woensdag 28 juni 2006

Ieks

Nou kwam er vanmorgen achter dat ik me denk ik maar ga laten inschrijven voor de Olympische zomerspelen en dan bij het hoogspringen. Of bij de brandweer, als noodsirene, dat is ook nog een optie ;-) Ik ontdekte dus verborgen talenten bij me. Nooit geweten dat ik zo hoog kon springen en zo hard kon schreeuwen. Wat gebeurde er?
Van de week had ik een nieuw goedje gekocht waar hier veel reclame voor gemaakt wordt. "Easy off Bam", wat een soort van Vanish is zoals in NL. Op de oprit hadden we wat bruine plekjes en hoopte die er hiermee af te krijgen.



En dat werkte hartstikke goed. Dus zondag had ik een heel de op rit bewerkt. Even spuiten en de tuinslang er op en foetsie. Omdat het begon te regenen had ik de fles in een zijvakje (alweer een zijvakje?) van het oprolapparaat van de tuinslang gezet. En snel de slang op gerold en ik was naar binnen gesjeesd. Vanmorgen zag ik ineens dat die fles daar nog steeds stond en dacht die zal ik gelijk even mee naar binnen nemen.
Dus in 1 beweging pak ik die fles bij de spuitknop en loop al weer door. Maar het voelde zo vreemd, dus ik kijk. En zie ineens dat ikeen gif groene kikker vast had in mijn handen. Precies dezelfde kleur als de spuitknop van de Easy off Bam.
IEEEEEEKSSSSS en er volgde een enorme sprong en nog enormere gil van achter uit mijn keel. Mijn hemel..... ik schrok me echt drie keer in de rondte. Gooide die kikker in een zwaai ver bij me vandaan. Gatverdamkes..... Glibber en glad en jakkes nog es aan toe.


Dit was hem niet hoor, maar was van dit soort en kleur

Als ik iets eng en griezelig vind, zijn het wel kikkers. En deze zag er ook nog sneaky uit en gedroeg zich al net zo. Een beetje gaan zitten op die groene bovenkant van die fles. Durft tie wel. Ik weet niet, moet er helemaal niks van hebben en nou had ik er ook nog 1 vast. Zag dat de fles "easy off Bam" ook nog lag bij te komen op de grond, ha ha ha. Die was uit het zijvakje gevallen na mijn mis greep. Die kikker had vast gedacht dat is een lekker ding die spuitkop, precies mijn kleur ;-) Zo was ik gelijk even wakker zeg.

Groetjes Petra

10 opmerkingen:

kastelke zei

Ocharme, dat beestje moet nogal geschrokken zijn!
Wij hebben hier momenteel in onze tuin, langs het terras, "Gerard". Gerard is een Europese bruine kikker. En die heeft zijn nestje hier gemaakt. Wij hebben heel wat kikkers en padden in onze tuin, er ligt namelijk een natuurreservaatje mét poel achter onze tuin.
De meeste kikkers zijn onschuldig hoor! Tenminste toch diegene die je bij jullie in de streek aan zal treffen.

Nel zei

Gadver !!!! ik vind kikker en nog erger padden wel heel afschuwelijk. Brrrrr.
We hadden ooit een brulkikker in onze vijver en die hield de hele straat wakken, wat een geluid. Dappere ik heb hem met een schepnetje naar een sloot gebracht. Dit was wel één van mijn stoerste dingen ooit.

Anoniem zei

Hoi

Ik dacht al dat ik je had horen schreeuwen gisteren. Wat een gifkikker zeg hij dacht zeker dat zijn soortgenoot in het zijvakje zat. Groetjes Ingrid V

Anoniem zei

hahahaha Was wel een knappe kikker hoor :-)) Misschien toch die prins
....... maar ja dan die kus hé.....

Anoniem zei

Hahahaha, das schrikken zeg!! En een felgroene kan nooit goed zijn natuurlijk!!

Annemiek zei

Whooahh! Ik lig hier dubbel!

Anoniem zei

Jakkes, zo'n glibberig ding in je handen, daar zou ik ook mijn keel voor open zetten...

Ik kon er niet aan doen, maar moest toch heel hard lachen met de manier waarop je het beschrijft!!!De max!!

Groetjes,

Anoniem zei

Hahahaha, je maakt me weer helemaal blij, ik heb er erg om moeten lachen, ik zou daar ook heel hard van moeten gillen. Ik ziehet al helemaal voor me. Wel een mooie kleur hoor ! Fijn weekend, Petra, samen met Ron en jullie viervoeters !

Marcel zei

En hoe hoog sprong die kikker toen jij hem oppakte? Die zal zich ook wezenloos geschrokken zijn.

+
5-58+9++64+29--
+966+96+63
58

Je vraagt je nu waarschijnlijk af waar al die cijfers en plusjes en minnetjes in dit bericht op slaan. Die zijn zojuist ingetikt door onze kleine Emily, die zonodig even op het numerieke deel van het toetsenbord wilde rammen. "Wat papa kan, kan ik ook" zal ze hebben gedacht. Dit maakt haar naar ik aanneem de jongste respondent ooit op jouw weblog.

Petra zei

@ Marcel
Inderdaad denk dat Emily onze jongste comentster is ;-)
Goh wat een eer om een berichtje van haar te krijgen!