zondag 11 juni 2006

Van Canes rood, naar Nederlands oranje.

Gisteravond zijn we naar het RBC center gegaan. Er was bekend gemaakt dat je gratis naar binnen mocht om de uitwedstrijd van de Hurricanes met de vele andere Canes fans te kunnen gaan kijken. Buiten zagen we al dat het tailgaten flink aan de gang was. Bbq-end bereidden vele zich voor op de wedstrijd en de jongeren zelf met een partijtje straat hockey op het parkeerterrein.

Photobucket - Video and Image Hosting

Om 7 uur ging het RBC open en zochten we een mooi plekje uit. We zaten perfect.

Photobucket - Video and Image Hosting

De stemming zat er goed in. Zo raar, een heel leeg ijshockey veld, maar een volle zaal met juichende en joelende mensen allemaal naar een schermpje aan het kijken.

Photobucket - Video and Image Hosting

Photobucket - Video and Image Hosting

Al snel in het eerste deel stonden de Canes achter met 1-0, maar dat mocht de pret niet drukken. De "wave" ging door het grote RBC center, waar ongeveer 12.000 mensen aanwezig waren. Zo gezellig. In het derde deel scoorde ze gelijk.

Photobucket - Video and Image Hosting

Iedereen natuurlijk dolblij en juichend, maar net voor het eind werd er een twijfelachtige goal gescoored door de Oilers. Het "boe" geroep was niet uit de lucht, maar hij telde en daarmee wonnen de Oilers de wedstrijd. Helaas. Wel weer een hele belevenis.Wat erg leuk was dat de reclames die je op tv ziet hier dus ook gewoon te zien waren. En op het moment is er een reclame van TGI Friday's. Het gaat over een hun tijdelijke super grill menu. En roepen drie "stoere" mannen (eentje niet, maar dat terzijde), heel hard "Beef","Pork" en "Sausage". En op het eind doet een oud vrouwtje dat ook. Hier in het RBC-center schreeuwde iedereen mee. Moest er erg om lachen..... Maandagavond spelen ze weer! Stand nu dus 2-1 voor de Hurricanes



En vanmorgen werden we wakker met een oranje gevoel. Dus in 1 nachtje slapen zo van het rood naar het oranje. As easy as that!

Photobucket - Video and Image Hosting

De wedstrijd begon hier om 9 uur 's morgens. Dan heb je er na tenminste nog wat aan je dag, ha ha ha. We moesten erg lachen om de uitstpraak van de namen van de Nederlandse spelers. Arjin Robbin, VanderSer, maar de mooiste was toch wel "koe koe" voor Cocu ;-) We hebben nog geprobeerd om de Nederlandse radio verslaggeving er bij aan te doen, maar die was telkens 5 seconden later of zo. Dat was ook geen gehoor. Dus terug naar de Amerikaanse verslaggeving. In ieder geval was het "A fantastic game played by the Dutchmen". Want ze hebben gewonnen met 1-0 door het doelpunt van "Arjin Robbin". Goed zo!!!

Photobucket - Video and Image Hosting

Groetjes Petra

4 opmerkingen:

Petra zei

Ha ha, ja, vooral Saskia moest erg lachen om de uitspraak van de namen. Maar de verslaggever had voor de gelegenheid ook een oranje das aan, zag je dat?

Nel zei

Goed hé !! Leuk dat jullie het ook konden volgen.
Op naar vrijdag.

Petra zei

@ Kasaka
Ja dat zagen wij ook meteen.
Wel grappig inderdaad.

@ Nel
Ja op iet wat andere tijden, maar wel leuk inderdaad. Morgen speelt trouwens ook Amerika ;-)

Anoniem zei

Aah, lief hondje met oranje boa!!(Spot geniet echt van de denneknopsiroop)Groetjes!!