donderdag 12 november 2009

Net als vroeger...

Zo ging ik vanmorgen met de hondjes wandelen. Net als vroeger....
Ida brengt namelijk heel wat nattigheid en enorm veel wind onze kant op. En zo liep ik dan in mijn Helly Hansen jas, tot boven aan toe dicht geritst, capuchon op en aan de andere kant van de lijntjes twee doordrenkte langharige stappers in de rondte. Het had echt een heel hoog "Nederland in de herfst"-gehalte moet ik zeggen. En eigenlijk vond ik het wel lekker. Die wind weer zo te voelen en het tikkende geluid van de regen op mijn jas. Connor vond het ook heerlijk. Die liep met zijn neus in de wind, hevig kwispelend met me mee. Stace was daar helemaal het tegen over gestelde van. Die liep met zijn kop naar beneden en tilde zijn pootjes net iets te hoog op bij elke stap. Zo van, vrouw ik ben echt nat en overal liggen plassen. Ik hou niet van nat....kunnen we weer terug? Moest er zo om lachen. Hoe die twee kunnen verschillen.

Het lekkerste vind ik nog wel van het wandelen met zulk weer, het moment dat je je huis weer binnen stapt. Dat voelt altijd zo lekker. En dan even iets warms drinken en bijkomen. Zalig gewoon! Maar wel genoeg nu hoor. Gisteren en vandaag waren de overblijfselen van orkaan Ida dus hier en morgen mag het weer over zijn. Heb het weer even meegemaakt en het was genoeg ;-) Zaterdag voorspellen ze gelukkig weer 22 graden en dat is ook wel weer prettig na een paar van die dagen!

Vandaag de laatste dag cursus van deze week. Morgen zijn we lekker vrij. Vandaag verliep een beetje stroef in de les. We moesten verder gaan met les 8 en ik had die gisteren al af gemaakt. En dan mag je wat anders gaan doen. Aan je website werken en zo. Of gewoon internetten ;-) Afijn, toen we klassikaal de vragen gingen doorlopen die we van les 8 moesten maken, ging ik weer terug naar het Medisoft programma. En op 1 of andere vage reden waren ineens alle door mij ingevoerde gegevens van hoofdstuk 8 verdwenen. En kon ik die ook niet meer terughalen van mijn back-up van gisteren. De computer gaf steeds de meest vreemdste foutmeldingen. Knoopje wist er ook geen raad mee. We konden zien dat ik inderdaad alles had opgeslagen gisteren, maar op tien over half 1 vandaag was ineens alles weg. En ik had om half 1 ingelogd en daarna niks meer gedaan in Medisoft. De foutmeldingen hadden met de licentie van het software programma te maken en hij bleef maar vragen om data. En die had Knoopje ook niet. Nou fijn dan!! Daar gingen al mijn gegevens. Heb ik dat?

Door de lessen heen, bouw je een hele admistratie van jouw eigen praktijk op. Elke keer voer je een beetje meer in. En gisteren hadden we alle betalingen van verzekeringsmaatschappijen in gevoerd. En dat was een hele klus, maar nu was ik alles kwijt? Ik was er helemaal niet blij van. Helemaaaaal niet, dat kunnen we wel zeggen.

En zo verhuisde ik naar een andere computer in de klas en heb daarop mijn test gemaakt van die les 8. Nou ging die niet helemaal superduper bij me. Het was ook een moeilijk hoofdstuk met al die verzekerings toestanden. En daarbij het idee dat ik alles kwijt was, maakte me niet echt relaxed. Ik kon ook niks terug kijken in het software programma tijdens de test en dat werkte voor geen meter. Maar ik was niet de enige bij wie de test niet echt lekker ging. De normaliter oh zo rustige groep, raakte in algehele stress in de pauze. Niemand bleek de test goed gemaakt te hebben. Heel vervelend, maar voor mij een hele geruststelling. Dacht ik toch dat het aan mij lag ;-)

Nou viel mijn score achteraf gezien nog mee, toen ik het gemiddelde van de klas zag. Maar ja, toch jammer. Na de pauze vertelde Knoopje me dat zij ook niet wist wat er nou aan de hand was met de computer en die licentie. Hij gaf steeds foutmeldingen over de licentie die in december zou verlopen. En wij werken met een toekomstige datum, dus wellicht zat daar het euvel en had het programma alle gegevens van na die licentie datum spontaan verwijderd. Lekker!!! Ben ik klaar mee zeg!

Gelukkig had Knoopje de oplossing wat ik kon op de andere computer haar eigenste back-up van les 8 gebruiken. En zo hoefde ik les 8 niet opnieuw te gaan doen. PFfff dat was wel een opluchting. En bij het zien van les 9, waar we daarna aan begonnen, was ik helemaal blij! Want les 9 ging over het maken van overzichten in de praktijk. Betalings overzichten, patienten overzichten, inkomsten overzichten en analyses. En die kon ik nu gewoon uitdraaien EN..... alle gegevens waren dan ook goed! In tegenstelling tot de andere dames in de klas. Het bleek dat veel van hen namelijk verschillende bedragen en patienten hadden in hun overzichten. En echt hele grote verschillen dus in de inkomsten en uitgaven! Dat klonk niet goed! Drama compleet, ha ha ha. 14 vrouwen die lichtelijk in een stress schieten, bij het zien van zoveel verschillende cijfers. Knoopje was net wat spullen gaan kopieren en had het lokaal dus even verlaten. Wat een chaos was het ineens toen bleek dat velen andere cijfers hadden.

Daarbij kwam het feit dat toen Knoopje terug kwam op het bord begon te schrijven dat ze bepaalde overzichten van ons wilde hebben. Zodat zij kon controleren of we voorgaande gegevens goed in gevuld hadden. Ja hoor, nog meer chaos!!! Had ik even mazzel dat mijn computer kuren kreeg! Want je kon met een goed rapport 100 punten verdienen.

Maar wie had nou de juiste cijfers???? Er waren zoveel verschillende uitkomsten. Duidelijk was dat ik de goede cijfers zou moeten hebben. Nou weet ik niet of ze goed waren. Maar ik had ze van Knoopies back-up dus ze waren in ieder geval het zelfde als die van haar. Dus we kunnen er vanuit gaan dat die aardig in de richting moeten zijn toch? Dus misschien achteraf gezien een meevallertje dat mijn computer juist nu vandaag besloot er mee op te houden?

In die denkmalige praktijk die we de afgelopen dagen gemaakt hebben, is een Meneer Takenaka, Dhr. Wong en Mevr. Wright en 1 van die twee heeft een medicair verzekering en de andere geen co-pay, maar wel een eigen risico en de derde had wel een co-pay, maar die had hij betaald voor zijn zoon, die ook op zijn polis verzekerd is. En dat alles moest je apart invoeren en waarschijnlijk ging het daar verkeerd. Moest erg lachen hoe de patienten in de groep besproken werden. De naam Takenaka werd steeds onvriendelijker uitgesproken nadat duidelijk werd dat de meesten de fouten bij hem gemaakt hadden. Hij had zo de praktijk uit gezet geworden als het aan de nieuw bakken assistentes lag. Wat een gezeik met die Takenaka ;-)

Want probeer het dan maar weer recht te breien in zo'n computer systeem. En zo werd ook Dhr. Wong, dhr "Wrong" en Mevr. Wright, had niemand right. To many wongs en wrights bij elkaar zorgde dus voor veel tumult. En werd er driftig geprint en gechecked. Eindelijk actie in de tent!!! De voorgaande dagen was het echt een saaie boel hoor. Groot contrast met de vorige groep. Ze waren allemaal zo stilletjes op Tante Bep na. Tante Bep bemoeide zich natuurlijk ook vreselijk tegen mijn computer problemen aan. Wat een mens zeg! Zij had natuurlijk dat hele licentie verhaal wel eens eerder gehoord bij een neef, van een zus van de over buurman of zoiets. Gut oh gut, dat nog niemand er wat van gezegd heeft. Knoopje laat haar zo nu en dan nu wel in de ruimte lullen en geeft er geen verdere aandacht meer aan. Al betekent dat niet dat ze daar door haar mond houdt overigens.

Maar nu zit ik ipv helemaal voorin naast Tante Bep. Nu helemaal achterin en kan ik alles zo veel beter in de gaten houden. En is de afstand met haar wat "aangenamer". Bovendien kon ik de algehele chaos nu ook heel wat beter registreren. Ben dan ook benieuwd hoe dat maandag verder gaat met les 9 en de overzichtjes ;-)

Groetjes Petra

8 opmerkingen:

Sandra zei

Haha, wat een verhalen weer! Gelukkig dat deze groep nu wat levendiger wordt, dat is voor ons bloglezers veel leuker!!!!

hilde zei

Niet leuk als alles in het honderd loopt met je oefeningen... maar gelukkig mocht je verhuizen naar een andere computer...

Lijkt me toch een ingewikkelde administratie als zoveel vrouwen er problemen mee hebben. Nog veel succes verder!

Groetjes,

www.ine1149.web-log.nl zei

Dat was even stressen met die onwillige computer. Zo te lezen is het toch een behoorlijk pittige cursus zeg!

Anoniem zei

Poehee! Toch wel pittig die cursus ;-)

Leuk zo`n hollandse herfstdag!

groetjes Mariet

Marchiena zei

Hahaha, het begint weer helemaal leuk te worden. Stress, chaos en paniek in het kippenhok. De boel komt tot leven :p
Arme Stace, hij zal wel blij zijn dat het morgen weer 22 graden is. Ik kan me ook telkens weer verbazen hoe verschillend Cooper en Charlie zijn (het zijn net mensen).

Bianca (Hollandranch) zei

Hier hetzelfde met de teckels, 1 geeft helemaal niets om regen en de ander wil echt niet naar buiten dan (die is heel blij dat we nu hier wonen en niet meer in Ned ha ha)
Vreselijk die aparte gevallen, ook heel erg om daar software voor te moeten maken (ben ooit consultant geweest voor dat soort dingen pfff)

Anja zei

Het lijkt me een pittige cursus en dan heeft ook nog eens de computer problemen, pfff. Gelukkig kwam dat dit keer goed uit ;-))

Anna zei

Wat een raar weer toch?
Wat een toestand met die vrouwen, toch knap dat jij je eigen zo staande kan houden.
Was weer leuk om te lezen.