vrijdag 13 januari 2006

Heel rap

Gisteren had ik dus afgesproken om met de Nederlandse vrouwen te wandelen bij Harris Lake. Om kwart voor elf verzamelen. Was voor vertrek noch naarstig op zoek naar mijn fotocamera. Maar kon hem vreemd genoeg nergens vinden. Dus zonder camera de deur uit. Het was mistig en het meer was een beetje "misterieus" in deze "mist". Had voor de verandering 1 hond mee genomen. Doe hier eigenlijk niks met 1 hond. In Nederland gingen we altijd naar hondencursus en hadden ze allebei hun avondje uit apart met de baas. Vinden ze, denk ik net als kinderen, heel erg leuk altijd. Dus ik dacht neem Stace mee en dan mag Connor volgende week.
Daar aangekomen Stace uit de auto gehaald. En sinds dat wij in Nederland vaker zijn gaan meelopen met de Beardie wandelingen, hebben onze honden zoiets van "Oh we zijn bij bos, waar zijn de Beardies?" Helaas voor Stace geen Beardies of uberhaupt honden te bekennen. Maar gelukkig wel bos en gezellige tweebeners ;-). Daarna snel van start met de dames. We liepen de peninsula trail.

Van de website

*************************************************

Peninsula Hiking Trail
The Peninsula Trail is comprised of four loops. These loops give hikers a choice of what distance to hike. The entire trail is nearly 5 miles in length and can take over two hours to hike.

The Peninsula Trail will lead hikers along the lakeshore through a variety of forest habitats including a longleaf pine stand and mixed oak/hickory hardwoods. If you're quiet, you may catch a glimpse of a deer, turkey or a variety of waterfowl along the way.

************************************************

Wij liepen de hele trail en die was iets van 4,5 mile. (7,25 kilometer) Het tempo was rap, heel rap.... En binnen een half uur liep ik met een rood hoofd en zwetend in de achterhoede ;-) De trail ging over smalle paadjes met veel stronken en bochten, greppeltjes, heuveltjes en dalletjes. Nou gingen de dalletjes lekker, maar de heuveltjes, ha ha ha. En je moest goed kijken waar je liep anders lag je op je snufferd. Echt cross country dus. Heb dan ook niet veel gezien van de prachtige omgeving, maar vond de grond erg mooi ;-) Halverwege hebben we een tankstop gehouden en bij de 3,5 mile ook nog even. Nou kan ik eigenlijk het wandelen heel lang volhouden, maar in dit tempo was hier ongeveer bij mij de batterij op. Vooral omdat ik het idee had dat er op het laatste stuk meer heuveltjes waren dan dalletjes en daardoor raakte ik figuurlijk in een dalletje. Maar..... vanuit een tas werd er mij een King pepermuntje toegereikt. Oer hollands en precies op het juiste moment. Hier hebben ze snoepjes die ze Lifesavers noemen. Nou, het Kingetje was het voor mij en zowaar heb ik de laatste mile ook gered. We hebben deze trail uiteindelijk met alle stops erbij in 1 uur en 40 minuten gelopen. En ik vond het zwaar, maar bij de auto had ik al weer praatjes. Dat hadden we toch maar mooi "even" gedaan niet waar?
De auto stoel voelde zalig op de weg weer naar huis en ineens zag ik in een zijvakje van de deur ook mijn fototoestel liggen.... Te laat...
Strakjes weer naar de zwem en oh oh wat worden we sportief..... ;-)

Groetjes Petra

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Petra, ik geniet iedere dag van je heerlijke verhalen vol humor, er is een schrijfster aan je verloren gegaan. Ik ben zelf een paar keer in Amerika geweest. EEn prachtig land met fijne mensen. Ik ben jaloers op je. groetjes Ronny .

kastelke zei

Lol, Petra, hoe je het hier zo grappig weet te verwoorden!

Anoniem zei

Je bent zeker lekker sportief bezig zeg! Helemaal goed! Ik sta ervan te kijken dat je een hond alleen thuis kan laten, volgens mij gaat dat bij ons niet lukken hoor, dan blaffen ze alles bij elkaar ;-)

Nel zei

Je bent lekker sportief aan het worden, zwemmen, aquarobic en nu nog bijna twee uur flink doorwandelen.
Ben benieuwd hoe de weegschaal na het weekend zal staan.
Fijn weekend !