maandag 21 maart 2005

Verhuisdag

Vanmorgen vroeg was het zover. De verhuisdag. Was al vroeg wakker. Zes uur......
Ron was ook wakker en we besloten er maar uit te gaan, want we moesten nog van alles een beetje doen. Ook al zouden ze pas rond een uur of half negen komen. Was net klaar en had mijn crackertje naar binnen en toen hoorde ik al een vrachtwagen achteruit ons straatje in rijden. Kwart over zeven was het...... Jeetje, nou had ik de koffie nog niet klaar. Even een uitleg, ons koffie zet apparaat hadden we al verkocht, vanwege de andere stroom in Amerika, dus ik moest de koffie met de hand zetten. Met ouderwets filtertje en water bijschenken, maar dat gaat helemaal niet zo snel met zo'n ding. Ben een kwartier bezig geweest. Ja, ze wilden wel graag een bakkie. Omdat ik zelf geen koffie drink, wist ik precies met ons oude apparaat hoeveel schepjes er in moesten om het een lekkere koffie te maken. Nu was het een tikkie op de tast. In ieder geval 5 man zaten op mijn handgemaakte koffie te wachten. Ik had het voor ze in geschonken en het werd stil onder de verhuizers....... Ik maakte een grapje, en toen kwamen ze los. Hij was dus veelste sterk en er was een run naar de kraan om het boeltje wat aan te lengen. Ha ha ha, zo die waren wakker!!!!
Ze zijn daarna begonnen met inpakken. Raar hoor vijf mensen in je huis die van alles in gaan pakken. Maar even niet aan denken en ik ben toen bij de buren gaan vragen of ze een echt "bakkie" voor me wilden zetten. Maar buurtje 1 had een Senseo en buurtje 2 ook... Jeetje, gelukkig had buurtje 3 wel een koffiezet apparaat en nog een reserve op zolder die ik van hun mocht lenen. De schatten. Dus in de loop van de morgen kon ik de verhuizers een milder "bakkie la Petra" aan bieden. Toen werd het me ook duidelijk dat het nu echt zover is. Hiervoor was ons huis gewoon ons huis. Niks wees er op dat we gingen verhuizen. En het inpakken ging snel, heel snel. Ze werkten echt heel hard en waren heel vriendelijk. Had meer stress verwacht, maar dat viel reuze mee. Het was prachtig weer en wij hadden de camping stoeltjes buiten gezet en zaten in het zonnetje met zijn tweeen. Hondjes in de tuin er bij. De eerste voorjaarsdag was onze verhuisdag, hoe kan het beter?
Er kwamen allerlei mensen nog even gedag zeggen en ook de mensen in de buurt met een hondje kwamen even gedag zeggen. Leuk! Er waren dus ook mensen die niet wisten dat wij weggingen. (Hoe kan dat nou in Zierikzee? ;-) )
Om drie uur kwam de container....

Image hosted by Photobucket.com

Wat was ie groot!! De verhuizers hadden nog een uur nodig om alles verder in te pakken. Ze werkten echt heel hard. Echt respect hoor. En toen begonnen ze alle spullen uit huis te halen en naar de container te brengen.

Image hosted by Photobucket.com

Dat ging rap..... Om vijf uur waren ze klaar en ging de container dicht en richting Rotterdam....... Slik, daar gingen onze spulletjes. We hadden nog wel even met de chauffeur van de wagen zitten praten, en vertelde ons een beetje het traject. Leuk om te horen. De verhuizers gingen daarna weg en toen was ons huis leeg...... Wat een dag. Zo vroeg begonnen, en zoveel gebeurd. Dat dat allemaal tegelijk in 1 dag kan gebeuren.......

FOTO 1
Image hosted by Photobucket.com
FOTO 2
Image hosted by Photobucket.com
FOTO 3
Image hosted by Photobucket.com
FOTO 4
Image hosted by Photobucket.com
Groetjes Petra

4 opmerkingen:

Annemiek zei

Raar he, zo'n stel vreemden in je huis die alle spullen inpakken, weg privacy. Dat hebben ze snel gepiept. Je hebt ze goed aktief gekregen met je koffie, hihi.
Annemiek

Anoniem zei

He getver nou is het echt.

Bij de foto van stace in het lege huis kwamen de traantjes bij mij.

Gisteren was ik aan het werk en hoorde Blof met Aan de kust toen hield ik het ook al niet droog.

Zie jullie donderdag

Knuffels
Erna

Anoniem zei

Wat een dozen, en jullie hadden al zoveel opgeruimd. Nu duurt het weer eventjes voordat je de container weer ziet met alles erin. We zien jullie in ieder geval morgenavond nog. Lekker eten en nog kletsen.
(Koffie zetten was toch al niet je sterkste kant, toch?)
Karin

Petra zei

Hi hi Karin, jij mag niet meer raden hoor! Ach je blijft bij mijn koffie in ieder geval lekker wakker.

Erna: De tv bleef in het huis achter en ik zette hem 's morgens aan voor een muziekje bij het inpakwerk en wie was er op Music Box, inderdaad Blof.....
Slik, ben maar even wat anders buitenshuis gaan doen.
Petra