vrijdag 27 november 2009

Na de kalkoen...

Is het goed uitbuiken op de bank ;-) Zoals ik al vertelde hebben wij lekker bij Bogarts gegeten gisteren op Thanksgivingday. Samen met Alison en Bob. En met zijn viertjes zijn we dus richting Raleigh gereden gisteren. Ik was nog nooit bij Bogarts geweest, maar het was echt een heel leuk restaurant. Ze hadden een heus Thanksgiving buffet en op deze manier kon ik eens van alle traditionele gerechten een beetje proeven.

Zo was er natuurlijk de kalkoen, maar met meerdere keuzes stuffing. Ook hadden ze ham en roast beef, maar ook vis en garnalen. Verschillende soorten gravy, groenten, mashed potatoes, salades em pasta's. Om nog maar te zwijgen van de desserts met alle taarten! Je kon er ook de smores maken, van gesmolten chocola en marshmallows en grahamcrackers. Natuurlijk calorie arm.... (kuch kuch)

Wist niet goed of het nou wel druk zou zijn met zoiets, want de meesten Amerikanen vieren Thanksgiving in huislijke sfeer. Maar duidelijk was dat we niet de enigste waren, die het koken en de strubbelingen met de kalkoen aan een een andere kok over lieten vandaag. Zeker voor herhaling vatbaar!

Na het buffet zijn we naar de film Old Dogs geweest.
Een erg grappige film. Heerlijk vermaak! En ook daar wist ik niet of het nou druk zou zijn op zo'n dag. Maar het was best druk in de bioscoop. Onderweg naar de bioscoop zagen we trouwens al de mensen in de rij staan bij de Best Buy! Oef... zij liever dan ik. Dat werd nog een koud nachtje. De dag na Thanksgiving is namelijk Black Friday en veel winkels gaan dan stunten met hun prijzen.

Photobucket

De twee bovenste blaadjes is de echte krant. De rest van de stapel, zijn de reclame blaadjes. Normaliter op zondag is de krant al dik, maar met Thanksgiving is het altijd het jaarlijkse record. En zo had ik 's morgens ook de kranten nagepluisd en gelukkig was ons "koopje" op Thanksgivingday al online te bestellen. Dat scheelde een heel eind in de rij staan ;-)

Verder had ik wat koopjes gezien bij de Walmart, Kohls en RadioShack gezien. En daar zijn we vanochtend om geweest. Bij Walmart was gewoon alles nog te krijgen. Zo had ik een fleece vest voor $7,- en een 4 gb memory stick voor $8,-. Echt een koopje. En het was helemaal niet druk. Er waren veel kassa's open en binnen 10 minuten waren we weer uit de Walmart. Daarna op naar Radio Shack en ook daar waren we binnen 5 minuten naar binnen en buiten met de buit ;-) Toen nog naar Kohls en daar was het ook niet zo druk. Geen ellelange rijen die ik daar wel eens op Thanksgiving day gezien heb. En zo waren we hier ook zo weer naar buiten. Dit was leuk!!!

Als laatste zijn we nog naar de Lowes gereden. Onderweg daar naartoe zagen we dat de kerstbomen al flink verkocht werden.

Photobucket

Bij Lowes hadden ze weer de verse guirlandes die ik nu geloof ik al drie jaar achter elkaar gekocht heb, in de aanbieding. Ze blijven best wel lang mooi en het geeft een lekker geurtje in huis, aangezien wij een nepperd hebben.

,

Daarna zijn we weer op huis gegaan en ben ik aan de klus van het optuigen van de kerstboom begonnen. Wij hebben zoals ik al zei een nepperd, maar wel een flinke nepperd en elk jaar moet je dat ding dus in elkaar knutselen. Niet echt mijn favoriete bezigheid. Maar gelukkig had ik hulp van Ron dit keer. En net toen we aan onze Ikea variant van een kerstboom begonnen. Ging de telefoon. De "adjuster" van de verzekerings maatschappij van de mevrouw waar ik de aanrijding mee gehad heb. Zij belde om wat gegevens van me te vragen. Ook dat gaat dus anders dan in Nederland. In principe doet onze verzekerings maatschappij helemaal niks met deze schade en wordt alles met de schuldige partij afgehandeld.

Vreemd vond ik wel dat ik ook aan de telefoon een verklaring moest afleggen die ook nog eens opgenomen werd door deze mevrouw. Duidelijk anders dan dat dat in Nederland gaat, waarbij je schade formulier ondertekent en naar de maatschappij opstuurt. Maarja in principe kon ze na mijn verklaring het schade bedrijf waar onze auto nu staat, opdracht geven om de auto te gaan repareren. Ook krijgen we per maandag een huurauto van de verzekerings maatschappij. Dit weekend was er nergens in onze buurt meer een huurauto te vinden, vanwege Thanksgiving weekend. Alle wagens zijn weg.

Dus, tot op heden gaat het nog allemaal netjes... Al moet ik zeggen dat Ron zich wel een beetje zorgen maakt, hoe alles er uit komt te zien als het dalijk gemaakt is. Veel beter wordt de auto er nooit van. En iemand die Ron een beetje kent, weet ook dat hij erg zuinig is op zijn auto's. Dus we gaan duimen dat het repareren van de tuut, ook netjes zal gebeuren.

Verder ook nog erg leuk nieuws!! Dat hadden we wel verdiend na het hectische daagje van woensdag. Wat wil het geval. Mijn moeder komt morgen hier aan. En samen gaan we komende week naar Washington. Nou had ik op internet zitten zoeken naar iets "kersterigs" om te gaan doen daar. En wat blijkt? Als we daar zijn, wordt de National kerstboom in de tuin van het Witte Huis aangestoken. Nouja niet in de fik gestoken natuurlijk, maar de lichtjes in de boom zullen worden aangestoken. Hartstikke leuk om mee te maken niet?

Ware het niet dat voor die happening een loterij is geweest, waar je je voor in moest schrijven en een aantal (zo'n 9800) gelukkigen zouden dan kaartjes krijgen om dit bij te kunnen wonen. Helaas wist ik dit allemaal te laat en was de loterij al geweest. Geen kaartjes dus. Van de week kreeg ik ineens een ingeving dat er misschien wel kaartjes te vinden waren op Craigslist (soort van Amerikaanse Marktplaats) En zowaar ik had iemand gevonden die kaartjes aanbood. Ik een emailtje er aan gewaagd. Krijg ik een mailtje terug dat deze meneer $150,- per stuk voor wil hebben. Oeps.... dat is wel heel veel geld zeg. Geloof niet dat dat het gaat worden!

Heb dan ook gemaild, dat dat duidelijk boven ons budget is. De volgende dag stonden er weer andere kaartjes op en deze mevrouw wilde er $80,- per kaartje voor hebben. Pure business zeg. En dan te bedenken dat zij deze kaartjes gewonnen hebben en dus gratis hebben gekregen. En nu dan big bucks er voor vragen. En nee, die van $80,- gingen het ook niet worden, ben ik bang. En toen heb ik zelf maar een advertentie op Craigslist gezet en daarin vermeld dat ik kaartjes zocht en graag heel wilde gaan.

Daarop kreeg ik een mailtje van een mevrouw die me vertelde dat ze een lerares voor immigranten was. En dat ze 5 kaartjes had en graag een kleine vergoeding wilde voor de kaartjes zodat ze schoolspullen voor haar studenten kon kopen. Nou eerbiedig verhaal als het waar is natuurlijk. Deze mevrouw mailde me met haar persoonlijke emailadres, die bestond uit haar voor en achternaam. En zo heb ik haar "gegoogled" en zo zag ik dat ze op Facebook was en jawel... ze stond ook als lerares bij een school. Dus het klonk allemaal een eerlijk verhaal. En zo heb ik $25,- per kaartje aan haar betaald en vandaag ontving ik het trackingnummer van de USPS waarmee de kaartjes verstuurd zijn van haar. Het gaat nu dus echt gebeuren! Mijn moeder en ik gaan naar de kerstboom kijken van het Witte Huis! Zo leuk! Er wordt ook een hele show om heen gemaakt heb ik inmiddels gelezen op het internet en Sheryl Crow en Jordin Sparks zullen gaan optreden. Helemaal leuk!

Vandaag heb ik die van ons dus maar alvast in gereedheid gebracht en zie hier.... ook onze lampjes zijn ontstoken ;-)

Photobucket

En ook nog wat andere kerst gedoetjes.... (en hondjes)

Photobucket

Buiten nog niet allemaal af, want daar gaan we morgen nog even mee verder. Maar het begin is er.

Photobucket

Photobucket

En ik heb dit jaar een kant en klaar stukje bij de Lowes gekocht. Eigenlijk ernstig tegen mijn principes, want normaliter flans ik zelf wat in elkaar. En dit stukjes was duidelijk niet origineel. Maar heb toch nog een beetje mijn eigen ding er aan gegeven. Door er wat dingen aan toe te voegen en uit te pulken, ha ha ha.

Dit jaar zal ik ook geen kerststukjes maken voor de bloemenschuur hier. Dus dit was mijn enigste artistieke uitbarsting deze kerst ;-) De reactie van de eigenaresse van de Bloemenschuur was trouwens ook wel weer apart van de week. Ik had haar terug gebeld, nadat ze me zaterdag gebeld had of ik afgelopen maandag voor Thanksgiving kon komen helpen in de zaak. Ik had haar sinds moederdag niet meer gesproken en je zou denken dat je dan wat eerder belt om te vragen hoe we er voor staan, toch? Maar zij niet, zij belde zaterdag. Toen ik haar dan terug belde om te vertellen dat dat niet ging lukken van de week, was het enigste zinnigste was ze zei "Oh shit,....." En toen viel het stil. Dus ik zei nog, ja ik volg nu een cursus en kan niet komen. Er klonk geen antwoord, dus vertelde ik haar ook maar gelijk dat ik de week voor kerst ook niet kon komen omdat ik dan in Nederland ben. En alweer "Oh, shit...." Echt zelfs ik was er verbaasd van. Had ze dan echt verwacht dat ik altijd maar beschikbaar ben. Het is nou ook niet zo dat ik een top salaris van haar krijg. Het is net boven het minimum. Maar omdat ik het zelf eigenlijk zo leuk vind om te doen, heb ik voorgaande keren wel voor hen gewerkt. Na deze mededeling kwam er helemaa niet veel zinnigs meer uit en was het een "bye bye then!" En ze hing op.... Echt????
Gaat dat dan zo???

En daar moet ik mijn "artistieke kunsten" dan voor laten zien? ;-) Waarschijnlijk wist ze even niet wie nu die oer-Hollandse boeketten voor haar moest gaan maken, hi hi hi. Tsja... ik ben benieuwd of ik daar nu nog ooit wat van zal gaan horen. We zullen het zien stakjes met Valentijnsdag ;-)

Groetjes,
Petra

16 opmerkingen:

Anja zei

Wat een mooie versierde boom hebben jullie!! Wij hebben ook een nepperd, ik heb deze al te voorschijn gehaald maar hij staat nog niet.
Hier was het druk in de winkels, niet alleen druk maar ook warm.
Hopelijk wordt jullie auto netjes gerepareerd!

Joyce zei

De boom in Washington heb ik een paar weken geleden hier in de omgeving van Phoenix gezien, want hij komt dit jaar uit Arizona. Het is natuurlijk weer een hele mooie.

Ik denk dat je na de reperatie niet kan zien dat er schade is geweest. Zo is het bij mij twee keer gegaan.

Jullie boom staat mooi. Geen idee wanneer ik die van mij opzet en alle verlichting ophang.

Annemiek zei

Naar een bufet en dan een film was toen de kinderen klein waren onze traditie, was ook wel leuk. Misschien halen we dat wel weer een keer van stal.
Mooie kerstboom! Je bent al goed bezig geweest met versieren. Ik was al blij dat ze hier nog niet begonnen zijn over een kerstboom halen.
Die bloemenschuur heeft zo te horen een probleempje nu :)

Erna zei

Ohhhhhhhhhh je bent al helemaal kersterig.
Mooi hoor je boom.

Ja auto's bij die Ronnen dat weet wat, hopelijk word het netjes gemaakt.

Goeie reis voor moeders, hopelijk gaat het allemaal voorspoedig.

Erna

Anoniem zei

Wat een verhalen van de afgelopen dagen. We zitten hier met zijn allen in de ziekenmand....
Gelukkig is het ongeluk "goed" afgelopen!
Wel raar om de kerstspullen te zien, wij zitten volop in de sint!
Fijn weekend,
Groetjes, BiancaF

Monique zei

Mooi, jullie bomen!

O shit ... ha, zo'n mens denkt zeker dat je de hele week bij de telefoon zit.

Ha, Albert is precies zo met z'n auto's hoor. Heilige koeien zijn het!

www.ine1149.web-log.nl zei

Wat goed dat je toch nog aan kaartjes voor die kerstboomtoestand in Washington kon komen. Lijkt me ontzettend gaaf om dát eens mee te maken.
Leuk, dat je de kerstboom al hebt staan, ik moet nog even geduld hebben tot na sinterklaas!
Fijne tijd met je moeder en veel plezier in Washington.

B. zei

Wat gaaf dat je toch nog kaartjes heb weten te bemachtigen, handig dat je zo toch mensen kan 'checken'. En ook super dat je moeder er strakjes is, heel veel plezier!
Mooie kerstboom ook trouwens:-)

Anoniem zei

Wat leuk om mee te maken in Washington! En ook jullie boom ziet er weer toppie uit, ongelofelijk dat het bijna alweer zover is ;-)

groetjes Mariet

Natasja zei

Wow, wat een mooie kerstboom. Iedereen is al bijna klaar met de kerstdecoraties en ik ben nog steeds bezig... Maar goed, de mijne komt van de week af. Het ziet er bij jou lekker sfeervol uit! Gezellige periode hé, die kerst!

Kristel Holsbeek zei

hey jullie boom is wel leuk!!!
Wel leuk dat het je gelukt is om kaartjes te krijgen om er samen met je mama naar toe te gaan. Gaat een leuke herinnering worden.
Veel succes met je auto.

Anna zei

Wat en story weer ,weer genoeg voer voor je boek.
Leuk om de kerstshow te zien metje moeder
Zie jullie gauw. Toos en Gerard

Marchiena zei

Het ziet er alweer reuze gezellig bij je uit.
Leuk dat je kaartjes hebt kunnen bemachtigen, het zal vast een hele belevenis zijn.
Je hebt nu eenmaal van die mensen die denken dat je gelijk in de houding springt als ze je nodig hebben, heel erg egoïstisch. Misschien dat ze je nu eerder zal vragen of je kunt komen werken en anders jammer toch;)

www.vandijkjes.punt.nl zei

Tjeetje wat een afzetters met die kaartjes. Wel een super idee om zelf een advertentie te zetten.

Wij speuren craigs list ook vrij regelmatig af naar vanalles.

gr petra

Bianca (Hollandranch) zei

Wat mooi die kerstversieringen ! moet er nog aan beginnen maar met onze jonge kat in huis is het volgens mij niet verstandig dit jaar een kerstboom te zetten, het is een monster deze kat ha ha
Wat een reactie van die vrouw, maar dat is hier wel vrij normaal, als je niets voor ze kunt betekenen zijn ze snel klaar met je.
Heel veel plezier met je moeder !

Anoniem zei

Veel plezier met onze tante daar he. En gedraag je een beetje in het Witte huis hihi.

Veel plezier we blijven af en toe je blog lezen. Misschien maken wij ook nog ff snel een blog voor de fotos van volgende week.

Dikke kus uit S'berg