dinsdag 17 mei 2005

Bel maandag

Ik had met mezelf afgesproken dat ik maandag een beldag zou hebben. Ik had namelijk bepaalde telefoontjes een beetje uit zitten stellen. Het waren telefoontjes naar Amerikaanse bedrijven voor de elektriciteit, gas en water enzo. Nou is mijn Engels best redelijk, maar aan de telefoon vind ik het toch net een tikkie moeilijker. Dus had ik het een beetje voor me uit geschoven. Maar nu moest ik toch echt wat gaan doen. Al die dingen die ik moest bellen waren voor ons nieuwe huis. Dus zou ik elektriciteit willen in ons huis, moest ik toch echt gaan bellen. Ik dacht ik begin met het water. De telefoon ging over..... en toen kreeg ik een bandje. De mevrouw in kwestie was niet aanwezig en ik kon een boodschap inspreken na de beep. Dus gedaan..... Dat was voorlopig 1. Daarna maar de moeilijkste. Progress energy bellen. Had al gehoord dat ze om een borg vragen als je nieuwe klant bent en dat je die vooraf moet betalen. Nou had ik gehoord dat de ene die borg af moest gaan geven bij de lommerd en de ander mocht gewoon een cheque sturen naar Progress. Mijn voorkeur ging uit naar het laatste, maar dat was dus eigenlijk afhankelijk van degene die je aan de telefoon kreeg. Dus ik bellen en kreeg een allervriendelijkste meneer aan de telefoon. En het gesprek verliep vlotjes en per 10 juni hebben we volgens deze meneer dus stroom in ons nieuwe huis. En toen kwam het verhaal over de borg. Of ik die met een cheque wilde betalen aan Progress, vroeg hij. Ja hoor, zei ik, ik stuur wel een cheque, antwoorde ik opgelucht. Verder geen enkel probleem en hing opgelucht op. Dat was een makkie zeg. Ik kreeg er zin in. Ben dus daarna gelijk het afval bedrijf gaan bellen. En dit keer weer een heel aardige mevrouw. Ze vroeg het adres en de wijk en op 10 juni worden nu de containers gebracht en de donderdag erna kunnen we ons vuil al buiten zetten. Super..... Het ging hartstikke goed dat bellen. Nu moest ik nog het gas regelen en de tv- en internet aansluitingen. Eerst het gas maar. Dit gesprek liep wat stroever. Het bleek dat de mevrouw aan de andere kant van de lijn niet met mij een contract af kon sluiten omdat het op naam van Ron moest. Dus ik Ron gebeld en Ron weer die mevrouw. Uiteindelijk is dat ook goed gekomen en krijgen we nu dus ook gas per 10 juni. Nog 1 keer de mevrouw van het water geprobeerd maar die was nog steeds niet bereikbaar. En van de tv moeten we nog even heel goed kijken. Er zijn hier vele verschillende tv paketten die je kunt kiezen. Internet idem dito. Dus dat gaan we eerst nog even via internet uitspitten maar dat lijkt me verders geen probleem.Vanmiddag gaan we dan ook nog even de verzekeringen voor het huis regelen, zodat we dat allemaal weer door kunnen geven aan de attorney voor de stukken bij de closing en dan is ook dat weer geregeld. Al met al een hoop geregel, maar het bellen viel mij in ieder geval, achteraf, reuze mee.

In de middag waren Yvonne en Erna allebei te gelijk on line op de skype. Dus hebben we lekker met zijn drietjes zitten beppen. Wat een heerlijkheid toch dat skype. Zo blijf ik lekker op de hoogte van alle dingetjes in Nederland. Daarna ben ik met de hondjes gaan wandelen. En waren ze hier in het complex de brandweerpaaltjes aan het spuien. Dus toen we terug kwamen van het meertje, kwam er een stroom met water ons tegemoet. Het meertje ligt helemaal beneden en ons appartement ligt helemaal boven aan. Nou was het gisteren best behoorlijk warm dus voor Stace en Connor was dit water helemaal niet erg. Connor liep dus ook naar hartelust te spetteren door de plassen. Heerlijk vond hij het. Ik had inmiddels zeik natte schoenen want er kwam echt een flinke stroom water naar beneden. Stace liep een beetje met opgetrokken pootjes door het water. Het is ook zo'n waterrat..... (ahum) Maar Connor die kwam helemaal los en vond het heerlijk. Dat mogen ze van hem wel elke dag doen geloof ik ;-)
Natuurlijk op weg naar het appartement even langs de brievenbus en er was weer een kaart. Dit keer nog een kaart voor Stacey voor zijn verjaardag. Die had er wel heel lang over gedaan zeg. Maar er zat ook nog een briefje in de brievenbus dat er een pakketje bezorgd was en dat ik die in het kantoortje op kon halen. Dus natuurlijk gelijk even vragen. En zo leuk het was een pakketje van Ton,Yvonne,Ron en Erna voor mijn verjaardag. Er stond op dat ik het pakketje pas mag open maken wanneer het mijn verjaardag is, dus moet nog 14 daagjes wachten. Maar vond het zo leuk !!! Nu nog mijn nieuwsgierigheid weten te temmen, hi hihi


Groetjes Petra

http://www.beardie.nl

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Gaaaaaf een pakketje en zo snel!!!!! Een week, ze leren het nog wel in Amerika.
Spannend, wat zou erin zitten hahaha voor jouw een vraag voor ons een weet.

Doei Doei

Erna

Anoniem zei

Nu alweer een nachtje minder slapen dan gisteren voor je het mag openmaken :-))))
Oh wat zal er toch inzitten hihi
Ook voor mij een weet........wat een creepies zijn we toch he :-))

Groetjes Yvonne

Petra zei

Ohhhhhh, gelukkig ben ik niet zo heel erg nieuwsgierig aangelegd...(ahum) Maar nu nog maar 14 daagjes wachten.....
Groetjes Peet

Annemiek zei

Wat een geregel allemaal he. Wel handig dat je iemand hebt die je het allemaal kan vertellen hoe het in z'n werk gaat.
Annemiek