vrijdag 9 juni 2006

De vogeltjes

De vogeltjes worden al snel groot nu. Heb er een foto van dichtbij van gemaakt. Er zijn vier kopjes te bewonderen.

Photobucket - Video and Image Hosting


Drie grote, waarschijnlijk spreeuwtjes. En een kleintje en dat zou nog wel een zwaluw kunnen zijn, maar denk ook een iet wat kleiner uitgevallen spreeuwtje. Meneer en Mevrouw Spreeuw blijven nu niet meer op het nest zitten. Ook 's nachts niet, maar vliegen af en aan met eten voor hun kinders.
Photobucket - Video and Image Hosting


En dat peuzelen ze lekker op. Dat is ook te merken aan de enorme berg met s*** aan de rand van het nestje ;-) Oh jee en ik had beloofd het allemaal op te ruimen. Ach, alles over voor een paar spreeuwen meer in deze wereld toch? Ze zien er overigens nog steeds niet zo mooi uit, maar de veertjes groeien met de dag. En het zal denk ik niet zo lang meer duren of ze zullen gaan fladderen. Hou het allemaal in de gaten.
Verder heb ik ook begrepen waarom de "Morning Glory", Morning Glory heet. En niet "Evening Glory". Was dus al een paar keer met mijn cameraatje er naar toe gegaan in de avond. Doe dat meestal 's avonds want dan heb je zachter licht. En telkens waren de bloemetjes dicht. Maar als ik 's morgens met de hondjes ging lopen zag ik dat ze heel mooi stonden. Dus vanmorgen, stonk ik er niet in. Bij het ontwaken van de dag de Morning Glory vast gelegd ;-)

Photobucket - Video and Image Hosting


De film "Break up" van gisteravond was een leuke film. Vind Jennifer Aniston altijd zo leuk spelen. En ook weer in deze film. Dus een lekker avondje gisteren. Vanochtend weer naar de sportschool geweest en na me weer te hebben uitgeleefd in de cardio afdeling, weer op naar de aquarobics. Er scheen een lekker zonnetje en ging dus naar het buitenbad. Was al een paar baantjes aan het zwemmen en toen kwam er een vrouw van mijn leeftijd het zwembad in. Met 1 teen voelde ze het water en ging me toch een partij staan mekkeren. "Oh te koud" hier en superkoud daar. En elk volgend medezwemmer werd haar mening toegeschreeuwd. En zo koud was het echt niet. Er waren inmiddels een stuk of vijf vrouwen die wel het water in waren gegaan, maar de rest bleef op de kant. En geloofde "koukleumpje", zonder het zelf ook maar te testen. Daarna kwam de lerares en die ging op zoek naar een thermometer. Echt, het water was afgelopen dinsdag veel kouder geweest, had ik het idee. Maar de thermometer was weg. Bij Michelle had ze woensdag ook al gemopperd over het zogenaamde koude water, maar die had gezegd, dan moet je maar wat harder lopen. "No more nagging, please". Heerlijk, ik mag die Michelle wel ;-) Maar Terri waar we nu les van kregen wilde gaan stemmen en helaas waren "koukleumpje" en haar volgers in de meerderheid. En tjsa ook hier een democratie, dus spulletjes pakken en het hele boeltje weer naar binnen. Jammer, had het woensdag zo lekker gevonden. Dacht nog ze moesten eens weten dat bij 19 graden heel Nederland in een korte broek loopt en nu was het 26 graden vanmorgen en nog te koud om buiten te zwemmen. Goh, dan voel ik me toch wel erg Nederlandse. Gelukkig zei Terri wel dat dit echt de laatste keer binnen was en dat de volgende lessen vanaf maandag allemaal standaard buiten waren. Geen discussies meer. Of het moest onweren, maar anders buiten. Dat klonk goed, dacht ik. Wat wel leuk was vanochtend, is dat hier de schoolvakanties al begonnen zijn. En vandaar dat veel moeders hun kinders mee namen naar de les en mogen de kinders gewoon meedoen. Leuk voor de kinderen en leuk voor mij. Want dat levert natuurlijk veel ongecontroleerd gesplash op. Het water was dan wel niet koud binnen, maar het was nog steeds even nat, hi hi hi. Afijn genoeg stof voor kleine binnenpretjes tijdens de les. En na de les heb ik me toch even getrakteerd op een half uurtje in het zonnetje aan het zwembad. Het buiten zwembad wel te verstaan ;-)

Zaterdagochtend gaan we naar Durham, naar "Woofstock". Dit is een hondenbijeenkomst in een dogpark. Daar wordt ook een frisbee wedstrijd gehouden en Ron en Stacey zullen gaan proberen mee te doen. Het is een gratis evenement en wordt door de gemeente gehouden. Er zijn nog meer hondachtige feestelijkheden dus ben benieuwd wat het zal worden. Zaterdagavond is er weer een wedstrijd van de Hurricanes en in het RBC-center mag je de wedstrijd gratis gaan bekijken. Het is ook gewoon op tv, maar misschien is het wel leuk om de Canes daar te gaan "supporteren". We kijken nog even of dat wat wordt, maar in ieder geval, allemaal een lekker weekend gewenst. Zag dat het in NL ook super lekker weer is, dus geniet van het zonnetje zou ik zeggen!

Groetjes Petra

2 opmerkingen:

Annemiek zei

Schattig die vogeltjes, ik ben eens benieuwd of er echt een zwaluwtje bij zit.
Mooie morning glory :-) Precies dezelfde kleuren, alleen komen die van mij net boven de grond kijken.
Veel plezier met woofstock!

Anoniem zei

De break up wil ik beslist ook eens gaan zien!!

Wat stom dat koukleumpje zo'n hele groep achter zich schaarde... Kon ze gewoon niet beslissen om te zwijgen en stil naar huis te gaan?

Je doet wel veel aan sport! Goed, hoor, de kilootjes zullen wel volgen als je het volhoudt!

En ook ik hou van Carrabas! Ligt hier vlak om de hoek. Mmmmm!

Groetjes,