maandag 23 november 2009

Nog twee dagen...

te gaan en dan zit ook dit deel van de cursus er weer op. Van het weekend de website voor een fictieve praktijk afgemaakt en dinsdag moeten we die gaan presenteren. Vandaag nog het laatste stukje van de simulaties in het computerprogramma zien rond te breien en dan is dat ook achter de rug. Weet niet of ik dit het meest gebruikers vriendelijke programma ooit vindt trouwens. Je moet namelijk overal door heen "tabben". Doe je dat niet, dan vergeet het programma, geheel willekeurig sommige data die je hebt ingevoerd. Zo werden mijn co-pays ineens cash ipv per check om dat ik alleen had aangevinkt en niet meer getabt, of zoiets vaags.... En probeer het dan maar weer recht te breien. Daar wordt Petra niet vrolijk van, kunnen we wel stellen.

En niet alleen ik was niet vrolijk de andere 13 dames ook niet. Het is dat we geen ramen hebben in het lokaal, anders was er vast een computer naar buiten gezeild, ha ha ha. Maarja, het einde is in zicht! Nog twee daagjes.

Verder alweer goed en slecht nieuws over de herplaats hondjes. De man die zou komen kijken naar de hondjes heeft 1 van de twee mee naar huis genomen. Het teefje. Dus die is gered. Alleen het reutje schijnt aggressief gedrag getoond te hebben. Waarschijnlijk op angst gebaseerd denk ik persoonlijk. Ik weet ook niet hoe die van mij zouden reageren in zo'n asiel. Nog nooit in zo'n situatie geweest. Allemaal blaffende hondjes om je heen. En als er dan iemand naar je komt kijken, moet je dat ineens allemaal vergeten?

Maarja, daarmee werd zijn verhaal ineens moeilijk voor herplaatsen. En is hij dus niet herplaatst. Ik weet niet of BONE (die andere herplaats stichting) er wel nog mee verder is gegaan. Het is gewoon in mijn ogen geen eerlijke gang van zaken. En het maakt het meehelpen bij dit soort rescue acties voor mij wel erg moeilijk moet ik zeggen...

Het maakt het volgende wat ik op het blog zetten dan ook ineens wel een grote stap moet ik zeggen. Van het minder leuke van Amerika ineens naar het erg leuke, dat zeker. Want zaterdag ben ik met Linda, Chris en Beth en hun kinderen Tara, Caroline en Andrew, naar de Raleigh Christmas parade geweest. En het was hartstikke leuk. Het weer werkte heel erg mee. Wel koud genoeg om in kerstsfeer te zijn en niet te koud om stil langs de kant te zitten ;-)

Photobucket

Het was ook dit jaar weer enorm druk. En wij zaten ergens aan het begin van de parade. In Fayetteville street was het helemaal volgepakt met mensen, zag ik later op tv.

Photobucket
Het begin van de parade met de vlaggen...

Photobucket
en alles werd vast gelegd...

Photobucket
Er was ook nog een swingende hulp kerstman in het publiek. Weet niet wat er in zijn koffie zat, maar hij maakte er echt een feestje van!

Photobucket
en mensen met lieve hondjes....

Photobucket

Photobucket

Verder veel muziek met swingende kerst liedjes...

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Opblaasgedoetjes....

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket
De burgemeester van Raleigh

Photobucket
Ronald McDonald

Photobucket
En zijn MINI

Photobucket
Kevertje met hotdogs van Snoopy's

Photobucket
Nog een klein autootje. Grappige was dat in dit autootje ook allemaal kleine mensjes zaten. Echt! Ze kwamen om de zoveel afstand ineens uit het autootje gerend en gingen dan de politie die langs de kant stonden pesten. Ze boden ze donutsen aan, maar liepen dan weer weg of deden het doosje dicht. Ze waren verkleed als elfs (hulpjes van de kerstman) Was echt een heel grappig gezicht, moet ik zeggen. Want na het pesten renden ze allemaal zo weer het kleine autootje in.

Photobucket
Een oude tractor....

Photobucket
Een nieuwe tractor met hulp kerstman...

Photobucket
Een prinsesje, die nog niet weet of ze dit allemaal leuk vindt....

Photobucket
Let freedom ring!

tee
Horse....

Photobucket
Ironhorse....

Photobucket
Er zijn nu ook segway tours in Raleigh..

Photobucket
En de American Kennel Club uit Raleigh liep ook mee in de parade.

Photobucket
Met van alle soorten rassen....

Photobucket
Twee verschillende rassen naast elkaar....

Photobucket
Caroline en Tara in afwachting van Santa

Photobucket
En daar was ie dan!!! Onder toeziend oog van de twee politie agenten voor ons.

Al met al begon de parade om half 10 en pas om half 12 kwam de kerstman. Lange toer dus nog. Vond het weer leuk om gezien te hebben. En zo langzaampjes aan begint dan toch de kerst sfeer te komen. Zou het dan toch....

Tot slot nog even het laatste nieuws voor wat betreft werk. De bloemenschuur heeft weer gebeld of ik hen wil komen helpen met Thanksgiving..... Geweldige timing weer van ze. Zaterdag bellen of ik maandag, dinsdag en woensdag kan komen? Nee ik kan dus niet maandag en dinsdag omdat ik cursus heb. En woensdag kan ik eigenlijk ook niet. Ze denken niet echt vooruit kunnen we wel zeggen. Ik ga ze nu even bellen en het heuglijke nieuws vertellen.....

Groetjes Petra

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Super zo`n parade! Zo kom je wel in de juiste Christmas mood ;-)

Niet echt slim van de bloemenman idd, op zo`n korte termijn kun je niemand vragen volgens mij!
Nog even en je cursus zit erop joh!

grtjs Mariet

Kristel Holsbeek zei

Das leuk zo een parade, echt om in de stemming te komen;-)

Nog twee daagjes cursus dat ging snel...alle voor mij dan toch;-)

Wel spijtig (omdat je toch graag met bloemetjes werkt) dat ze niet een beetje eerder plannen...

Marjon zei

wat geweldig leuk zo'n parade. daar kom je helemaal van in de kerststemming.
Wij moeten eerst de sinterklaas nog door en dan komt de kerstboom ook weer van zolder (ja ik heb een nepperd)

Anja zei

Leuk zo' n kesrtparade, zo kom je wel in de stemming. Plannen is duidelijk niet de sterkste kant van de bloemenman. Succes met de 2 laatste dagen cursus.

Annemiek zei

Leuk zo'n optocht!

Bianca (Hollandranch) zei

Dat is nog eens een optocht ! gaaf hoor.
Hopelijk vindt die andere hond net zo'n goed huis als de honden op je foto's

Anoniem zei

Niet stoppen met je rescue acties hoor. Als niemand wat had gedaan was er zeker niets gebeurd nu is er in ieder geval nog 1 hondje gered. Hopelijk komt t voor t reutje ook nog goed wonderen zijn de wereld nog niet uit!
Wat een gezelligheid die parades zo kom je wel in de stemming ja. Onze route loopt dit jaar ietsje anders dus heb helemaal nog geen idee van kerst.
Knuf uit Soesterberg