zaterdag 5 maart 2005

Surprise!!!

Gisteren was het een gure dag. Rond drie uur bleef het onophoudelijk sneeuwen en er kwam weer een dikke laag sneeuw bij. Goed dat we onze oprit nog niet "ontsneeuwt" hadden anders konden we nu weer beginnen. Was met de honden nog in deze sneeuwbui naar buiten gelopen en het was koud, erg koud. Snel weer naar binnen dus. 's Morgens was ik nog op de fiets naar het centrum gefiets en tjemig echt wel afzien. Je kon toen de sneeuw die in de lucht hing al bijna aanraken zeg maar. Iedereen die je tegen kwam was ook helemaal ingepakt. Snel mijn boodschapjes gedaan en weer naar huis. Dan weet ik weer hoe blij ik altijd was met mijn autootje. Maar na een "bakkie" cup a soup weer helemaal het vrouwtje.
's Avonds hadden we een afspraak bij onze buurtjes, Aafke en Eric, naast ons. Ze hadden ons gevraagd voor de koffie. Om 8 uur zouden we daar zijn. Gelukkig hoefden we niet met de auto want er lag inmiddels een dik pak sneeuw. Dus we belde aan en zeiden even gedag tegen Tess hun labrador in de hal. Aafke deed de deur voor ons open, en ik keek op en hoorde heel hard SURPRISE!!!!!
Ik schrok me helemaal in de rondte, want de hele huiskamer zat vol!!! Alle buurtjes hadden Aafke en Eric uitgenodigd. Ook de nieuwe bewoners van ons huis, die vrienden van hen zijn.
Wat leuk!!!!!!!
Hoe kon ik dit nou niet gemerkt hebben, dat er zoveel mensen bij hun in huis waren?Het kwam echt als een totale verrassing. Het plan was heel listig in elkaar gezet, dat iedereen aan de achterkant hun huis waren binnen gekomen, zodat wij er totaal niks van gemerkt hadden. Zelfs de jassen waren keurig in de bijkeuken opgeborgen, zodat wij ook bij binnenkomst niks in de gaten zouden hebben. Slimme buurtjes hoor!!!



Na even te zijn bij gekomen van de schrik en een Zeeuwse Bolus, begon Eric aan zijn speech. Hij snapte niet waar om wij weg wilden. Prachtig huis (aan het water ha ha ha) en ontzettend leuke buren! En dit alles verruilen voor Amerika? Ze hadden een zgn "buurtcommissie" opgericht en waarom wij daar eigenlijk geen lid van wilden worden? Kwam het dan door de buren? Nel die zo creatief en oplettend was en die precies wist wie je op bezoek had? Of het zwembadgeplons van Rob & Marga? Of het beeld van de naakte vrouw in de tuin van Pieter & Paula, wat toch echt te schokkend was in het Zeeuwse? Of zou het dan het gesnurk van zijn vrouw Aafke zijn? Wat geen probleem moest zijn, want hij hield het al 25 jaar vol, en dat went echt wel, we moesten maar volhouden? Het was heel leuk hoe hij ons en onze buren kon typeren. Daarna begon Cor, de nieuwe bewoners van ons huis, met een heuse quiz. Met allemaal vragen over Zierikzee. Als we een vraag goed hadden kregen we een kadootje....... Oei.... Vielen dus mooi door de mand. Het was duidelijk dat wij na vijf jaar hier wonen nog niet echt goed geintregreerd zijn hoor. Met vragen van hoelang bestaat Zierikzee en noem vier zijstraten van de nieuwe haven, hoe heet de molen. Bij de meeste vragen stond ik een beetje te stamelen. Gelukkig zat ik naast buurman Jos. Jos woont al bijna 60 jaar in Zierikzee en fluisterde mij stiekumpjes de goede antwoorden in. Dus we mochten een prijs open maken.

Image hosted by Photobucket.com

Na deze Zeeuwse quiz kwam Shashank, ons buurjongetje, met een echte Amerikaanse quiz. Over wie was de eerste president was, en hoeveel sterren de Amerikaanse vlag bevat. Raar genoeg gingen deze antwoorden veel beter...... Heel leuk om te zien hoe Shashank zich inleefde in zijn quizmaster rol. Super!!!
Alle buurtjes hadden dus kadootjes meegenomen voor ons met een Zeeuws tintje! Zo leuk. Zo kregen we een oude pentekening uit 1751 van de haven van Zierikzee. Een verzameling van luchtfoto's van oud Zierikzee. Een boek met aquareltekeningen van Zeeland, met een verhaaltje van Rob, Marga en Claudia en Mariska. Een foto van de vuurtoren van Burgh Haamstede,(mijn geliefde plekje op Schouwen) en Pieter onze achterbuurman had een heel mooi symbolische prent gemaakt, over het van de oude wereld (landelijk Zierikzee) naar de nieuwe wereld (Amerika) vertrekken. Symbolisch gaat er een vliegtuig van oud naar nieuw. Echt heel prachtig. We kunnen nu dus in Amerika vertellen dat we een "echte originele" Pieter aan de muur hebben hangen. Hij is getekend door de maker zelf, dus dat wordt een collectors item!

Image hosted by Photobucket.com

Ook was er een mand vol met Zeeuws lekkernij en een blikje cola (ze kennen ons). Alle buurtjes hadden allemaal wat lekkers meegenomen. Zo waren er Zeeuwse bolussen, worstjes met prikkertjes met de Nederlandse vlag en nog veel meer Hollands lekkernij. En dit werd netjes rond gebracht door Soon Mi.

Image hosted by Photobucket.com
Kortom we zijn ontzettend verwend en hebben prachtige herinneringen aan deze onvergetelijke avond. Bedankt buurtjes!!! nu wordt het afscheid nemen nog moeilijker.
Groetjes Petra


http://www.beardie.nl

1 opmerking:

Petra zei

Hoi Petra,

Ik herinner me nog al die afscheidsfeestjes van 20 en 21 jaar geleden (eerst toen mijn ouders verhuisden en een jaar later toen ikzelf ze achterna ging). En telkens zit je keel weer dicht, omdat je toch zoveel om al die mensen geeft.
Het gezegde "Partir c'est mourir un peu" is wel waar!