donderdag 12 mei 2005

Sale !!

Zondag had ik in de krant gelezen dat er bij "Kohl's" Sale was. Kortingen tot wel 60 % !!! ja ja, dacht ik met mijn Hollandse nuchtere achterdocht. Tot dat je bij de kassa staat zekers. Maar mijn nieuwsgierigheid was geprikkeld. En omdat ik toch op Crossroads moest zijn dacht ik, ik rij toch maar even langs. Het was in ieder geval op de parkeerplaats behoorlijk druk. Zou het dan toch zo zijn? Nou ik liep dus naar binnen en in de winkel was het vrij rustig. Nou is het een vrij grote winkel, dus misschien viel het niet zo op. Maar ik had dus echt de taferelen van de "Drie dolle dwaze dagen" van de Bijenkorf in mijn achterhoofd. Waar half nederland graait wat hij graaien kan..... Maar niets hier van te bespeuren. Zie je wel mooi weer genept..... Tot dat ik goed keek. Overal stonden bordjes met hier 40 % en daar 50 % korting. Jeetje...... Het puur Hollands koopjes gevoel kwam bij me op borrelen. Ik snapte het niet. Dat scheelt toch enorm? Waarom is iedereen zo relaxed? Nouja, doe ik het ook maar rustig aan dan. In ieder geval een korte broek en 3 t-shirts kunnen scoren met 50 % korting. Maarja bij Kohl's hebben ze ook beddegoed en keuken spullen. Zou dit dan ook? Ja hoor. Fotolijstjes 60 % korting. Bepaalde keuken spullen40% korting. Handdoeken 60 % korting. Nou ik was dus wel even zoet bij Kohl's.
Maar nu dus naar de kassa. Zouden ze het daar ook wel weten, dat het echt koopjes waren die ik wilde kopen. Ja hoor. Zonder blikken of blozen haalde de kassa dame alle kortingen er af en was Petra weer helemaal blij !!! Super!!!
In de namiddag hadden we een afspraak met de "Blindsguy" bij ons nieuwe huis. Hartstikke aardige man, die overigens niet eens brildragend bleek te zijn ;-) Duidelijk uit Fuquay komende gezien zijn dialect. Dat is echt heel duidelijk hoorbaar hoor. De mensen uit Fuquay en omgeving praten veel platter Engels. Maar we konden hem verstaan. En dat kon ik vroeger in Zierikzee niet altijd zeggen van de echte Zierikzeeenaren. Daar verstond ik zo nu en dan echt helemaal niks van. Tegen de tijd dat we er een jaar of drie woonden ging ik dat pas goed verstaan. Maar de Blindsguy Mike ging rustig en met zekere vaardigheid alle ramen op meten in ons nieuwe huis. 27 ramen vertelde hij.....Jeetje wat een berg dachten wij nog. Dus wij dachten dan gaan we naar huis en horen we over een week of twee wel zijn prijs. Maar nee hoor hij ging gelijk aan de reken. En vijf minuten later hadden we zijn prijsopgave. Dat is nog es snel handelen zeg. Larry had ons al verteld dat de winkels in Fuquay vaak wat goedkoper zijn dan in Cary en dat daarom deze blindsguy ook wel wat goedkoper zou kunnen zijn. Nou hadden we van te voren bij de Home Depot (de Amerikaanse Gamma) gekeken wat Blinds ongeveer kosten. En the Blindsguy was niet veel duurder en ze zouden door hem allemaal opgehangen worden alle 27! Bovendien was er twee weken levertijd vertelde hij en zou hij ze in de week na 10 juni kunnen komen ophangen. Dus wij zullen de Blindsguy zeker nog een keer gaan zien in ons huis.

Groetjes Petra

http://www.beardie.nl

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Peet, jij hebt toch ook altijd mazzel met je koopjes. Leuke spulletjes gekocht? Had de blindguy dan misschien geen lenzen, je weet het maar nooit!
Karin

Anoniem zei

Wat een service van de blindguy en zo snel.En dat terwijl hier 8 weken levertijd of meer heel normaal is.
Dat is weer mazzel.

Erna

Anoniem zei

He, lekker hoor, zo snuffelen zonder dat hollandse gegraai! Waar zeeland al niet goed voor is ;)) bij al die 27 (slik) raamjes, wordt het nog opgehangen ook!! anja

Anoniem zei

Das nog eens lekker rustig goedkoop kopen zeg, hier sta je altijd helemaal shock en klem in de winkels als er van de hoge kortingen zijn. Goh toch wel mazzel dat die Blindguy kan zien, das wel handig als die de blinds gaat ophangen;-))
Groetjes Yvonne

Anoniem zei

hoi
wat een aanbiedingen zeg ik zou me suf kopen aan al die spullen

doei

je schoonmoeder

Anoniem zei

weet je wel dat je voortaan 27 ramen mag lappen:)
gr,nop

Anoniem zei

Nou ben wel heel benieuwd hoe het huis eruit gaat zien met de "blinds" ervoor!!!
Maar eh, je hebt daar toch ook wel glazenwassers voor die 27 ramen????? Of durf jij wel zo hoog op een ladder??

Petra zei

De ramen zijn van kunststof en die klap je naar binnen open en dan kun je ze heel gemakkelijk zelf wassen, heb ik gehoord ;-)