dinsdag 29 maart 2005

Alweer een dag in the "US of A"

Tweede paasdag daar doen ze hier niet aan. Dus hebben we deze dag gebruikt om wat papierwerk in orde te maken. Eerst naar Ron’s werk om daar even te kijken. Al begint Ron vrijdag met werken, was het ontvangst heel leuk. Ik zelf vond het wel leuk om te zien waar Ron gaat werken. Hierna zijn we met een collega van Ron naar de Bank gegaan om een bankrekening te openen. Dat ging allemaal voorspoedig. Daarna zouden we op pad gaan voor een sofinummer aan te vragen. Hiervoor heb je een portie geduld nodig, een groot portie geduld, want het was daar erg druk en het verliep niet bij iedere bezoeker even vlotjes. Hoop dat het bij ons goed gegaan is en dat we binnen niet al te lange tijd Ron’s nummer zullen ontvangen. Daarna naar het belastingkantoor. We hadden al gehoord dat het helemaal ligt aan wie je aan de andere kant van de balie treft. Voor ons was dat een nogal conform de regels denkende man, die praatte alsof er een bandje op stond die eerst helemaal afgespeeld moest worden voordat jij weer een vraag kon stellen. Uiteindelijk had hij uitgevonden dat mijn kopie van het paspoort genotariseerd moest worden. Wat dat betekent mag Joost weten, maar we gaan het proberen in orde te maken……Tussen de bedrijven door en het wachten in diverse wachtruimtes hebben we nog wat huizen bekeken, maar we kunnen toch nog niks kopen eerdat we Ron’s sofinummer hebben. Dus ook hier weer geduld…. Het blijft een schone zaak ;-)

Vandaag zijn we naar Lake Wheeler geweest met de hondjes. Even lekker wat anders. Het was heerlijk weer met een lekker zonnetje een zacht windje en zo’n 23 graden.
De hondjes genoten en wij ook. Even lekker in het zonnetje zitten en gedachten op wat anders.

Image hosted by Photobucket.com Image hosted by Photobucket.com

Image hosted by Photobucket.com

In de namiddag zijn we op pad gegaan voor een GPS –systeem, oftewel een “wegwijsmiep”voor in de auto. We zijn hier wel es eerder geweest, maar het zoeken naar de juiste weg en plaats, levert soms de nodige fratsen op. Een ieder die op vakantie wel es met een kaart op zijn schoot heeft gezeten zal het kunnen beamen. Dus om de algehele stemming in onze auto te verhogen, wilden we maar zo’n wegwijs miep aan gaan schaffen. Dus naar diverse elektronica zaken geweest en waarschijnlijk zullen we hem morgen gaan kopen.
Dus hopelijk raken we dan de weg niet meer kwijt.
Daarna kwamen we “ineens” op de autoboulevard terecht. Gek genoeg kon Ron de weg hier naar toe wel vinden. We waren hier dus ook zondag geweest en toen waren de autobedrijven dicht. Nu niet, en dat zouden we weten ook. De verkopers kwamen als horzels op ons af. Nog niet koud uit de auto of er stond al een mannetje naast ons. Of we wilden proefrijden, zitten of even naar binnen wilden en ze wilden maar al te graag ons telefoonnummer, wat we maar niet gegeven hebben, gek he? Het was zo erg dat bij de Jeep dealer ze in een golfkarretje op ons afkwamen met verkopers. Zo groot is de parkeerplaats met autovoorraad, dat ze alleen op die manier snel bij ons konden zijn. We hebben er een foto van gemaakt. Wat een giller zeg…..
Image hosted by Photobucket.com Image hosted by Photobucket.com
Ron vindt een Chevrolet Equinox erg mooi dus hij wilde daar zeker even gaan kijken. Gelukkig was deze verkoper niet zo opdringerig. We hebben hem eerlijk verteld dat we nog bij andere modellen zullen gaan kijken om ons te orienteren. Hij begreep dat en Ron mocht een stukje rijden in de Equinox.

Image hosted by Photobucket.com

Ook liet hij ons nog even de voorraad zien van Equinoxes, zodat we alle kleurtjes konden zien. Verder deed hij ons een aanbod, maar was niet opdringerig. Wat een belevenis dat autoshoppen…..De keus is er na vanmiddag weer niet makkelijker op geworden…. Ja ja ja, over luxe problemen gesproken…..

Oja vergeet ik nog te zeggen dat bij het shoppen voor een wegwijsmiep we nog een hele aparte koelkast zagen. 1 met een dubbele deuren en met een flatscreen tv er in. Ik stond echt met open mond. Hoe kunnen ze het verzinnen, dat kan alleen maar in Amerika ;-)

Groetjes Petra


http://www.beardie.nl

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Oef wat erg lijkt me dat, ik zou geloof ik gelijk heel kribbig worden en zeggen dat ik zelf wel kom als ik geintresseerd zou zijn. Kan geloof ik niet zo goed tegen opdringerigheid.
Ik moet zeggen dat Ron zeker smaak heeft, wat een geweldig mooie auto, en zeker een waar je veel ruimte hebt voor Stace en Con.
We lezen wel weer verder hoe de auto,huis en papieren perikelen verder vorderen.

Groetjes Marisca

Anoniem zei

Een Chrysler Pacifica is ook niet te versmaden trouwens ...

Wat dat notariseren betreft; dat kun je (onder andere) doorgaans op elk postkantoor laten doen. Ze hebben daar altijd wel een paar medewerkers met een 'notary public' bevoegdheid. Die doet dus niets meer dan de echtheid van kopieën van documenten bevestigen met zijn/haar handtekening en een stempel. Niet te vergelijken met de notaris bij ons.

Groetjes,

Anoniem zei

Het blijft allemaal een belevenis zeg met die auto's daar in de states. Is wel handig dat je de kleuren dan ook gelijk kan zien in de vorm van een auto en niet van een staaltje moet kiezen.
Weer errug nieuwsgierig welke car het gaat worden..
Nu nog "even" je sophienummertje en dan kan je voor een huis.
Hé Peet wel foto's maken hoor van de huizen die je gaat bekijken, dan kunnen Erna en ik meekijken of de logeerkamer wel groot genoeg is ;-))
Dikke knuf voor boys. Ze staan er trouwens weer mooi op voor het meer en zo te zien kunnen ze toch nog wel ergens los lopen.
Groetjes van Yvonne en een dikke lebber van Ayla

Anoniem zei

He peet

Wat heb je weer een heerlijk smeuiig verhaal. Wat kost een auto eigenlijk een Freelander bijvoorbeeld.En dat toekomstige huis moet echt even door de inspectie hoor! Want die logeerkamer moet wel groot genoeg zijn, want Yvon haalt nog wel eens rare fratsen uit s'nachts hi hi hi

Nou doei doei Erna

We zullen aan jullie denken zaterdag op de eerste wandeling op het strand zonder jullie snik snik

Anoniem zei

Wat schrijf ik nou sophienummertje hahaha dat is de sjieke naam ervoor :-))

Fratsen ......
Ik ben niet boos op je hoor Erna:-)))))

Petra zei

Gaan jullie toch allebei in een andere kamer? ha ha ha, hebben jullie geen last van fratsen ;-)))
Groetjes Peet

Anoniem zei

Nou Peet keuze genoeg zou ik zeggen, Ron zal het wel erg naar zijn zin hebben zo, bij al die autobedrijven. We zijn benieuwd welke auto het gaat worden. Nu nog het administratieve gedeelte afhandelen. Nog leuke huizen bekeken? Kunnen jullie al uitslapen of hebben jullie nog last van het tijdsverschil. Anders skypt ma je wel 's-ochtends vroeg.
groetjes, Karin

Anoniem zei

haha, wat zou mijn roze seat marbellaatje opvallen daar!!!

Groetjes Mariet

ps je blog werkt verslavend, ik check het echt meerdere keren per dag of er al weer nieuws is ;-)