donderdag 1 juni 2006

Een verjaardag met een sterretje

Vandaag, 1 juni, ben ik 36 jaar geleden geboren. Dus vandaag een klein feestje want ikke is jarig ;-) De dag begon goed, want we zijn eerst naar het strand gegaan en daar even lekker gezeten en van het zonnetje genoten. Ben dus ook de zee in geweest, ondanks het "haaien-gevangen-worden-ding" van een paar dagen terug. Wat een held he?

Photobucket - Video and Image Hosting

Photobucket - Video and Image Hosting

Het was echt heerlijk en het water is zo helder en lekker van temperatuur. Heerlijk.... De pelikanen waren vandaag voor mijn verjaardag allemaal bij elkaar gaan zitten zodat we ze goed op de foto konden krijgen. Lief he?

Photobucket - Video and Image Hosting

Photobucket - Video and Image Hosting

Na het strand zijn we naar het huis terug gegaan en hebben daar 's middags met de hondjes aan en in het zwembad gezeten.

Photobucket - Video and Image Hosting

Photobucket - Video and Image Hosting

Natuurlijk ook even met Nederland geskyped ;-)Wilde ook iedereen die een email(kaart)je/sms-je heeft gestuurd harstikke bedanken. Toch wel erg leuk hoor, al die berichtjes uit NL ;-) Tegen het eind van de middag zagen we donkere wolken aankomen en er werd inderdaad regen voorspeld. En dat kwam nou even niet uit, want we wilden met de sunset boot mee, omdat het gisteren in de avond ook regende. He wat jammer nou!
Daar we wel uit eten wilden vanavond besloten we om wat te gaan eten bij de Cheesecake factory, wat erg goed beviel. Lekker!! We hadden een leuk tafeltje aan het raam. En door dat zelfde raam zagen we ook dat het plensde buiten. Echt met bakken kwam het naar beneden. Daar gaat mijn boottochtje dacht ik. Nog maar een lekkere cheesecake dan als toetje? Want was is een verjaardag zonder gebakje?

Photobucket - Video and Image Hosting

Ik was er net aan begonnen en er kwam een prachtige regenboog te voorschijn, die ik vanaf ons tafeltje in de verte kon zien. En het gezegde, na regen komt zonneschijn kwam dus helemaal uit. Want anders was er geen regenboog toch?

Photobucket - Video and Image Hosting

Terwijl we naar de auto liepen miezerde het nog wat en we besloten toch maar richting de boot te gaan. Als het nog zou regenen als we daar waren zouden we niet gaan, maar was het droog zouden we gaan. En het was droog, dus aan boord!
En dat was maar goed ook, want het werd een hele mooie boottocht over het water en door de kanalen van Naples! Wat een mooie huizen staan daar. Ongelooflijk. De man van de boot vertelde wel leuke dingen over Naples. Zo vertelde hij dat ene Meneer Walker het plan had om een soort van bewoonbare eilandjes te maken en daar huizen op te bouwen. In de veertiger jaren kocht je voor 6000,- dollar een stuk grond en voor nog eens 6000,- dollar bouwde hij er ook een huis voor je op. Nu, heden ten dagen, gaat dit stuk grond voor minstens 4 miljoen dollar verkocht worden. En dan staat er een veertiger jaren huis op. De modernere huizen gaan voor een veelvoud hier van. Het is ook wel een erg heel mooi plekje hoor Naples!

Photobucket - Video and Image Hosting

Photobucket - Video and Image Hosting

De boottocht was hartstikke leuk, met een prachtige zonsondergang. Bovendien zijn we ook nog een aantal dolfijnen tegen gekomen. Wat wil je nog meer? Echt super. Werkelijk een verjaardag met een sterretje!!

Photobucket - Video and Image Hosting

Photobucket - Video and Image Hosting



Nadat we van de boot afkwamen zijn we naar huis gegaan, want de Hurricanes moesten vanvond de beslissende wedstrijd spelen. Toen we thuis kwamen begonnen ze net aan het derde gedeelte. Ze stonden achter met 2-1.... Oei, dat was minder... maar het was super spannend. Al snel in dit derde deel scoorde ze gelijk en daarna zelfs 3-2. Oh wat waren ze goed!!! Daarna nog een goal en de eindstand werd 4-2. En ze speelde thuis, dus de mensen in het RBC-center gingen uit hun dak. Zo leuk om te zien. Ze zijn nu de winnaars van de East Coast en gaan nu voor de Stanley Cup finale!! Hoop echt dat ze het nu helemaal winnen, ze hebben er heel hard voor gewerkt. Nou, dat was de icing on the cake vandaag zeg. Wat een topdag!

Groetjes Petra

15 opmerkingen:

Anoniem zei

Happy Birthday, Petra! Inderdaad een supergezellige dag! Wel lief van die pelikanen. En hebben ze ook nog een liedje gezongen ;-)?

Mmm, de cheesecake factory... Je doet me het water in de mond krijgen!

Zo'n huisje zou ik ook nog wel eens willen erven van een 'vergeten' suikertante ;-)!!

En zelfs de Hurricanes hebben aan je gedacht. Je werd wel echt verwend!

Groetjes,

Anoniem zei

Hoi Peet,

Wat heb jij een heerlijke dag gehad, vind het eigenlijk wel een 4 sterren verjaardag;-))

groetjes Yvonne

kastelke zei

Amai, Petra, wat een super verjaardag! Zo wil je toch nog wel eens een jaartje ouder worden, niet? ;-))
Bij deze dan wel een dag te laat, maar niet minder gemeend: proficiat! En heel veel geluk en plezier tijdens je komende levensjaar!!!

Anoniem zei

Petra wat een leuke verjaardag dat er zoveel aan je denken, zo ver weg met lieve reactie "s Dit is een verjaardag voor in je dagboek om niet te vergeten,en een sti mulans om door te gaan met je logboek en ons nog lang te laten genieten van je belevenissen groetjes uit Barendrecht

Nel zei

Hoi Petra,
wel een dag te laat maar alsno van harte hoor !!
Nog ontzettend veel gezonden en fijne jaren samen met je hubje en de hondjes.
Wat is het toch altijd heerlijk die foto's van Florida. Dat zijn voor mij DE vakantiefoto's. Nou geniet maar van de aankomende dagen. Veel plezier !!

Annemiek zei

Nog proficiat met je verjaardag!!!

Anoniem zei

Nog gefeliciteerd met je verjaardag.
een dag dat alles nog eeens mee zat ook.

Groetjes Mirjam en knuffels voor Stace en connor van de 3 idioten

Petra zei

Een verlate "Happy Birthday to you!"! Zo te lezen had je een heerlijke dag!

Anoniem zei

Nou een betere verjaardag kan je toch niet beleven.

Mooi huisje uitgezocht hihihi
MMMMMMMMM en dat taartje ziet er ook uit om op te vreten.

En ook nog de Hurricanes die winnen.
Met recht een toppie dag.
Nog 1 dagje genieten en dan weer op huis aan.

Heel fijn weekend en een veilige reis naar huis.

Erna

Anoniem zei

Schitterend de zonsondergang, dit hebben jullie weer mooi vastgelegd. Kunnen wij ook meegenieten. De huizen zijn daar niet verkeerd!!
Je hebt een fijne verjaardag gehad met veel leuke dingen, deze dag vergeet je nooit meer, ondanks dat je een jaartje ouder ben geworden (hihihi).
De Hurricanes blijven het spannend houden, geweldig!

ilse zei

Van harte gefeliciteerd. Nog iemand van 70, geweldig jaar eh.
Zou best willen kiezen om mijn volgende verjaardag op zo'n manier te vieren hoor.

Larissa zei

Nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag!! Zo te zien heb je een hele leuke dag gehad! En wat een práchtige foto's heb je weer gemaakt zeg!
Ik weet niet of je het al gezien hebt, maar ik heb foto's van het huis en 'tuin' van Nancy op m'n blog gezet!

Anoniem zei

Ook vanuit Soesterberg alsnog van Harte!!! van ons allemaal. Wat een heerlijke dag heb je gehad zeg, die pelikanen op die palen roepen wel wat herinneringen op hier. Nou geniet er maar lekker van saampies, maar dat lukt aardig zo te zien. Hier volop in de examenstress. Maar dat is nu klaar, 15e de uitslag! Chantal heeft alles gehaald behalve gym dat moet ze nog inhalen vanwege haar enkeloperatie. Grote kans dat ze nu haar stage op Gran Canaria mag doorbrengen. We zullen zien waar ze terecht gaat komen.

toedeloei, Ann en aanhang

Anoniem zei

Hier uit Lejeune, van harte happy birthday. We komen uit hetzelfde bouwjaar (1970 dat was een goed jaar hahaha). Wat een ongelooflijk prachtige foto's. Heb je niet een leuk vakantie huisje op de kop kunnen tikken. Nou meid, geniet straks maar weer van je eigen home sweet home, want dat mag er zeker ook zijn !

Petra zei

Bedankt voor alle felicitaties.
Heb een heerlijke dag gehad en besloten het volgend jaar maar weer net zo te doen, hi hi hi.
(I wish)
1970 was inderdaad helemaal niet zo'n verkeerd bouwjaar ;-)
Groetjes Petra