zondag 15 mei 2005

Vol weekend

Van het weekend hadden we weer allemaal dingetjes te doen. 's Morgens zouden we met Larry naar het huis gaan. Hij had de sleutel dus konden we even op ons gemakkie met hem rond snuffelen. We hebben samen met hem een beetje de technische dingen bekeken. Het is toch allemaal wat anders dan in Nederland en Ron heeft veel van hem geleerd. Zo zijn ze onder het huis geweest om alles daaronder te bekijken en heeft hij wat dingen over de elektriciteit uitgelegd. Verder het beregeningssysteem in de voor tuin getest. Grappig om overal van die kleine sprinklertjes om hoog te zien komen. Zag er erg leuk uit. Toch wel heel speciaal dat Larry daar allemaal tijd voor vrij maakt. Voor ons is dat toch wel fijn dat je al die dingen aan een Amerikaans iemand kunt vragen. Zo weet hij precies hoe het gaat met de elektriciteits voorzieningen en hoe bouwers over het algemeen werken. Dus dat was zaterdag morgen.
Daarna hebben we met de hondjes hier op het grasveldje lopen spelen. Maar het was behoorlijk warm zaterdag dus alles een beetje met mate. Daarna een rondje gelopen en daarna lieten ze zich heerlijk vallen naast de airco in het appartement.
Later die middag zijn we op pad geweest om ons lid te maken bij de BJ's. BJ's is een soort Makro, maar je hoeft geen ondernemer te zijn om lid te worden. Voor een klein bedrag per jaar kun je lid worden. Nou hadden wij per email een bon toegestuurd gekregen met een leuke aanbieding om lid te worden. Dus meldden wij ons aan bij de klantenservice balie. Het bleek al snel dat de dame aan de andere kant van die balie zeker geen blond geverfd haar had. Ze was echt blond en dat merkten we....... Ze stelde nogal vreemde vragen en de antwoorden kwamen niet echt door. Daarna moesten we ons legitimeren met onze rijbewijzen. Omdat wij nog geen Amerikaans rijbewijs hebben, lieten wij onze mooie Nederlandse roze exemplaren zien. Daar schrok ze enorm van. Wat een rare dingen zeg. En zo groot. Ze haalde 2 keer haar schouders op en ging aan het intikken in haar computertje....... Toen ze met haar blieb pistool ons gefotografeerd had kwamen de pasjes naar buiten rollen. Geweldig dachten wij, nu kunnen we dus eindelijk gaan shoppen. En ja hoor, we mochten gelijk de winkel in van Blondie. En dat deden we dus ook. Al wandelend naar de ingang van de winkel stopte ik de pasjes in mijn portemonnee. En moest zo ontzettend lachen....... Want ik stond er op als "Petra Rotterdam" en Ron's naam was "Ron Spijkenisse" Wat een giller. Onze achternaam was veranderd in de naam van onze geboorte plaats. Die Blondie was helemaal in de war van het roze papiertje en kon dus niet onze achternaam vinden, dus had ze zelf maar wat gekozen wat ze op het rijbewijs kon vinden. Nu waren we eigenlijk wel benieuwd of we er wel mee konden betalen bij de kassa omdat onze achternamen niet zouden kloppen met de namen die we gebruikten om te betalen, maar dat gaf geen enkel probleem. Dus nu heten we dus Petra Rotterdam en Ron Spijkenisse bij de BJ's. Tsja het heeft eigenlijk wel wat.....
Groetjes Petra

http://www.beardie.nl

6 opmerkingen:

kastelke zei

Petra, vooral in BJ's de rekeningen correct betalen hoor, anders kan je zo worden opgepakt voor oplichterij! En ga het dan maar uitleggen dat het aan Blondie lag. LOL!!!

Anoniem zei

Weer een leuke belevenis, maar hoe staat het eigenlijk met jullie amerikaans rijbewijs. Zijn jullie al begonnen of wanneer gaat dat gebeuren?
Karin

Anoniem zei

't is weer lachen hoor!!!
Jullie maken daar wel hilarische dingen mee zeg :-))
Groetjes van Yvonne

Nel zei

Hallo Petra
Via allerlei weblogs heb ik de jouwe ontdekt. Ben begonnen met lezen en heb alles vanaf dag 1 gelezen.
Wat een avontuur zeg.
Maar ik kan eruit opmaken dat je al aardig gesetteld bent. Fijn voor je, ik hoop dat je voorlopig heel fijn zal wonen in Cary.
Je huis vind ik een plaatje, het lijkt wel een film.
Vanaf vandaag gaat je weblog bij mijn favorieten.

Anoniem zei

Hahaha lachen zeg!!! echt een blondie!!!!! Moeten jullie daar opnieuw afrijden dan??? Lijkt me vreselijk!!!!!

Petra zei

Hmm, zou een leuke nieuwe trend kunnen worden, geboorteplaats als achternaam!! Heel gek! Tja, je hoeft natuurlijk niet de brightest Froot Loop in the bowl te zijn om bij BJ's pasjes te maken ;).