donderdag 15 juni 2006

Helaas...

Helaas De Canes hebben niet gewonnen gisteren. Het was een wedstrijd die vrij gelijk op gingen en na drie delen te hebben gespeeld stond het 3-3. En dus verlenging.....En de Oilers waren de eersten die scoorden en dus hebben ze deze wedstrijd gewonnen.Nu is het dus 3-2 voor de Carolina Hurricanes in de best of 7. Zaterdag is de volgende wedstrijd weer in Edmonton, Canada en kunnen de Hurricanes weer winnen. Wat het leuke er van is dat het RBC center weer open is en dat we weer kunnen gaan kijken naar de wedstrijd op het beeldscherm aldaar. Te samen met nog duizenden andere fans ;-) Nu maar hopen dat ze dan wel winnen!
Verder was ik vandaag weer gaan sporten. Het renrecord ligt nu op 12 minuten. Nog 3 te gaan voor de 15. Daarna was er weer een TajChi les en ik zag dat Michelle geen las gaf, maar de andere slaapverwekkende lerares. In het binnenbad, ook dat nog. Het was echt 26 graden die ochtend en toch binnen les. Nou kan ik me wel voorstellen dat als je zo stilstaat met zo'n taj chi les dat het wel frisjes kan worden. Maar ik had zin om lekker buiten te zwemmen en dat heb ik ook gedaan. Het was heerlijk!
Toen ik terug kwam zag ik bij het oprijden van de oprit allemaal beestjes zitten in de boom die naast de oprit staat. He jakkes. Had van de week al wat beestje "plat gespoten" in de wingerd die ik aan de voorkant heb en nu zag ik ze in die boom zitten. En echt veel, mega veel.... En ze hadden al hele stukken blad op gegeten. Ik zag in mijn ooghoek ook een tak van een rozenstruik. Helemaal kaal gevreten!!! Zijn ze nou helemaal!!! Mijn mooie plantjes.... Dacht wat moet ik nou? Had nog mieren spuit spul staan en heb dat op ze gespoten en ze vielen met bosjes naar beneden. Dat werkt dacht ik. Denk dat er zeker wel honderd naar beneden vielen. Ieks.....
Gelukkig kwam Rudy net aangereden. Rudy is de man die eens in de zoveel tijd het gras voor ons aan de voorkant maait. En ik vroeg aan hem wat voor creepy's dat zijn. Hij vertelde dat het de "Japanese Beatle" is.



En dat ik die het beste kon bestrijden met een soort van insecten spray die je op je tuinslang doet en dan gaat sprayen. Dus ik Ron gebeld van het onstane "tuin drama". En hij vertelde dat we nog zo'n fles met van die spray hadden staan. Dus daar ben ik 's middag mee aan de gang gegaan. Dacht ga toch ook maar even alle bomen af. Maar in de twee eikjes die we hebben staan zaten ze ook. En in de twee sierkersen en in twee dennenbomen en de pruimen boom. Wat een vreetzakken zeg die beestjes. Gatver. Maar hoop dat de spray beurt afdoende is geweest.

Verder ook nog een ander drama..... Alle vogeltjes zijn uit gevlogen. Alle vier. Gisteren twee en vandaag de laatste twee. Deze vier waren allemaal spreeuwen.

Photobucket - Video and Image Hosting
Het laatste spreeuwtje die vanmorgen ook is uitgevlogen.

Nu zie ik nog steeds twee hele kleine ieniemini kopjes. En volgens mij zijn dat zwaluwtjes. Alleen er zit bar weinig beweging in. Ga strakjes aan Ron vragen of hij even wil kijken. Zat zojuist zelf even de webcam in te zoomen. En ineens staat er weer een grotere vogel bij het nestje. Dus ik uitzoomen. Was het niet Mevrouw Spreeuw, maar mevrouw Zwaluw. Duidelijk te zien aan haar staart.

Photobucket - Video and Image Hosting

Vond het zo zielig..... Ze kwam eten aan ze brengen. Hoor steeds een hoop gefluit en gekwetter van uit die hoek. En hoop echt dat ze gezond zijn, maar het ziet er niet goed uit voor de kinders van Mevrouw Zwaluw.

Groetjes petra

P.s We hebben vanavond van dichterbij gekeken en er zat niks meer in het nestje. Vandaar dat we hem hebben weggehaald en dat de webcam verhuisd is naar een ander "stekkie".

5 opmerkingen:

Petra zei

Voor de Japanese beetles heb je van die "traps", die je in je tuin zet. Een stokje met een zakje eraan. Het ruikt wat zoetig en ze vallen er allemaal in. Ik heb er nog nooit spray voor gebruikt. Het zijn me toch griezels, brrr!

Anoniem zei

gewonnen oranje 2 1 hoera hoera je schoonmoeder

Anoniem zei

Het sporten ga je goed af, je bent toch niet stiekem aan het trainen voor een marathon??!! Ga zo door.

We wensen jullie vanavond een fijne/leuke hockeywedstrijd en laat het eindresultaat net zo zijn als bij het voetbal. Het leuke is alleen dat de Hurricanes dan al de cup hebben (toch?).

Nou dit zal denk ik het laatste berichtje zijn, of ik moet in een internetcafe belanden, tot over drie weken. Dan heb ik weer genoeg te lezen op je blog.

groeten vanuit Rotterdam

Annemiek zei

Wat zou er met de zwaluwtjes gebeurd zijn... het is een hard leven voor een klein vogeltje.
Dat van die traps voor Japanese beetles wilde ik ook al vertellen, dan hoef je niet met vergif aan de gang.

Larissa zei

Jeeetje wat een water zeg!! En ook nog eens uber schade, vooral aan die weg!

Jammer dat de vogeltjes weg zijn, maar ik vind het ook wel leuk om de wijk te zien met de webcam!

Ik heb trouwens foto's van die hond van mijn oppasadres! Er stonden een aantal foto's van hun hond op hun computer, dus ik heb ze op mijn usb-stick gezet. Ik moet alleen even mijn usb-stick vinden voordat ik ze aan je kan laten zien, haha.

Sophie en ik hebben trouwens een blog gemaakt speciaal voor onze vakantie naar North Carolina! Ook nu al kun je lezen over de voorbereidingen etc.

www.la-soof-usa.blogspot.com