dinsdag 6 juni 2006

Spannendddd


Gisteravond de wedstrijd van De Hurricanes tegen de Edmonton Oilers gekeken. Nou moet ik zeggen dat ik niet zo heel veel weet van verschillende ijshockeyclubs en had dus ook nooit gehoord van de Edmonton Oilers. Maar nu moesten "onze" Canes dus tegen de Oilers. Dus we zaten klaar Ron en ik. Voor de tv wel te verstaan, want kaartjes waren binnen 1 ochtend uitverkocht. De goedkoopste 100 dollar en gisteren waren er nog wat kaarten vrij gekomen maar alleen nog maar staan plaatsen en die kostten 240 dollar! En voor dat geld mag je de hele wedstrijd staan ;-) En wij zaten voor niks voor de tv, je begrijpt mijn Hollandse geest werkt nog steeds. Al lijkt het me wel een hele belevenis om zo'n wedstrijd mee te maken.
Maar de wedstrijd begon en het zag er allemaal niet zo goed uit voor de Canes. Al heel snel was het 1-0 voor de Oilers en het werd zelfs 3-0 op een gegeven moment. En het was al aan het eind van het tweede deel. Dat gaat niet goed komen, dacht ik nog. Maar er werd toch nog gescoord door Rod Brind'amour, de aanvoerder. En in het derde deel werd het zelfs 3-2!! Zou het dan toch nog? En ja hoor het werd 3-3!! Spannend.
Het hele RBC center ontplofte zowat. Wat een feest moet dat geweest zijn. Maar het werd nog meer, het werd zelfs 4-3 voor de Canes. Dacht echt nu gaan ze winnen, maar helaas de Oilers scoorden ook en het werd weer 4-4. En er werd al gesproken over een verlenging. Maar iets van 30 seconden voor de eindtijd scoorden de Canes!!!! 5-4 ongelooflijk wat spannend. Wat een wedstrijd. Heb het hele derde deel op het puntje gezeten. Dat beloofd nog wat. Voor de liefhebbers hier een link naar foto's en een link naar wat tvbeelden uit de wedstrijd ;-) Go Canes Go !!!!!
Het straat beeld hier in de buurt is dus meer rood-wit In tegenstelling tot het oranje in NL. Alhoewel hier geen versierde huizen hoor. Alleen versierde auto's met vlaggen en volop bestickerd. Zag op nu.nl wel een paar echte oranje kiekjes trouwens. Volgens mij zit de stemming er in Nederland goed in. Nu nog winnen!!! Net als Jong Oranje . Woensdag avond spelen de Canes weer in Raleigh. Dus zitten we weer voor de buis!

Groetjes Petra

10 opmerkingen:

Anoniem zei

Spannend was het zeker!!!!!!!

Op de hoogte gehouden door de razende reporter uit holland, kon ik de wedstrijd bijna mee beleven toen ik vanacht aan het werk was.

Erna

Anoniem zei

Zat nog ff de foto's te kijken van de fans.
Geweldig, ze doen niet veel onder voor de oranje fans, ze zijn net zo gek.

Erna

Larissa zei

Ik wil trouwens nog even wat zeggen over de'Beardie'(schrijf ik het zo goed?) Bij mijn oppasgezin hebben ze volgens mij ook een Beardie. Die hond wordt alleen helemaal nie zo goed verzorgd, want zijn haren zitten altijd in de klit, niet mooi gekamd, hij wordt volgens mij nooit gewassen want hij is zo smerig als wat, én volgens mij zit hij ook niks voor al die haren die voor zijn ogen hangen. Ik zag dat jullie honden van die knipjes hebben waarmee het haar voor de ogen weggehouden wordt, dat zouden ze bij mijn oppasgezin ook wel eens mogen doen, je ziet geeneens of ie uberhaupt ogen heeft!

Anoniem zei

heee wat is dat, ken je de oilers niet???? wij hier wel want Ron heeft ijshockeyfanaten bij zijn familie in Edmonton. Maar ik moet bekennen ik heb het meer met basketball. Maar toch leuk, dat je je een beetje "thuis" waant, hang nog wat blauw op van de week dan heb je rood/wit/blauw leuke variant op oranje toch!!! of ben je nu voor USA??? Maakt niet uit, die hebben dezelfde kleuren in de vlag. Nou het wordt vast een verhitte start, de weersvoorspelling gaat supers!!, de eerste wedstrijd kunnen we in de tuin bekijken zondag. En t bad loopt hier vol kan ie vast voorverwarmen. Mijn route naar t werk wordt inderdaad steeds sinaasappeliger van kleur, wel geinig.

groetjes Ann

Petra zei

@ Erna
Vond het ook wel leuk verslaggeefstertje spelen ;-)
Had ook wel veel te melden met 5-4, hi hi hi

@ Larissa
Meen je dat nou?
Zou toevallig zijn niet. Misschien kan je es laten vallen dat ze die klipjes bij de Nederlandse Bearded Collie club verkopen. Maar er zijn ook Beardies die die clipjes 2 x niks vinden hoor. Dus misschien hebben ze het al es geprobeerd. Het is wel triest als hij zoveel klitjes heeft. Geef hem als je aan het oppassen bent maar een dikke knuf van mij.

@ Ann
Echt waar? Woont Ron z'n familie in Edmonton? Ha haha, nouwwww ik ben voor de Canes hoor. Die Oilers kunnen me wat, ha haha....
Hoorde wel dat Wayne Gretzky daar geijshockeyed heeft. En laat dat nou de enige ijshockey speler zijn die ik kon ;-) Dus ze zullen heus wel kunnen ijshockeyen, maar de Hurricanes zijn natuurlijk veeeeeeel beterder. Dat snap je natuurlijk wel, (zei zij alsof ze er veel verstand van heeft)
Alvast veel plons plezier gewenst!
Ik kijk even hoe Nederland en Amerika het doen en kies dan voor wie ik ben OK? ;-)
Groetjes Petra

Larissa zei

Ik zal wel eens een foto van um maken! Moet a.s. dinsdag weer oppassen dus ik zal dan stiekum m'n camera meenemen en een foto van um maken, haha. Hij heet trouwens Willem:)

Petra zei

@ Larissa
Nou ben benieuwd. Vind het wel een grappige naam eigenlijk ;-)

Anoniem zei

ik ben blij dat jullie. weer thuis zijn. gezond en wel. ron bedankt. voor je mooie bagagelabels.heel lief connor.en de bloemen er bij. ik zeg maar niks. over die wedstrijd .geef mij maar oranje .groetjes ma .

Nel zei

Ik las gisteren een PZC van een paar dagen geleden en daar stond een heel stuk in deze finale, moest meteen aan jou denken.
Kan het helaas niet meer nazien. Op de internetpagina kon ik ook niks meer vinden.

Petra zei

@ Sophie
Zag hier gisteren op de tv voor het eerst voetbal beelden voor het WK verschijnen. Verder heerst er niet zo veel. Het is hier niet een mega grote sport. Al hoor je wel veel van kinderen dat ze soccer spelen.
Het leukste vond ik altijd inderdaad de dingen in de supermarkt. Bij de gekste dingen er iets oranjes bij. En nog maar te zwijgen over de Oranje vla. MMMmmmmm


@ Nel
Hey wat leuk, zelfs in de PZC!!!