erna een vakantie heeft gehad die ze absoluut niet snel zal vergeten;-)