zondag 1 mei 2005

Red, Hot and Blue

Vandaag, ja ook op zondag....., was het weer huisjes kijken geblazen. Het begint een vast ritueel te worden en we beginnen nu ook zeker een beetje de weg te vinden in de buurtjes. Het is een heel gezoek in het begin, maar nu en ook dankzij "Miep" gaat het steeds beter en kunnen we het een beetje beter inschatten wat en waar wat is. En Miep voelt zich inmiddels helemaal thuis met ons en wij met haar. Soms moet ze even denken wat we nu weer van haar willen, maar met wat geluk en een portie geduld bonjoured ze ons zo naar onze plaats van bestemming.
Maar het zoeken naar een leuk huis blijft een hele klus. Gisteravond had ik op internet een leuk huis gezien in Apex. Het was sinds zaterdag op de markt (en dus ook op internet) En vandaag, zondag middag, zou er open huis zijn en wilden we er zeker even gaan kijken. Ik had er een goed gevoel over hoor. Het was een mooi huis en met grote mooie kamers. Dus we waren er even voor tweeen. Omdat de makelaar er nog niet was, waren we even naar achteren gelopen om de tuin te bekijken. En toen zagen we al dat dit niks voor de hondjes zou zijn. Het was een klein reepje gras en verder een beetje een wildernisje. Natuurlijk valt er wat van te maken, maar groter maken konden we hem niet. Bovendien hadden ze achter dit huis een heel stuk kaal gemaakt, want er achter kwam dus een nieuwe wijk. Het is zo moeilijk om via internet in te schatten hoe de tuin is en hoe de omgeving is. Vandaar dat ik bij zoveel huizen eerst es even goed ga kijken wat er in de buurt is. Zo vond ik bij een ander huis dat de treinrails liepen achter de struikjes die zo leuk leken op het internet. Toch wel een belangrijk detail dacht ik zo. En zo zijn er al meer dingentjes die niet vermeldt staan op het internet, maar die o zo belangrijk zijn. Het is ook wel een beetje een uitdaging aan het worden om en een leuk huis voor ons te vinden en wat tevens een leuke plek voor de honden is en wat ook nog es te betalen is. We hebben nu onze prioriteiten vastgesteld. En dat zijn een aangename woonkamer, goede maat slaapkamer en badkamer, goed formaat Bonuskamer (is de kamer boven de garage) en een leuke tuin voor de honden en ook een beetje een uitlaat gelegenheid voor ze. Al met al flinke eisen hoor';-)
Maar we beginnen nu een beetje inzicht te krijgen in wat voor soort huizen er hier zijn en wat wij leuk vinden. Al is het nog steeds heel moeilijk.
Na al dat huizen gedoe hadden we besloten om vanavond uit eten te gaan. We hadden van een collega gehoord dat Red,Hot and Blue een leuk restaurant is. Dit restuarant zit om de hoek bij ons appartementen complex. Toen we binnen kwamen was er een dame die ons naar een niet rokers tafeltje bracht en daarna kwam de ober naar ons toe. Nadat we wat besteld hadden, vroeg hij aan ons waar we vandaan kwamen. Het Engels gaat ons goed af hoor, maar ze horen hier direct dat je hier niet vandaan komt. Dus wij vertelde uit Nederland. Echt zei hij? Want een collega van hem was ook in Nederland geweest. Hij zou em wel even sturen.
En inderdaad na even te hebben gezeten kwam zijn collega bij ons langs. Hij bleek 4 jaar in Ommen te hebben gewoond. Hij wist er veel van te vertellen. Kon ook goed Nederlands verstaan maar het spreken "een beetje", vertelde hij met een Barry Stevens accent. Het was een vriendelijke jongen die nog vroeg hoe het nou stond met Enschede en zijn inwoners. Hij was net vertrokken na de vuurwerkramp. Nouwwww vertelde ik. Vrienden van ons gaan nu een huis laten bouwen binnen het gebied waar de ramp had plaats gevonden. Hij was helemaal verbaasd, dat dat al mogelijk was. Ja zei ik het gebied wordt nu weer herbouwd en er komen prachtige huizen op. Hij vond het helemaal geweldig. En was oprecht blij. Dus Audrey en Jaap, als jullie dit lezen, zelfs in Amerika weten ze van jullie mooie Enschede af!!! Dat hadden jullie mooi niet gedacht he? Wat een klein wereldje toch eigenlijk. Verder vertelde hij dat hij gisteren een beetje met zichzelf koninginnedag had gevierd. Vroeger deed hij dat in Almelo, met zijn vrienden van de internationale school. Het was leuk. Hij was zo enthousiast over Nederland en wilde zo weer terug om er te gaan wonen. Hij vond het super om er over te praten en wij vonden het leuk om een Amerikaan te spreken die wat over Nederland wist te vertellen en er ook geweest was. Bovendien was het eten ook nog es erg goed. Dus was het even lekker iets anders om het weekend mee af te sluiten.

Groetjes Petra

http://www.beardie.nl

4 opmerkingen:

Anoniem zei

De huizenjacht gaat dus weer verder!
Wat je zegt als je de foto's iet lijkt het soms zo leuk, maar in het echt is het soms even anders.
Leuk van die Amerikaan die in Nederland gewoon heeft, wat is het toch een klein wereldje;-))
Maarre wat hebben jullie eigenlijk gegeten en was het lekker??
Groetjes en een leuke maandag
Yvonne
Volgens de voorspelling gaat het hier regenen en onweren. Nu is het nog droog en hoop dan ook dat het na onze wandeling met Spirit en bazin is

Anoniem zei

Had een paar daagjes niet op je blog gekeken/gelezen, dus een hoop nieuws. De huizenjacht blijft een goede bezigheid, maar uiteindelijk zullen de juiste keuze maken en een mooi stekkie vinden! Blij te horen dat jullie post ontvangen vanuit Nederland, want ik heb nog steeds jullie DVD met Stacey/K3, laat maar weten wanneer we deze kunnen opsturen. Ben benieuwd naar je volgende belevenissen. groetjes vanuit Rotjeknor (Karin)

Petra zei

Even voor Yvonne Ron had kipfilet en ik had een varkensfiletgedoetje. En omdat ze de frietjes vergeten waren te brengen, kregen we ons toetje gratis. Offuh... beter gezegd "toet" er was niet veel "tje" aan eigenlijk ;-)

En even voor Karin ik had je al gemaild hoor over die DVD. Misschien weer in het zwarte gat van het internet terecht gekomen..... Het wil niet echt lukken die email naar Beverwaard.
Groetjes Petra

Anoniem zei

Zeg, wil jij niet steeds die links plaatsen daar die restaurants?! Krijg er op de late avond zo'n honger van, zo word ik nog een echte amerikaan op afstaan :)) gr.anja